reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith to obie jesteśmy wredne;)
Co to za wiek 30?? Ja to mogę mówić o wieku.

Kasia zazdroszczę kultury ludzi w otoczeniu. jednak u nas ludzie są okropni.

Misia biedny Grzesi musi niedobre kropelki.
Grzybków Ci zazdroszczę:p
Ja w nocy jak nie ma 2 to nie przebiera, aż pampek nie jest napompowany, w dzień też mniej zmieniamy niż na początku.
W sukienkę Grzesia ubierasz? Hmmm...:D

Pumelova siostrze nawet nikt nie zaproponował laserowo. Nie wiem po kim, bo nawet moja babcia jak miała 86lat miała śliczne nogi . a siora żylaki straszne to za mało powiedziane. Dobrze że u Twojego męża już po wszystkim.
Też mi właśnie szkoda kasy na nowe ciuchy na chrzciny, coś wymyślę z tych co mam. Granatowa kiecka będzie ok.
Maja lubi ciepełko jak ja i teraz jej w domu zakładam pajac bawełniany, a do spania okrywam kołderką. jak jej chłodno to popłakuje.

Mamusia Muminka ja jej tak nie noszę ciągle w chuście. Czasem jak płacze a muszę sobie kawę czy coś do jedzenia zrobić, albo czasem z parkingu do sklepu po chleb wchodzę, po młodego z samochodu do szkoły ,to max 8-10min.
Tym szamponem smarowałaś też okolice brwi?bo wczoraj zauważyłam u małej plamki na brwiach. Już doczytałam, że nie szczypie.
U nas też od ok1,5tyg.po szczepieniu ślad zaropiał, a od wczoraj coś tam pęka i się sączyło.
Ja czasem wieczorem karmię nawet z 4 piersi:-D tzn.prawa, lewa, prawa, lewa.

Karuzela współczuję katarku u dziecka, życzę zdrówka.
Z karmieniem się zgadzam, wiecznie ktoś nie zadowolony i jak kp i jak butlą.
U nas też ciągle piąstka w buzi i głośne cmokanie:happy:

Aim mnie zawsze pozytywnie ludzie zagadują i nie lubię się wdawać w pyskówki, ale ta baba była taka przekonana o swojej racji że jak bym się uśmiechała, to gotowa pomyśleć że ma rację.

Kylesa tak kazała mieszać i tak robiłam, teraz daję rzadziej i w zasadzie w większości espumisan , albo sab, ale jednak podaję bo się boję tego płaczu jaki był na początku.
Dam Ci dziś przepis, jak się ogarnę, będziesz zadowolona, są super.
Maja też sama raczej nie zasypia, taki egzemplarz mi się trafił.

Aga_km to i ja miałam za dziecka wiecznie obite kolana. Nie zapomnę jak na przeciwko domu była przychodnia i zamiast poręczy były betonowe słupki, zjeżdżałyśmy z koleżanką po tych słupkach. Majciochy przedarte i tyłek przy kąpaniu piekł niemiłosiernie:D
Muszę się pochwalić że w sobotę pierwszy raz spaliśmy w domu. To znaczy chłopaki spały, Maja stękała, a ja czuwałam.

Emol najlepszego dla Arturka. Super awatarek.
Gratuluję tego wyczekanego wyjścia do kina.
Oj u nas było to samo, przy składaniu wszystko ok.a później dzwoniły kobiety i ciągle coś chciały. byłam w sumie 7 razy. Widzę że u nich to standard.

Integral jaka waga! Tylko karmić, jak jest czym.
Moja marudzi i w dzień i wieczorem, tylko że wieczorem bardziej intensywnie.

Ewella ja też właśnie nie oglądam filmów, seriali. Nie mam kiedy. Czasem mi się uda coś w telefonie sobie pooglądam w nocy.

Abed najlepszego dla maluszka na 2 miesiące❤
Ja też byłam w niedzielę na zakupach .dla siebie odpinana bluzka w h&m, a Majusi dwa ciepłe pajace i skarpetki w smyku.
Zależy od bluzki czy spodnie czy spódnica.

Liluli ja też się boję tego mieszkania na wsi. Tu wychodzę z domu i coś się dzieje, spotykam znajomych, a tam raczej spokojnie będzie i zero znajomych na spacerku.

Bab my też śpimy z Mają w łóżku.
Powodzenia na wizytach.

Tymuniek biedna Nelcia i biedna ty. Trzymam kciuki o szybki powrót do zdrowia.

Majusia ma dziś 2 miesiące, a mój misiu kochany kończy 9latek❤ muszę jakiś mały torcik kupić dla nas. Miałam zamawiać duży bo myślałam że dziadki przyjdą i ciocie, ale moi teściowie genialnie wymyślili wyjazd na działkę od wczoraj do piątku. Szkoda, bo małemu będzie przykro. Dla dzieciaków zrobimy później wypasioną imprezkę.
Małego z tatą do szkoły posłałam idę jeszcze pospać z Mają, bo od wczoraj leje deszcz.

reklama
Aniek Wszystkiego najlepszego dla dzieci :* niech rosną zdrowo :)

Bab powodzenia na wizytach, mnie też dentysta czeka ale dopiero jak skończę kp.

Deszczowo, Iga marudzi, teściowa zaraz przyjdzie a ja na zakupy :)

Tymuniek dacie radę, naprawisz się raz dwa, gorzej z tą skóra u Neli. Coś jej pomaga?
Aniek u mnie też kolana były zawsze tragiczne. Co się wam śniło na nowym? Najlepszego dla dzieciów.
U nas wczoraj był dziwny dzień. Równo 10 tygodni. Od 15 do 22 Grześ nie spał więcej jak 20 minut. Męczył się. No i po raz pierwszy się darl i to dwa razy! Za pierwszym razem oglądał film dla niemowląt, taki kontrastowy, nagle zaczął wrzeszczec. Przestraszylam się straszliwie że coś się stało. Za drugim razem się zorientowałam o co chodzi bo wydarl się jak z nim na kolanach ruszyłam się i głośno odezwalam. Musiałam wstać i tulic, bo się przestraszył. Na filmie też bo akurat ptak był i dźwięki do tego. No straszny ten wrzask mimo że trwał za każdym razem minute to aż mi się gorąco zrobiło. Ola W już cię rozumiem. Potem za to spał do 6.30-karmienie 11 minut i do 9.30. Teraz przebralam nakarmilam, dałem lekarstwa, pogadal i śpi. Biorę się za prasowanie bo wczoraj nic nie zrobiłam.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek42 - no to mnie zaskoczyłaś tymi 4 piersiami, ale czego to nie zrobi matka dla dziecka

Tymuniek - dawno Cię tu nie było! Z tą wagą to powiedz macie skończone 3 miesiące czy rozpoczęte?
I jak ze szczepieniami, zdecydowałaś się na nie ?
Na te zmiany uczuleniowe może warto zrobić kąpiel w rumianku lub krochmalu U mojego na zmianę na buzi zadziałał rumianek.

Odnośnie antykoncepcji - ostatnio u ginekologa spotkałam kobietę u ginekologa, która zaczęła mówić jak super działa karmienie antykoncepcyjne. My z kobitkami mówimy jej, że to aż tak pięknie nie działa a ona, że się nie znamy i będzie z tego korzystała jak najdluzej. Była jej kolej i po wyjściu ze smętną miną tylko napomknęła "jestem w ciąży". Wszystkie kobitki po sobie. Zrobiła się grobowa cisza.. A następnie salwa śmiechu. Kobitka w podskokach uciekała

Misia - a co to za filmiki kontrastowe? Na zasadzie jak są te książeczki i karty?

Aniek najlepszego dla dzieci!

Misia u nas to samo. Przez cały dzień spał godzine. Dziś też nie lepiej. Do tego kupy nie ma od wczoraj a u nas co pielucha była więc dziwne. Ale czytałam że 11-12 tyg to kolejny skok rozwojowy.
Uciekam coś zrobić bo chwilę usnal.

Karuzela u nas dla odmiany ostatnio kupa codziennie.
Od wczoraj Grześ się próbuje ze smoczkiem 3-6. Tak stwierdziłam że mu podam, bo to od rozmiaru zależy dziecka a nie wieku i skoro ubranka nosi 3-6 lub 6-9 to i smoczek może mu zmienić.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol powodzenia na kontrolach. Arturek uśmiecha się cudnie[emoji173] uśmiech dziecka wszystko wynagrodzi[emoji7]

Chybra piękna waga:) moja miała 4,8 Na 9 tyg. Dziś kończymy 11[emoji173]

U nas pada nadal. Młoda kimie więc zaliczę drzemkę nr3[emoji6] taki ze mnie leniuch.

Aniek może tam gdzie robiła nie robili laserowo. Wspolczuje takich żylaków, u mężczyzny To jeszcze, bo nikt nie oczekuje pięknych nóg ale u kobiety to szpeci okropnie.
Pierwszy raz w życiu nie zależy mi na nowej kiecce! Chyba mi się w koncu pozmienialo;-) kupiłam w smyku 2 prześliczne bluzy, jak przyjdą to się pochwale.
My pajaca zakładamy tylko na noc jak celebrujemy pójscie spać:D
Kurczę moja jak płacze jak ja sobie robię jeść no to płacze, poczeka chwilke. Krzywda jej się nie dzieje. Albo do bujaczka daje bo tam nie placze.
Wieczorem też karmię do skutku:D aż zaśnie:D jak trzeba to i z 4:D ale wieczorem to każdy jest marudny bo zmęczony całym dniem. Myślę że moja by chętnie poszła spać wcześniej ale by się Jeszce 100 razy obudzila.
Wszystkiego dobrego dla Twoich bąbli![emoji182][emoji173]

Ewella Ty też masz piękny awatar:D [emoji7]

Mumusia hahaha kolejna ofiara mitu o antykoncepcji przy kp[emoji23]

Karuzela nie pocieszasz z tym skokiem bo to by oznaczało że niedługo nas czeka bo dziś kończymy 11. Trzeba przygotować cycuchy.

Miłego deszczowego popołudnia!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova właśnie próbujemy przecisnąć się przez miasto a to jeszcze nie szczyt. Każde dziecko uśmiechnięte skrada serduszko. my również pajace już ubieramy tylko do spania. Aby miał Arturem wygodna piżamie. Na dzień przebierańców go w spodnie i bodziaka.

Aniek w sumie dobrze że zaszła bo może to pokaże innym ze to mit. Ja karmię i jakbym się seksila to możliwe że byłabym już w ciąży gdybym w ten mit wierzyła ;)

My po kąpieli jak karminy to 1 Max 2 piersi. Ale często na jednej kończy i w nocy karmię drugą pełniejsza ;)

Pumelova szykujesz cycusie? Ja to po 1h od karmienia zaczynam czuć napełnianie. I wystarczy że Artur jak się obudzi to czuję jak z nich wypływa. A jeszcze 2 miesiące temu nic prawie nie miałam w nich.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry