reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Mamusia Muminka my bylismy teraz (skończony 10tydzien. Czyli No 11 :D) i powirdziala, ze juz nie trzeba trzymać, a jedynie delikatnie asekurować. Ale nie dotykać

Ma tulik, szumisia. Wszystko juz chyba wypróbowaliśmy co mozna... nie mowie, ze nie działa, bo czesto działa. Chodzi mi bardziej o fakt, ze cos jest nie tak. Ze nie jest normalnym, spokojnym dzieckoem. I ze jest ryzyko, ze cis dalej bedzie nie tak.

Kasia ja karmie 5 razy dziennie po 150ml. Kuba wazy 5184 i ma ok 62cm. Tzn ubranka bosi na 62. Niektóre wiemsze.
Je tak: 2, 7, 11:40, 16:20, 21

Aniek dziekuje :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova - kupiłam farbki do malowania palcami 4 kolory w smyku i pędzelek oddzielnie. Dzisiaj pomaluję i zobaczę jaki efekt.

Dziewczyny, czy na laktację piłyście tzw napój słodowy? Jest taki w Aldi na bazie słodu jęczmiennego, ale gazowany i zastanawiam się czy działa.

Mamusia Muminka- ja piłam nie tyle napój taki co po prostu piwo bez alkoholu ;) bavaria. Nie wiem czy cokolwiek dawało, lubię piwo, więc sobie piłam skoro tylko takie mogłam.

Pumelova ja też nie trzymam głowy młodemu. O tyle fajnie, że jak mu ma polecieć to leci do przodu lub z rzadka na bok więc kompletnie nie przejmuje się jego głowa.

Mumusia daj znać jaki efekt:)) to też zakupie.

Aim no u mnie raz poleciała do tyłu chociaż nie tyle głowa nawet co ona cala:D jest już dość sztywna. Ale cieszę się że nie tylko ja nie trzymam ;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, będę nadrabiać powoli, przez ostatni tydzień była u mnie moja mama i wogóle nie miałam czasu żeby tu zerkać...
Ale pytanko mam do mam.karmiących mm.Jak często karmicie swoje dzieci i po ile?Emila ma 2 miesiące i wydaje się non stop głodna, piszą żeby przestrzegać proporcji i godzin podawania no bo wiadomo że mm trawi się dłużej i gorzej ale moja po godzinie już jest głodna a niby mam jej podawać 6 razy na dobę po 90ml, chociaż daje jej czasem 120 i też po godzinie już się drze:( a pisze żeby 120 dawać 5 razy dziennie... cyca ssie jak jej się podoba-raz lubi a raz histeria... daję jej rumianek żeby ten brzuszek trochę zapełnić ale to nic nie pomaga.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia moja Oliwia ma 9 tygodni, karmie mieszanie: piers, piers a na koniec za kazdym razem mm- po 90 ml, w dzien karmie co ok 3h, w nocy dluzsza przerwa, wychodzi tych karmien w ciagu dnia 6.

Pumelova wszystkiego naj naj dla Agatki!:)

Chybra my chrzest robimy 14.10 i mam plan wcisnac malutka w jakas kiecke i tylko kurteczke elegancka i czapeczke do tego, ale kto wie moze tez jednak w kombinezon misia wsadze jak bedzie zimno heh;)

Aim mojego meza tez calymi dniami nie ma, wychodzi przed 8 i wraca po 19, dlatego babcie eksploatuje ile sie da;) a dzis nawet w teatrze bylam sie ukulturalnic troszke;)

Maziajka mi tez to lato wydalo sie strasznie krotkie niestety:(

Mamusia muminka ja sobie popijam piwko karmi na laktacje, wedlug mnie fajnie dziala;)

Pola super. Ja byłam w kinie na z tydzień temu. Ale to babcia została z Arturem. Dzisiaj też się musiała nim nacieszac. Aż go wytulila do snu
1505853223-aaaaaa.jpeg

dqprjw4zspqhi03q.png

reklama
Pumelova nie,ja na podkarpaciu. To wesele siostry.
Najlepszego dla Agatki [emoji8]
I dla Agatki jestes najlepsza matka [emoji173]

Aniek42 u mnie dzis tez caly czas deszcz. Wyszlismy tylko na chwile dzis.

Dobrze ze u nas na chrzcinach bylo cieplo bo nie wiem co bysmy ubrali.

Moj T.jest a jakby go nie bylo. To i tak ja sie caly czas zajmuje Szymkiem. Bo po pracy to albo ma cos do zrobienia w garazu,albo kolo domu.

Ja tez juz jakis czas nie trzyman glowki tylko asekuruje. Ale ladnie trzyma jak jest w pionie.

Karuzela my na chrzciny dostalismy bransoletke z grawerem,obrazek z aniolem,krzeslko do karmienia i taki stojak 5w1 i pieniadze.

Dziewczyny Wam tez tak wypadaja wlosy? Mam wrazenie ze jeszcze troche i juz mi nic nie zostanie [emoji53]

Do góry