reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova właśnie próbujemy przecisnąć się przez miasto a to jeszcze nie szczyt. Każde dziecko uśmiechnięte skrada serduszko. my również pajace już ubieramy tylko do spania. Aby miał Arturem wygodna piżamie. Na dzień przebierańców go w spodnie i bodziaka.

Aniek w sumie dobrze że zaszła bo może to pokaże innym ze to mit. Ja karmię i jakbym się seksila to możliwe że byłabym już w ciąży gdybym w ten mit wierzyła ;)

My po kąpieli jak karminy to 1 Max 2 piersi. Ale często na jednej kończy i w nocy karmię drugą pełniejsza ;)

Pumelova szykujesz cycusie? Ja to po 1h od karmienia zaczynam czuć napełnianie. I wystarczy że Artur jak się obudzi to czuję jak z nich wypływa. A jeszcze 2 miesiące temu nic prawie nie miałam w nich.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już po kimce[emoji19]
W sumie to zazwyczaj czuje jak mi się napełniaja jak Agatka zaczyna ssac. A tak to różnie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek dwa miesiące szybko minęło :) najlepszego dla starszego :)

pumelova my też pajacyk tylko do spania :) w dzień body i spodenki :)

a mój od dwóch dni je tylko 4 -6 minut i koniec... albo płacz alebo oglądanie świata... na szczęście w nocy je dłużej.... nie wiem czy się martwić?

Emol ja tez wieczorem czasami z dwoch piersi karmie ale bardzo rzadko bo zazwyczaj przy 1 zasypia i spi do 4-5.

Mumusia to teraz jej przez kilka miesiecy juz nie grozi kolejna ciaza po takiej antykoncepcji [emoji23][emoji23]

U nas pajace praktycznie od poczatku tylko do spania. Chyba ze mamy dzien lenia w deszczowy dzien to oboje jestesmy w pizamach przez caly dzien [emoji16]

Hej

Aniek Sto lat dla synka i coreczki:-)

Abed no co Ty nie martw sie moja bedzie miala za 11 dni 3 miesiace i je tak max 10 min i to juz od dobrego miesiaca.Dziecko po prostu ma
wiecej sil i szybciej i efektywniej ssie.

U nas w dzien tez sie przebieramy w body + spodenki/ leginsy.

Pumlowa przybijam 5tke ja tez glownie na playerze ogladam albo na ipli .Kiedys mialam dekoder z nagrywarka to sobie zatrzymywalam kiedy chcialam.

U nas tez deszczowo choc juz przeszlo chyba.Zaraz z Jasiem na trening zostawie go na boisku a sama zahacze o biedre i rossman.
Mloda dzis caly dzien spiaca tak ta pogoda na nia dziala chyba jak na kazdego.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli to tak jak mój z tym spaniem ;)

Abed nie musisz się martwić, z czasem dzieci lepiej ciągną i szybciej się najadaja. Mój je dłużej ale również teraz ogląda świat zamiast spać.

My po lekarzu. Arturek ma minimalna różnicę i musimy wstawić się na kontrolę za 3 miesiące. Ma leżeć czesto na brzuszku (jak on prawie cały czas leży na brzuszku) ale żadnego patyka między nogami czy Terty nie kazał wkładać.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Abed czytałam dziś że z czasem dziecko je krócej dzień a dłużej w nocy bo jest zbyt ciekawe świata i nie ma czasu jesc:D

Emol my mamy jeszcze na noc dawać tetre. Jesteśmy już z prawym bioderkiem na granicy normy więc myślę że za miesiąc będzie ok bo za miesiąc mamy kontrole.

Maziajka no nie znoszę reklam, ostatnio oglądaliśmy na żywo w tv azja express to połowy nie widziałam bo mnie dziecko wolalo nie na reklamach:D

Emol a to wasza pierwsza wizyta u ortopedy ?
U nas dziś słabiutko z samopoczuciem. Od 2 w nocy marudzi , całe szczęście nie ma histerii ale prawie nie śpi i albo poplakuje jak ja odłoże albo leży obok mnie i też marudzi pod nosem. Widać że jej coś nie pasuje a pogoda tragiczna wiec niestety mamy dzień domowy

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane moje
Czytam po lebkach ale widze ze ogolnie wszyscy ok :)
Czy ktoras podawala lub podaje espumisan? Jak dawkowac? Zastanawiam sie z sab simplexu na espum przejsc. :)
Sciskam

Sorki mamusie,ze ja tak z doskoku,Czytam ale czasu jak na lekarstwo mam więc z odpisywaniwm kiepsko ale mam pytanie
Dziewczyny czy te wskazania odnośnie bioderek to macie po wykonanym Usg stawów biodrowych?

reklama
Aha83 tak ja mam po usg takie zalecenia. A przed usg dawałam tetre bo nam pediatra polecila

Do góry