reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia cały czas u nas ten brzuch doskwiera. Jak byl.na debridat uspokoiło się tak że go przynajmniej nie bolało, a kupki co 4-5dni. Mieliśmy zrobić probe odstawienia i znoeu wrocilo wyginanie i bol. Dzis znowu zaczynam mu podawac.

Wodę możesz podawać żeby poznał nowy smak. Jak nie chcesz wprowadzać butelki to na łyżeczce. Mój pluje chyba że głodny to wessie i wody trochę.
Odnośnie kaszek to chyba z bobovity jest seria 7zboz (ale to juz pozniejszy etap) Trzeba patrzeć żeby cukru nie było. A najlepiej jak już jakieś owoce dziecko pozna to robić podstawową kaszke (np manne) i dodawać samemu owoce.
Pamiętam że 4 lata temu używałam holle ale byla jakaś akcja że coś w nich znalezli. Narazie nie zglebiam składów bo przez te zatwierdzenia zaczynamy od warzyw i owocow.

Współczuję wam nocek. U nas od kiedy jest butelka mm na noc to dłużej pospi ale ok 4 się budzi i na piersi to co 1-1.5h się budzi.
Wogole pediatra stwierdziła że już powinnam.go uczyć żeby przesypial noce bo jak się pojawia żeby żeby nie jadł już w nocy mleka. Mam go oszukiwac wodą. Już to widze :p

Pumelova do jakiego momentu będziecie ćwiczyć vojte? W czwartek po dłuższej przerwie mamy fizjo i zobaczymy co powie.

Powiem wam że coś jest w tym że sami psujemy dzieci. Mój gagatek zamiast zjeść teraz porządnie to pociumkal i oko zamknal. Spróbuje go odłożyć to ksieciunio zrobi afere ze mleko nie leci :p i tak wkolko

reklama
Z bobovity i bebilonu są fajne te bezglutenowe kaszki, z nestle nie lubimy.

Rany ręce mi opadają, normalnie chłopaki się chyba zmówili, dobrze, że dobrze spali, a od rana jeden lub drugi płacze i chce na ręce, chyba oboje mają lęk separacyjny:-p Ja nie wiem. W szoku jestem. K na chwilę u dziadków, L je. Ja poćw, robot posprzątał, pomopowałam, zjadłam obiad. Mam chwilę oddechu. Wczoraj byłam z L na kolejnej rehab, jutro jedziemy do chirurga rano, a po południu z K na bilans 2latka. Nie wiem nawet co napisać. Nie mam siły. Buziaki:*

Hejka,

Dzięki pralce pogadalam z bratem 20 min [emoji23]

Co do rozszerzania diety to mój rzuca się na łyżeczkę jak głupi [emoji28] czy to woda, czy witc to pięknie zjada, już nie mogę doczekać się podawania mu czegoś.

Misia super, może ściągnę ten pomysł z zeszytem

Upodobania kolorystyczne uwielbiam szary [emoji16] i tak w połączeniu z czarnym, brązem, granatem, białym i to są chyba głównie kolory z mojej szafy, czasem zaszaleje ale raczej z sukienka

Byliśmy na weekend na Mazurach, wszystko super oprócz jazdy autem [emoji21][emoji21][emoji21] koszmar, Miki spał 2h a resztę, czyli drugie tyle płakał, no może chwilkę się pobawil, boże jak my w góry dojedziemy na ferie, chyba z 3 noclegami po drodze [emoji22][emoji22]

My dziś idziemy do gastrologa dziecięcego z Mikim no kurde tak ulewa, wymiotuje, że szok. Wczoraj do południa, ja 3razy przebrana, on też plus mata dostała i kilka pieluszek. Zobaczymy co powie
Jutro neurolog

Maziajka przybij 5 u mnie nocki kiepskie, czyli bez zmian , budził się tak jak Twoja, ale ogólnie tez karmię po ciemku, bo go wszystko interesuje i niestety przez te jego nocki mąż przeniósł się do salonu [emoji21][emoji24]

Maziajka czyli źle myślę, że się zapcha kaszką ;)

Byłam w rossmanie była kaszka z bebilonu ale miała olej palmowy z tego co wiem jest nie zdrowy, hipp wzięłam bez cukru i dobry skład ma :)

Aha u nas jazda samochodem tak samo wygląda ale my daleko nie jeździmy jak narazie, Ale jak myśleliśmy jechać nad morze 8h to bym chyba oszalala ż takim płaczem ;)

Ostatnia edycja:
Jak u was nocki kiepskie to u nas ok:) a jak u was ok to u mnie kiepskie hehe
Ewella jak zaczniemy podawać gęściejsze kaszki to napewno zapchamy im brzuszek na dłużej no ale póki co płynna tego nie zrobi:)
Karuzela ja też czytałam, że już pora odzwyczajać dziecko od karmienia nocnego...akurat..przecież moja w nocy jest naprawdę głodna jak wilk! rzuca się na tą butelkę jak nie wiem co! trzyma mi mocno ręce, żebym jej butli nie wzięła, cały czas ją zapewniam, że mleczko nie ucieknie :D Myślę, że przyjdzie czas, że te nasze dzieci same nie będą się budzić w nocy na karmienie, jak tylko zaczniemy wprowadzać coraz więcej pokarmów stałych:) Nic na siłę, nie będę głodzić dziecka.Zresztą moja jednorazowo je 120 to w ciągu doby byłoby za mało gdyby jadła tylko te 5,6 razy.

Aha moj tez sie rzuca na łyżkę jak głupi [emoji23]

Byłam dzis oo receptę na nutramigen i tak: waga 6,620. Niezmiennie 10 centyl [emoji23] poza tum zdrowy, wszystko ok. Dwa ładne żabki, ktore teraz juz tylko beda rosły. Moge mu wprowadzać bezglutenowe kaszki. Potem gluten, ale bardzo małe ilosci i przez dwa miesiace. I powiedziała, ze wtedy żadnych nowych produktów. Tylko te, ktore juz zna i nie ma po nich alergii.
No i powoli przymierzać sie do spróbowania podawania mleka ha i jak bddzie ok to sprobowac zwykle.

Moj je 5x180. Przy czym jeden posiłek z tego to zjada max 160. Resztę pełne. Od czasu do czasu dostanie teoche warzywka w miedzy czasie No i na wieczor kaszkę, ale taka wlasnie rozwodniona. Moze z 40ml jej wychodzi. A chyba nawet nie.
No ale jak widac mimo to nadal 10 centyl [emoji23] Takze chłopak ma apetyt, ale pulchny jest tylko na buzi [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova ja też za bardzo nie znam Jaworzna, ale damy radę. Koleżanki dopytam, gdzie tam na spacer można iść :) Moja z 28 czerwca, ale pisałam po północy, dlatego napisałam dzisiaj.

Kasia jak najbardziej chętna jestem, oby tylko pogoda była znośna. A gdzie Ty się zapisałaś do tego fizjo?

Maziajka to ja widzę, że jest kilka osób z tych okolic. Będzie trzeba pomyśleć nad większym spotkaniem :D

Aha moja też strasznie ulewa, ja kiedyś mówiłam i coś tam przepisała. Dzisiaj zaczęłam jej dawać syrop, ale co z tego jak jego też ulewa. Wczoraj nam fizjo na to zwróciła uwagę. Od jutra spróbuję Bebilon Nutrition. Jak to nie pomoże to idę znowu do pediatry.

Agniesia moja znajoma mi poleciła swoją koleżankę, bo ona też jest fizjoterapeutką ale nie specjalizuje się w niemowlakach.A ta Kasia, którą mi poleciła tak.Zresztą ja już do niej wiele lat temu na masaże chodziłam także wiem kto to.Przyjmuje na oświęcimskiej w Chrzanowie,Kasia Gacek.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po wizycie, ulewa bo taka uroda, jeśli nie dlawi się przy tym, nie idzie to w płuca, przybiera prawidłowo na wadze to nie ma nic w tym złego poza przebieraniem po kilka razy. Ulewa i wymiotuje również dlatego, że wypróżnia się raz na 5-7 dni. Plus ja za mało piję i pokarm jest za gęsty. A i kazał wprowadzać warzywa [emoji4]

Jutro neurolog [emoji4]

reklama
Misia hugo boss deep red moja [emoji813]️ ale teraz wielbie też czarne opium i CH good girl [emoji5]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry