reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A my się dziś zaszczepiłyśmy na meningokoki typ c, mam nadzieję, że żadna gorączka się nie przypałęta [emoji33] za miesiąc szczepimy typ b tego to boję się strasznie ale w sumie sepsy chyba jeszcze bardziej. Nasz pediatra pracuje w szpitalu klinicznym rownież i troche o swoich przypadkach nam opowiada strach się bać.
No ale Hanna waży 7425 [emoji7] i mamy plan na dalsze rozszerzanie diety.
Ja zbieram sily i motywację na swoją dietę, muszę powrócić do mojego „nie dieta a styl życia” bo przez brak czasu i siły trochę się rozpuściłam [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Judith ta metodę mozna stosować nie tylko do usypiania ale jak dziecko śpi to polozyc mu ręce.
Napolka jest okazja zakupić nowy garnek
Współczuję smrodu w domu. Kladziesz jej swoje ręce - jedna na główce, druga na klatce piersiowej. Zosia jest z 18 lipca. Zabawki tylko do ćwiczeń bo wtedy chętniej ćwiczy. Chętniej przekręcam się na bok żeby ją sięgnąć bo ja ciekawi. Jak będzie się nią bawić cały dzień to nie będzie ją interesować a jak będziesz dawać na czas ćwiczeń to będzie aktywniejsza. Spodobały nam się u fizjo niektóre zabawki i tak nam powiedziała bo tak non stop musieliby wymieniać zabawki bo dziecko by nie chciało ćwiczyć.
Jeśli chodzi o foteliki samochodowe to byliśmy w hurtowni i Pani powiedziala że jak nóżki wystają to już trzeba wymieniać. Fizjo natomiast twierdzi że jak głową wystaje to wtedy dopiero wymieniać i do 4 lat zalecają jazdę tyłem. Ciężko mi wyobrazić takiego nawet 3 latka jadącego tyłem do kierunku jazdy, gdzie on mieści nogi. Muszę też rozeznać się w tym temacie.
Kasia może podawaj jej mleko częściej a mniej. Ja łóżko sciele tylko w weekendy, w tyg rozłożone i tylko narzuta zarzucona.
Judith kciuki za szczepienie, żeby obyło się bez gorączki.

Dziekuje bardzo za glosy oddane na zdjecie synka
Dzieki bardzo robilismy co w naszej mocy, zaangazowalo sie tyle osob i oddalo glos, a tu w jeden dzien do walki stanal nieuczciwy gosc ktory nabil w dzien 500 glosow, smiechu warte. Co po dniach nabili znajomi , oli wygrywal i nagle hop. W 20 minutek 150 glosow. Cóż, szkoda ale dziekujemy bardzo

Ps uswiadomił nas znajomy informatyk ze za 200 lajkow 18 zlotych na allegro. Coż. Magia internetu. Dziekujemy za poswiecony czas :)

Maziajko jednym slowem twoja opinia wyczerpuje temat. Masz racje :) uzywany od sprawdzonej osoby tak, uzywany od nieznajomego z olx juz chyba nie (nie wiadomo gdzie lezal, jak byl przechowywany, czy jest powypadkowy).

Hej,

Nie nadrobie Was :( byłam dzisiaj u rodziców i w smutku po spodnie zimowe dla starszych córek I cały dzień mi zleciał...

Mmag my wczoraj kupiliśmy dla Natki już inny fotelik (0-18). Spędziliśmy w sklepie 2h na rozmowie że sprzedawca. Faktycznie im dłużej dziecko jeździ tyłem tym lepiej bo to jest najbezpieczniejsza pozycja. Nóżki może dziecko mieć skrzyżowane. Sama czytałam gdzieś artykuł że w Skandynawii (chyba , Nie jestem pewna że akurat tam) dzieciaki jeżdżą do 4/5 rz tyłem. To co wyczytałam i to co ten koleś przekonał mnie do wozenia Natalki tyłem jak najdłużej,mało tego przesadzilam ja do tyłu. My mogliśmy pozwolić sobie"jedynie" na cybex sirona m2 i-size. Wiadomo że dzieciaki się nudzą i chcą dużo widzieć więc zapewne w pewnym momencie będzie się buntować jak będzie jeździć tyłem;) ale z drugiej strony któraś z sióstr będzie ja zabawiac No i zabawki ;) A co do nóżek to nie zgadzam się z tymi nogami,jak główka wystaje to powinno się zmienić nawet wcześniej. Mojej Natce już nogi wystają A głowa jeszcze nie więc spokojnie mogłaby jeszcze w nosidełku jeździć.

Katja szkoda że się nie udało:( Już kiedyś czytałam o kupowaniu lajków. Dla mnie to czyste chamstwo!

Ostatnia edycja:
Mmag tak robiłam cały dzień ale za każdym razem mi jadła ze 20ml...Na szczęście po podaniu paracetamolu nabrała apetytu i na wieczór zjadła dobrze.
Katja szkoda:( pierwszy raz słyszę o czymś takim:/

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

my po kontroli, jest lepiej, oskrzela już tak nie świszczą, chyba uda się uniknąć antybiotyku :) za to mnie rozkłada, męża już rozłożyło ale o dziwo nie użala się nad sobą jak zwykle. chyba dorósł :D

Aniek ja mieszkałam w bloku więc teraz jak mieszkam w domu i jestem sama, a sąsiedzi też wyjadą to też pękam :p ale u mnie wystarczy że drzwi zamknę na klucz i już się nie boję :D chociaż bardziej niż ludzi to się pająków boję, bo jak jestem sama to nie ma mi kto zabić.
no dokladnie widze ze masz to samo. w kamienicy, ja w bloku. slychac sasiadow. ja tu mieszkam 4 lata - przyzwyczaisz się do ciszy.
ja pisałam o aloesie, miąższ z aloesu. ale przy kp ja bym nie jadła.
gratuluję 2kg! cudownie! ile się trzeba napocic żeby tyle schudnąć :))

Przyszla mamusia jak pisze wendy - u nas tez alergia jest o listopada a ja nie zmienialam diety od poczatku kp.

misia jak dzisiaj Grześ? w ogole dopiero pisalysmy o karmieniu.. od 2 dni Agatka je godzine dziennie, okolo 8-10 razy. tak jak u Ciebie. po 3-4 minuty za każdym razem. boje sie czy sie najada w tak krotkim czasie.

mmag18 a Ty kp? bo mi powiedziano ze biotebalu przy kp nie powinnam brac z powodu zbyt duzego stezenia biotyny. super konsultacje zaliczyłaś, widać ze trafiłaś na dobrych specjalistów. ciekawe jak podnosic jezyczek :D:D
ja jak moją odkładam i się obudzi to jej dotykam czoła i zasypia :D
hm z tym lezeniem na plecach to nasz fizjo zawsze jej łączy stopy, przynajmniej wiem dlaczego :D
a cwiczenie na boczku to mamy takie dwa w naszym vojcie, ze lezy na boku, reka na ktorej lezy jest prostopadle do reszty ciala, z drugą stroną ciała robimy cuda wianki i ona jak się spina to podnosi głowe właśnie.
na warsztatach o fotelikach mowili ze dopiero jak glowa wystaje to sie wymienia, nogi moga wystawac :)

karuzela u nas tez stoi rozszerzanie przez infekcje. nie ma apetytu na nowe. oby to nie był znów katar! teraz u nas juz lepiej, spala w nocy bez kaszlu wiec jestem dobrej mysli.
ja bym musiala odciagac bo je strasznie krotko i mnie cycki bola caly czas:/

napolka jakie przygody z gotowaniem :D tez planuje porobic cos ale jak juz wiecej bedzie jadla.

liluli nie kupilam go w koncu, szkoda mi kasy jak to ma dzialac za pare miesiecy... :D ale odrastaja mi tez:)

Kasia831 ja czytalam ze sciaganie pokarmu [samodzielne] gorna warga dopiero przyjdzie naszym maluszkom z czasem :)

judith tez bede szczepic na meningo ale dopiero przed roczkiem. one sa platne, nie? ile?
super waga :)

Pumelova nie wiem ile są płatne te meningo tyb b czyli szczepionka bexero ( najpipularniejsze) ja na razie szczepiłam typ c troche mniejszy, ale upierdliwy a szczepionka nie tak zjadliwa jak na ten typ b, a płaciłam 170 ( ale prywatnie wieć na nfz gdzie za usługę wstrzyknięcia się nie placi będzie jakos 140) [emoji6]

Ps muszę ogarnąć złobek, nie wiem o co pytac i w ogóle jak do tego podejsc [emoji33][emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova no to super z Agatka. Podmienilismy się bo Grześ wczoraj 11x jadł ale nic poza cycem nie chciał. Ma temperaturę podwyższona i wczoraj płakał więc właśnie czekamy do lekarza. Oczywiście do naszego nie było miejsc, zobaczymy co to za kobieta będzie.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova dobrze że broni się przed antybiotykiem a co stosujecie?

Judith zdziwiona jestem że tak szybko meningo. Nie wiem jak jest teraz ale córkę szczepilam za darmo dzięki zaświadczeniu że żłobka bo było dofinansowanie z rady miasta czy coś takiego. Warto sprawdzic dla tych co planują to szczepienie jak jest teraz.

U Kuby to jednak katar. Ciekawa jestem tylko skąd bo corka zdrowa. Dzień zaczął się fatalnie ale uśmiałam się bo jak karmiłam Kubę (prezyl się i wyginal strasznie a ja zaczytana w telefonie) i nagle czuje że coś ż nakładka do karmienia nie tak bo inaczej ssie. Ja się patrzę a ten gagatek nakładkę trzyma w ręku i ssie bez niej :-D

Do góry