reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova ja z bratem również prawie miesiąc byliśmy w szpitalu pod inkubatorami. Takie losy blizniakow. A Agatka nie próbuje jeść książeczki? Mój to i je obslinia.
Mój też imprezuje ale ja sobie przeglądam internety :)
Oby oni leżeli tylko miesiąc.. [emoji6]
Je książeczki, ale jak jest na brzuszku i ma daleko to nie siegnie i ogląda[emoji16] jak sięgnie to ląduje w buzi jak wszystko.
Ja oglądałam serial na netflixie [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova a powinnyśmy spać :) oby leżeli. Ja wazylam 1600 ale my z 38 tyg. Więc ich waga i tak jest super. Byle szybko wrócili do domu i zdrowo się chowaly dzieciaczki. Mój czy leży czy "siedzi" na kolanach i tak dosiega tych książek. Tak się wyciaga.

Ostatnia edycja:
Jenny zdrowia wam życzę! U mojej Mai tak było że jednego dnia katarek a drugiego już załatwione oskrzela i to na maxa. Niektóre choroby się tak szybko rozwijają...

Kasia no warunki do przebierania pierwsza klasa [emoji43][emoji33]. Dobrze że miałaś podkład bo jakbyś miała sama pieluszkę to masakra...

Pumelova najczęściej jest tak że wcześniaki są wypuszczane że szpitala w okolicy terminu porodu. No chyba że jakoś wyjątkowo świetnie się pozbierają. 29 TC to będzie megaszybko jak je za miesiąc wypiszą... Czekają do 2 kg no i muszą dzieci umieć ssać. A z tym różnie bywa. No i jeszcze muszą nie mieć bezdechów. Mojej kumpeli córka z 29 TC leżała 3 miechy w szpitalu [emoji55] Trzymam nadal kciukole!

Ola mój Szym też nie naśladuje moich min. Robi swoje. A ssie wszystko co mu w łapki wpadnie [emoji16] ostatnio oglądał katalog Avonu to cały pogniotl [emoji41]

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Pola ja karmię mm ok 7 razy na dobę 120ml w tym 1 raz podaję rano kaszke ryżową.W.między czasie dopajam wodą, rumiankiem bądź melisą.Teraz zamówiłam inne kaszki t.j jaglano kukurydziana, z sorgo i gryczaną to zamierzam przesunąć ryżową na wieczór a przez pierwszy tydzień podawać np tą kukurydzianą rano po troszku żeby zobaczyć w ciągu dnia czy nic jej nie jest.Niestety moja nie tknie więcej niż 120 jednorazowo ale w ciągu doby wychodzi ok 800ml czyli tyle ile dziecko powinno wypić.Kaszki podaję narazie w formie płynnej np jedna łyżeczka na 120ml mleczka, używam wtedy tego smoczka z szybszym przepływem.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Abed Katowice.A głowę dałabym sobie uciąć że wcześniej widziałam oznaczenie baby change heh
Pumelova faktycznie,młodej takie warunki odpowiadają.Dobra, nakarmilam idę znów spać

Kylesa no właśnie jestem po konsultacji z ciocia, mówiła że dopiero koło 34 tc dzieci mają odruch ssania a wypuszcza je jak beda umiały koordynować ssanie z oddychaniem i połykaniem dlatego mówiłam kumpeli żeby się nastawila na 2-3 miesiące nawet. Najważniejsze żeby byli zad. Wczoraj kangurowala..[emoji173]

Pierwszy raz od chyba miesiąca mój bąbel obudził się po 5h od ostatniego karmienia :o Wow!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja zaczęła od kilku dni gadać w nocy.Ale wolę to niż nieuzasadnione godzinne wrzaski heh Teraz ma inne łóżeczko tutaj,myślałam że ciężko jej będzie w nim spać ale śpi pięknie,no prócz krótkich przerw na dyskusję.Uczy się od matki, która też gada sama do siebie:) z tym, że nie w nocy

Pumelova narazie bobath a że widzę efekty to vojte wstrzymalismy.
Pamiętasz może jakie dokładnie b6 i jak dawkowanie?

Jenny zdrówka!

Kuba po drugiej dawce pneumo miał stan podgoraczkowy, trochę bardziej śpiący i marudny był. Teraz zostanie nam hexa ale to dopiero chyba po nowym roku zrobimy bo nie chce tuż przed świętami.

reklama
Szymon obudził się o 6.40. spał od 22giej [emoji7] juhuuu też już dawno tak nie było!

Pumelova dobrze że tak nastawiłas koleżankę bo lepiej ewentualnie dostać niespodziankę niż się nastawić na miesiąc czekania a tu o...
[emoji171]

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry