reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

My też po szczepienieniu, zawsze to dla mnie wielki stres. Wzięłam Pentaxim 5 w 1 i refundowane pneumokoki. Waga 5840.
Czekalysmy na lekarza 30 min bo sobie pogawedke urządził, szlag mnie trafiał bo młoda wybudzona, po malu głodna i jeszcze 3 wklucia. Niby idziesz na konkretną godzinę a czekasz jak jakiś duren. Po wyjściu od lekarza niby wskazane jest odczekać 20 min ale zmylam się bo nawet nie miałam gdzie usiąść.... matki biorą dodatkowe dzieci plus swoje matki i jeszcze przyzwoitki i pieprza nawet nie ustępując miejsca, normalne to nie jest i te dzieci to nie niemowlaki tylko już z 6 letnie... na szczęście mam minutke do domu...

Zaraz lecę po sredniaka do przedszkola a o 16 do szkoły na zebranie...
Może się jeszcze odezwę w tym tyg :p

Ostatnia edycja:
reklama
Napolka wow szacun ze Twoj maz idac do pracy jeszcze się zajmuje w nocy Asia. Mój nawet się nie budzi jak ja idę karmic:D

Patuszka chyba pisała o tym przesunięciu lozeczka.

Mumusia ja dziś też chyba właśnie pierwszy raz widziałam jak Agatka się śmieje głośno! Do karuzeli. I tak się ucieszyłam że podeszłam i mówię tak głośno Agatka jak Ty się pięknie smiejesz! No i się wystraszyła i rozplakala.

Aim kurcze to bladosc bladosci nie rowna? Myślałam że wszystkie dzieckaczki są takie same. Chociaż tak patrzę na zdjęcia ze szpitala to widzę jaka moja byla zolta;-)
A skąd pomysł że może mieć celiaklie? Bo mój mąż miał dlatego pytam czy dlatego że wy mieliście np czy z innego powodu?

Ewella nie zapeszaj:D moja już rzadko ma odruch moro. Jak się wystraszy to się wzdryga, usta w podkówke i placze.

No z tego co kojarzę to wygasa 3-4 miesiąc? Gdzieś czytalam

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova,Napolka,Emol mi leca caly czas odkad urodzilam i to w ogromnych ilosciach [emoji53] ale narazie chyba nic nie moge zrobic.

Aim jest jakis powod badan na celiakie czy tak chcecie sprawdzic?
Ja mialam w dziecinstwie i moze tez powinnam sprawdzic.

Ewella oby nie lecialy [emoji5]

Pumelova Twoj ma diete przez celiakie?

Ostatnia edycja:
Młody jest nie tyle blady co biały jak ściana :D ja się już po mężu do tego przyzwyczaiłam ale fakt, że wyróżnia się (a w sumie teraz oboje) z tłumu.

Celiakii nie da się mieć, a potem nie mieć ;) to choroba genetyczna. Ewentualnie objawy mogły stać się mniej nasilone. Albo to była nietolerancja glutenu, a nie celiakia, bo to różne rzeczy ;) tak, u nas generalnie jest silny wywiad autoimmunologiczny, mąż zdiagnozowany na celiakie (aktywną już bez przerwy 13 lat) a ja swoje też dokładam ale innymi rzeczami.

Aim Wiem ze to genetyczna choroba,mialam zdiagnozowana w CZMP w Lodzi. I przez kilka lat mialam diete bezglutenowa,ale ze u mnie nie bylo wiekszych objawow jak zaczelam jesc od nowa normalnie to P.Doktor pozwolila mi nie stosowac diety takiej rygorystycznej.

Pumelova.... [emoji23][emoji23][emoji23] biedna Agatka [emoji23]

Moj dzis ulewa.... albo wymiotuje. Nie wiem jak odróżnić. Tzn nie chlusta, ale leciało mu sporo z buzi i to dobre 2 h po jedzeniu :/
Ogolnie widac, ze mu sie cofa. Czasem az sie wykrzywia.
I terZ: czy to reakcja na nutramigen, infekcja, popsute cos przez częste zmiany mleka czy o Ch... chodzi :/
No jak nie urok to...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Liluli mój miał w książeczce wpisana celiaklie, alergię na mleko, owoce, pomidory, orzechy, roztocza, pyłki, siersc. I to wszystko w dziecinstwie A teraz je wszystko. On nawet nie wiedział że niby miał celiaklie. Generalnie jak mu zrobili próby uczuleniowe to wszystko spuchlo:D.

A no widzisz aim. Jak był mały to nie jadł pieczywa i nic z maki ale skoro teraz je i żyje to pewnie miał tylko nietolerancje. Jakby nie było te badania z książeczki zdrowia dziecka miał ok 20 lat temu?

Ola W moja też czasem ulewa więcej czasem mniej. Nie mogłabyś zadzwonić do swojego pediatry? Mi ostatnio Agatka ulala po 2h spaceru:/ biedna ale nie odbiło jej się i leżała cała droge. Dzięki Bogu że ulewanie w koncu mija bo więcej mam już koszulek po domu niż do ludzi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Albo mu się wyciszyło albo miał coś innego. Jedynie z badań z krwi lub hist pat z gastroskopii jest jednoznaczne

Do góry