reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Opiszę wam zabawną rzecz :D
Śpię sobie, słyszę płacz dziecka, no to budzę się. Patrzę na projektor godziny- 2.35. Myślę sobie łaaał co się stało, moje kochane dziecko tyle na raz spało (w domyśle-a ja z nim) !
Po czym podczas karmienia patrzę na tel,a tam 23.35 :p okazało się że bez okularów źle odczytałam godzinę z projektora :D czar prysł kochanego dziecka :p

reklama
Też pije karmi na laktacje i wydaje się działać dobrze :)

U nas też popołudniu padało ale mąż i tak ż iga poszedł na spacer na chwilę ;)

Aim ja mam dni, że od rana patrzę na zegarek kiedy będzie 15 i mój wróci..a jak ma jeszcze coś po pracy do załatwienia to najczęściej jadę do rodziców.
No nieźle ż tą godziną karmienia ;)
U mnie historia taka..usypialam ige i myślę "jak dobrze że już tak nie płacze w nocy, tyko je i zaśnie" no to wstała 00:20 jeść nie chciała wielki krzyk był przez 30min i zasnęła na mnie dopiero wtedy ale o tak w ińnym pokoju bo co wychodziłam do sypialni był krzyk...teraz je zobaczymy czy zasnie :(

Mi włosy strasznie lecą, od początku września biorę Biotebal, zobaczymy czy coś pomoże:blink:

Kurczę L prawie wcale głowy nie trzyma gdy jest na brzuchu, tzn na chwilę podniósł wczoraj i dzisiaj tak wysoko i tyle. Będąc w pionie podnosi, ale asekurować go będziemy musieli jeszcze długo podejrzewam:frown:

L usnął 21:30 i wstał na jedzenie 4:30 i to chyba tylko dlatego, że K musieliśmy przebrać:blink:

Pierwszy raz napaliliśmy w kominku ( zamontowanym 2 mies temu ) w sb i mega śmierdziało tymi plastikami i klejem, martwiłam się, że tak już zostanie. Ale wczoraj znowu przepaliliśmy i było już na szczęście ok:blink: Uwielbiam go :laugh2:

Emol Twoja mama wygląda jak mama a nie babcia :D

Liluli:**
Mi wypadły chyba wszystkie po miesiącu od porodu. Przez 2 tyg garściami! Ale przestaly. Ciekawe czy jeszcze będą wypadac.

Aim wyczuwam śmiech przez lzy:D

Ewella najgorzej pochwalić. Jak ją się chwalilam że w nocy super śpi zasypia sama o 21 to tego wieczoru do 24 mąż ją nosił:D może nie lubi sypialni?

Chybra nasz fizjo powiedział że samo w sobie podnoszenie główki nie jest tak istotne jak inne rzeczy ale nie pytałam jakie. Ale powiedział że wokół główki robi się straszny zamęt;-)

Hahaha puściłam sobie piosenki dla dzieci na esce:D (melodia do ona tańczy dla Mnie)
Ja, uwielbiam dżem i gdy go jem, on w brzuszku tańczy,
Bo, ten słodki dżem, smaczniejszy jest od pomarańczy...[emoji23][emoji23][emoji23][emoji126][emoji322]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli- ja jeszcze nie zauważyłam, żeby mi wypadały. tzn trochę wypada ale nie jakoś tak garściami.

Chybra- jak Asia leży na brzuszku też jej się głowy podnosić nie chce. Ja to się boję jej nie trzymać ale muszę się jakoś przemóc.

U nas w poniedziałek i wczoraj bardzo ładna pogoda, słoneczko i w miarę ciepło. Byłam w ciuszku i kupiłam bluzeczkę dla Asi i sobie świetną kurtkę jesienną w stanie idealnym, rozmiar też jakby na mnie szyta :biggrin2: zapłaciłam za 2 rzeczy całe 23 zł :-) :) Dziś od rana leje deszcz, ciemno jakoś na dworze, a mnie głowa boli odkąd wstałam.:surprised: Przespałam całą noc- tzn od 22 do 6:50, ale mąż mi napisał sms z pracy, że w nocy Asia się kręciła bardzo, mało zjadła ale gorączki nie miała- to najważniejsze.

Pumelova Liluli mi wypadają bo widzę Ale nie jakoś dużo na raz. ;) a co do dzięki tanecznego w brzuszku to kto wymyśla te słowa to ma bujną wyobraźnię.

Ewella któraś kiedyś pisała ze kolyske przesunela o metr w prawo i już się dziecię nie denerwowalo. Może musicie przestawić łóżeczko.

dqprjw4zspqhi03q.png

Chybra - może kładziecie małego na zbyt miękkim podłożu? Mój tak dzwigal ładnie głowę u lekarza i okazało się, że twarde podłoże Plus trzymanie pupy w trakcie leżenia sprzyja podnoszeniu głowy.

Farbek nie sprawdziłam jeszcze...

Próbuje ten napój słodowy. Dam znać czy działa:)

Z dobrych rzdczy, ktore mnie wczoraj spotkaly to pierwszy taki wybuch smiechu w wykonaniu synka!
A zła- już w tym miesiącu zaczynają remont windy jak się okazało... i będę musiała chyba przesunąć termin chrzcin bo mobilność będzie bardzo utrudniona (9 piętro w wieżowcu) jak na zlosc... a miala być robiona dopiero w listopadzie...

My po szczepieniu już :) wszystko super tylko pani doktor woli się upewnić że bladość synka to uroda po tacie a nie choroba więc byliśmy też na pobraniu krwi :) i brawo tu dla pielęgniarki która żeby mniej traumatyzować młodego wyjęła mu tylko rączkę z chusty i tak pobrała :)
A na następnej wizycie dostaniemy skierowanie na badania w kierunku celiakii, cieszę się, bo myślałam nad tym :)

Mi włosy nie wypadają jak narazie, fryzjerka mówiła, że mogą zacząć jak się skończy karmić piersią oby nie ;)

Pumelova no super radio haha muszę sprawdzić :D my słuchamy piosenek po angielsku co trzeba części ciała pokazywać i jej się podoba zawsze się śmieje :)
Myślę , że sypialnię lubi może jakiś koszmar jej się śnił nie wiem ;) wstała z dobrym humorem tzn. Nie zapeszam :p

Emol w łóżeczku Iga tylko zasypia a przy pierwszym karmieniu już u nas w łóżku zostaje i śpi, chyba że nie chce u nas spać zobaczę dzisisj będę ją odkładać tyko, że wtedy tylko ńa brzuchu w łóżeczku bo na plecy jak ją odkładam to cały czas ma ten odruch moro, nie wiem dlaczego ..

reklama
Do góry