reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia ja byłam i u Kwiatkowskiego i u niej. Nie jest najgorsza, na prawdę. :)
Karuzela za wolno leciało to sobie gagatek pomógł :) super, gratuluję!

Co do mieszkań i żłobków. Mój mąż znalazł mieszkanie ale nie wiem czy będziemy mieli zdolność kredytowa Abu je kupić a będą do odbioru lipiec 2018 pod piasecznem (więc za daleko na moje żłobki) albo moja mama z mężem będą przenosić się bliżej budowy w której on jest kierownikiem na 2 lata i byśmy wprowadzili się do mojej mamy i w międzyczasie odlozylibysmy sobie większą część wkładu własnego. (wtedy żłobki są w naszej okolicy) ale to jest pewne na 90 % i dowiemy się pod koniec kwietnia. Więc my to w ogóle nie zorganizowani. Do tego od lutego pewnie mąż przejdzie do komunikacji na autobusy, więc może życie to jedna wielka niewiadoma. Nic nie mogę zaplanować. :(

reklama
Pumelova to dobrze, ze lepiej.

Emol faktycznie troche niewiadoma. TrEba działać na czuja ;)

Judith pytaj o wszystko :D nawet najgłupsze rzeczy.

Jezu Kuba jest tak męczący od 2 dni... bawi sie, oczy mu sie zamykają, biorę go na ręce, to niezadowolony, do łóżeczka w ogole dramat. Do naszego łóżka to impreza. Ma sa kra. Naprawde
Zębów nie widac, wiec to nie to. Mleko? Mo moze. Ale nie do koca, bo w nocy śpi ładnie, w dzien ogolnie tez jest ok tylko tuż przed drzewkami tak. Skora wskazuje moze na alergie, ale na nutramigenie tez była w kiepskim stanie.
Z kolei pod koniec bycia na nutramigenie duO Ulewal i niechętnie jadł. Teraz je wszystko chetnie (mowie o mleku) i nie ulewa w ogole. Wiec nie wiem co mam myslec

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova, odkąd dziecko jest na świecie to mój też dorósł:) Jak.go coś boli to mówi o tym ale już nie jęczy:)uff czyli jeszcze się nauczy ściągać pokarm, już myślałam że nigdy ot tak buzi nie otworzy i nie sciagnie heh
Emila dostała wysypki na szyji, za uszami, na klatce piersiowej i w okolicach pieluszkowych.Najpierw myślałam, że to potówka bo poci się w nocy pomimo tego że lekko ją ubieram ale to jest prawie wszędzie.Czyżby po brokule? A wogóle czy pocenie u takich dzieci jest normalne?? Ehh, jutro przychodzi health visitor to ją oglądnie.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Emol nas a jest Ulmer, Kwiatkowskiego też lubię. Idziemy do takiej co na sto lat. Na autobusach teraz ponoć spoko jest. I pensja ok.
Karuzela oby wam się katar nie rozwinął.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova dobrze, że jednak uda się uniknąć antybiotyku, to teraz zdrowia dla Was :* ja tam wole, żeby mój nie chorował bo dalej narzeka :p

Mmag super, że trafiliscie do dobrych specjalistów teraz o takich trudno :)

Aniek ja w bloku sama się balam być w mieszkaniu :D a teraz jak jest Iga to się nie boje :D gratuluje spadku wagi :)

Misia zdrowia :* daj znać co u lekarza.

Emil oby poszło ze wszystkim tak jak chcecie :) a na autobusach u nas mówią ze fajnie jest, tylko w każde święta się pracuje itp..

Ja zrobilam krokiety, Iga chodzi za mną i marudzi w lozeczku nie chce być tylko na ziemi. Na 14 idę do kosmetyczki a mama będzie spacerować z Iga :)
Napolka jak gotowalam dzisiaj warzywa idze to cały czas zagladalam ile jest wody :D

Karuzela teraz chyba tez jest jakies dofinansowanie ale my mamy indywidualny plan ulozony dla nas ze względu na nasze plany a meningo są najgroźniejsze do roku. No taka nasza decyzja nie będę wnikać w szczegóły. Można czekać, indywidualna decyzja. Poza tym z forum kojarze, że ktoś szczepił równilegle z 6w1 więc my wcale nie aż tak szybko.

Ola w właśnie wymaglowałam panią jestem z nią umówiona na 29 stycznia i wtedy też zaklepię sobie miejsce. Bo na razie ma dla nas a w lutym to już pewnie nic jie bedzie, masakraaa. I to tyle hajsu [emoji33][emoji33][emoji33]

Kasia moja się pociła jak były te upały w lipcu. I jako noworodek spała w bodziaku na krótki rękaw w skarpetkach bez przykrycia a i tak gorąca była [emoji23]

Ja pracuje w korpo a też pracuje w swięta panstowe [emoji23] ale oplaca mi sie to i nie musze w kazde.

Wyczytałam że brokuły należą do warzyw kapustnych i bardzo często uczulają, na skórze pojawia się wtedy rumień no i żeby później uważać z innymi warzywami z tej grupy bo prawdopodobnie też będą uczulać t.j kalafior i inne.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

No i gardło czerwone, i 39°się zrobiło. Przepisała nam tylko groprinosin i sambucol. Do tego inhalacje i paracetamol. Nie jestem przekonana czy nie wolałabym jednak czegoś mocniejszego.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ale mzoe to pomoze.

Słuchajcie głupie pyt, ale... czy jak wasze dzieci Np sie przewrócą albo jakas zabawka na nie spadnie typu miękki klocek z wieży, bo sobie akurat dziecko przewróciło na siebie i bardziej sie przestraszy niz to zaboli, to tez tak strasznie wrzeszczą, zapowiedziała sie i ciezko je uspokoić?
Kuba ma tak za każdym razem... i o ile teraz sie przestraszył i pewnie zabolało, bo sie na dywanie przewrócił - tzn lekko sie przychylał na bok i głowa przeciazyla, wiec lekko uderzył w podłogę, wiec strach i pewnie zabolało, to ostatnio wlasnie miękki klocek na niego spadł z odległości centymetra.... wiec na bank go nie bolało. A rozdarł sie jakby go ktos nożem pociął... i samo wzięcie na ręce itp go bie uspokoiło...

reklama
Misia może faktycznie więcej nie trzeba. Lepiej mniej chemii pakować w dzieci. Zobaczysz jak będzie jutro, ale rozumiem obawy :-/
Swoją drogą nie wiem co się dzieje ale jak córką była mała to nie.przypominam sobie żeby tak dzieciaki chorowaly w takim wieku wśród znajomych czy na grupie bb.

Ola Kuba też tak ma.

Do góry