reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia ja byłam i u Kwiatkowskiego i u niej. Nie jest najgorsza, na prawdę. :)
Karuzela za wolno leciało to sobie gagatek pomógł :) super, gratuluję!

Co do mieszkań i żłobków. Mój mąż znalazł mieszkanie ale nie wiem czy będziemy mieli zdolność kredytowa Abu je kupić a będą do odbioru lipiec 2018 pod piasecznem (więc za daleko na moje żłobki) albo moja mama z mężem będą przenosić się bliżej budowy w której on jest kierownikiem na 2 lata i byśmy wprowadzili się do mojej mamy i w międzyczasie odlozylibysmy sobie większą część wkładu własnego. (wtedy żłobki są w naszej okolicy) ale to jest pewne na 90 % i dowiemy się pod koniec kwietnia. Więc my to w ogóle nie zorganizowani. Do tego od lutego pewnie mąż przejdzie do komunikacji na autobusy, więc może życie to jedna wielka niewiadoma. Nic nie mogę zaplanować. :(

reklama
Pumelova to dobrze, ze lepiej.

Emol faktycznie troche niewiadoma. TrEba działać na czuja ;)

Judith pytaj o wszystko :D nawet najgłupsze rzeczy.

Jezu Kuba jest tak męczący od 2 dni... bawi sie, oczy mu sie zamykają, biorę go na ręce, to niezadowolony, do łóżeczka w ogole dramat. Do naszego łóżka to impreza. Ma sa kra. Naprawde
Zębów nie widac, wiec to nie to. Mleko? Mo moze. Ale nie do koca, bo w nocy śpi ładnie, w dzien ogolnie tez jest ok tylko tuż przed drzewkami tak. Skora wskazuje moze na alergie, ale na nutramigenie tez była w kiepskim stanie.
Z kolei pod koniec bycia na nutramigenie duO Ulewal i niechętnie jadł. Teraz je wszystko chetnie (mowie o mleku) i nie ulewa w ogole. Wiec nie wiem co mam myslec

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova, odkąd dziecko jest na świecie to mój też dorósł:) Jak.go coś boli to mówi o tym ale już nie jęczy:)uff czyli jeszcze się nauczy ściągać pokarm, już myślałam że nigdy ot tak buzi nie otworzy i nie sciagnie heh
Emila dostała wysypki na szyji, za uszami, na klatce piersiowej i w okolicach pieluszkowych.Najpierw myślałam, że to potówka bo poci się w nocy pomimo tego że lekko ją ubieram ale to jest prawie wszędzie.Czyżby po brokule? A wogóle czy pocenie u takich dzieci jest normalne?? Ehh, jutro przychodzi health visitor to ją oglądnie.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Emol nas a jest Ulmer, Kwiatkowskiego też lubię. Idziemy do takiej co na sto lat. Na autobusach teraz ponoć spoko jest. I pensja ok.
Karuzela oby wam się katar nie rozwinął.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova dobrze, że jednak uda się uniknąć antybiotyku, to teraz zdrowia dla Was :* ja tam wole, żeby mój nie chorował bo dalej narzeka :p

Mmag super, że trafiliscie do dobrych specjalistów teraz o takich trudno :)

Aniek ja w bloku sama się balam być w mieszkaniu :D a teraz jak jest Iga to się nie boje :D gratuluje spadku wagi :)

Misia zdrowia :* daj znać co u lekarza.

Emil oby poszło ze wszystkim tak jak chcecie :) a na autobusach u nas mówią ze fajnie jest, tylko w każde święta się pracuje itp..

Ja zrobilam krokiety, Iga chodzi za mną i marudzi w lozeczku nie chce być tylko na ziemi. Na 14 idę do kosmetyczki a mama będzie spacerować z Iga :)
Napolka jak gotowalam dzisiaj warzywa idze to cały czas zagladalam ile jest wody :D

Karuzela teraz chyba tez jest jakies dofinansowanie ale my mamy indywidualny plan ulozony dla nas ze względu na nasze plany a meningo są najgroźniejsze do roku. No taka nasza decyzja nie będę wnikać w szczegóły. Można czekać, indywidualna decyzja. Poza tym z forum kojarze, że ktoś szczepił równilegle z 6w1 więc my wcale nie aż tak szybko.

Ola w właśnie wymaglowałam panią jestem z nią umówiona na 29 stycznia i wtedy też zaklepię sobie miejsce. Bo na razie ma dla nas a w lutym to już pewnie nic jie bedzie, masakraaa. I to tyle hajsu [emoji33][emoji33][emoji33]

Kasia moja się pociła jak były te upały w lipcu. I jako noworodek spała w bodziaku na krótki rękaw w skarpetkach bez przykrycia a i tak gorąca była [emoji23]

Ja pracuje w korpo a też pracuje w swięta panstowe [emoji23] ale oplaca mi sie to i nie musze w kazde.

Wyczytałam że brokuły należą do warzyw kapustnych i bardzo często uczulają, na skórze pojawia się wtedy rumień no i żeby później uważać z innymi warzywami z tej grupy bo prawdopodobnie też będą uczulać t.j kalafior i inne.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

No i gardło czerwone, i 39°się zrobiło. Przepisała nam tylko groprinosin i sambucol. Do tego inhalacje i paracetamol. Nie jestem przekonana czy nie wolałabym jednak czegoś mocniejszego.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ale mzoe to pomoze.

Słuchajcie głupie pyt, ale... czy jak wasze dzieci Np sie przewrócą albo jakas zabawka na nie spadnie typu miękki klocek z wieży, bo sobie akurat dziecko przewróciło na siebie i bardziej sie przestraszy niz to zaboli, to tez tak strasznie wrzeszczą, zapowiedziała sie i ciezko je uspokoić?
Kuba ma tak za każdym razem... i o ile teraz sie przestraszył i pewnie zabolało, bo sie na dywanie przewrócił - tzn lekko sie przychylał na bok i głowa przeciazyla, wiec lekko uderzył w podłogę, wiec strach i pewnie zabolało, to ostatnio wlasnie miękki klocek na niego spadł z odległości centymetra.... wiec na bank go nie bolało. A rozdarł sie jakby go ktos nożem pociął... i samo wzięcie na ręce itp go bie uspokoiło...

reklama
Misia może faktycznie więcej nie trzeba. Lepiej mniej chemii pakować w dzieci. Zobaczysz jak będzie jutro, ale rozumiem obawy :-/
Swoją drogą nie wiem co się dzieje ale jak córką była mała to nie.przypominam sobie żeby tak dzieciaki chorowaly w takim wieku wśród znajomych czy na grupie bb.

Ola Kuba też tak ma.

Do góry