reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

My też po szczepienieniu, zawsze to dla mnie wielki stres. Wzięłam Pentaxim 5 w 1 i refundowane pneumokoki. Waga 5840.
Czekalysmy na lekarza 30 min bo sobie pogawedke urządził, szlag mnie trafiał bo młoda wybudzona, po malu głodna i jeszcze 3 wklucia. Niby idziesz na konkretną godzinę a czekasz jak jakiś duren. Po wyjściu od lekarza niby wskazane jest odczekać 20 min ale zmylam się bo nawet nie miałam gdzie usiąść.... matki biorą dodatkowe dzieci plus swoje matki i jeszcze przyzwoitki i pieprza nawet nie ustępując miejsca, normalne to nie jest i te dzieci to nie niemowlaki tylko już z 6 letnie... na szczęście mam minutke do domu...

Zaraz lecę po sredniaka do przedszkola a o 16 do szkoły na zebranie...
Może się jeszcze odezwę w tym tyg :p

Ostatnia edycja:
reklama
Napolka wow szacun ze Twoj maz idac do pracy jeszcze się zajmuje w nocy Asia. Mój nawet się nie budzi jak ja idę karmic:D

Patuszka chyba pisała o tym przesunięciu lozeczka.

Mumusia ja dziś też chyba właśnie pierwszy raz widziałam jak Agatka się śmieje głośno! Do karuzeli. I tak się ucieszyłam że podeszłam i mówię tak głośno Agatka jak Ty się pięknie smiejesz! No i się wystraszyła i rozplakala.

Aim kurcze to bladosc bladosci nie rowna? Myślałam że wszystkie dzieckaczki są takie same. Chociaż tak patrzę na zdjęcia ze szpitala to widzę jaka moja byla zolta;-)
A skąd pomysł że może mieć celiaklie? Bo mój mąż miał dlatego pytam czy dlatego że wy mieliście np czy z innego powodu?

Ewella nie zapeszaj:D moja już rzadko ma odruch moro. Jak się wystraszy to się wzdryga, usta w podkówke i placze.

No z tego co kojarzę to wygasa 3-4 miesiąc? Gdzieś czytalam

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova,Napolka,Emol mi leca caly czas odkad urodzilam i to w ogromnych ilosciach [emoji53] ale narazie chyba nic nie moge zrobic.

Aim jest jakis powod badan na celiakie czy tak chcecie sprawdzic?
Ja mialam w dziecinstwie i moze tez powinnam sprawdzic.

Ewella oby nie lecialy [emoji5]

Pumelova Twoj ma diete przez celiakie?

Ostatnia edycja:
Młody jest nie tyle blady co biały jak ściana :D ja się już po mężu do tego przyzwyczaiłam ale fakt, że wyróżnia się (a w sumie teraz oboje) z tłumu.

Celiakii nie da się mieć, a potem nie mieć ;) to choroba genetyczna. Ewentualnie objawy mogły stać się mniej nasilone. Albo to była nietolerancja glutenu, a nie celiakia, bo to różne rzeczy ;) tak, u nas generalnie jest silny wywiad autoimmunologiczny, mąż zdiagnozowany na celiakie (aktywną już bez przerwy 13 lat) a ja swoje też dokładam ale innymi rzeczami.

Aim Wiem ze to genetyczna choroba,mialam zdiagnozowana w CZMP w Lodzi. I przez kilka lat mialam diete bezglutenowa,ale ze u mnie nie bylo wiekszych objawow jak zaczelam jesc od nowa normalnie to P.Doktor pozwolila mi nie stosowac diety takiej rygorystycznej.

Pumelova.... [emoji23][emoji23][emoji23] biedna Agatka [emoji23]

Moj dzis ulewa.... albo wymiotuje. Nie wiem jak odróżnić. Tzn nie chlusta, ale leciało mu sporo z buzi i to dobre 2 h po jedzeniu :/
Ogolnie widac, ze mu sie cofa. Czasem az sie wykrzywia.
I terZ: czy to reakcja na nutramigen, infekcja, popsute cos przez częste zmiany mleka czy o Ch... chodzi :/
No jak nie urok to...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Liluli mój miał w książeczce wpisana celiaklie, alergię na mleko, owoce, pomidory, orzechy, roztocza, pyłki, siersc. I to wszystko w dziecinstwie A teraz je wszystko. On nawet nie wiedział że niby miał celiaklie. Generalnie jak mu zrobili próby uczuleniowe to wszystko spuchlo:D.

A no widzisz aim. Jak był mały to nie jadł pieczywa i nic z maki ale skoro teraz je i żyje to pewnie miał tylko nietolerancje. Jakby nie było te badania z książeczki zdrowia dziecka miał ok 20 lat temu?

Ola W moja też czasem ulewa więcej czasem mniej. Nie mogłabyś zadzwonić do swojego pediatry? Mi ostatnio Agatka ulala po 2h spaceru:/ biedna ale nie odbiło jej się i leżała cała droge. Dzięki Bogu że ulewanie w koncu mija bo więcej mam już koszulek po domu niż do ludzi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Albo mu się wyciszyło albo miał coś innego. Jedynie z badań z krwi lub hist pat z gastroskopii jest jednoznaczne

Do góry