reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova ja Grzesia ubieram cieplej bo jest zmarźluchem i jeszcze lubi być przykryty kocykiem jak śpi. Dziś ma body z długim rękawem spodenki i skarpetki sukienki ja śpi to kocyk cieplutki przy buzi.
Pytanko mam jak często zmieniacie pieluchy? Przy założeniu że nie ma 2 oczywiście. Bo my ostatnio mniej zużywamy. Już jesteśmy w 3 i na pewno mają większą pojemność.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia osobiście mu się Nie chce zmieniać pieluch w nocy. Często n było tak że sprawdzam po jego przebudzeniu a tam nadal żółty pasek, więc przebieram mu na porannym karmieniu. W ciągu dnia również jakoś mniej siusia. Ale pewnie dlatego że nie ma już tych upałów

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Integral superrrrrr! Gratulacje! [emoji4]

Chybra biednaaaa doskonale rozumiem te emocje kiedy ma się ochotę rzucać butem albo wyjsc i trzasnac drzwiami. .. wczoraj tak mialam grrrr

Buuu jak wy to robicie ze dzieci zasypiaja same..? Moj najczęściej przy piersi a jak sie wybudzi jak go odloze to placze i kurde nie ma przebacz. Musze utulić... ech moze cos robie nie tak...

Pumelova moj grubcio juz body z długim nosi w domu bo mam wrażenie, że marznie w krotkim rekawku....
Mi zostało do zrzucenia 2kg zeby dojść do mojej ostatniej wagi ale tak naprawdę to 7 kg zeby wygladac i czuc się dobrze ... widze ze waga spada ale nie ma co sie czarowac ze zrzuce bez ćwiczeń.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia mam nadzieję że sukienka to się przypadkiem wkradla:D
Jak Agatka śpi to też oczywiście w kocyku[emoji173]
Jeśli chodzi o pieluchy to generalnie zmieniam jak ma dwójkę i płacze - jak zasypia i pocisnie to jej nie zmieniam jak jej nie przeszkadza. A poza tym przy każdych ćwiczeniach czyli 4 razy dziennie niezależnie od tego co ma no i o 6 bo w nocy nie przewijam chyba że się wylewa:D

Kylesa nie wiem jak to zrobić żeby zasypiali sami, to dar od losu[emoji23] mojej daje pieluche do przytulania i smoka i zasypia. Nie wiem jak:D
Waga zejdzie, tyle ćwiczeń bo masz przy dziecku:D a przy dwóch to już w ogole:D

Zacznę ubierać to moje dziecię w spodenki chociaż :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova Szymek ma w domu ubrane body z dlugim i polspiochy. Ale my zmarzluchy zawsze tak wyubierani [emoji23]

Misia w nocy raczej nie zmieniamy dopiero rano a w dzien to jak dotkne i stwierdze ze jest przemoczona.

Ogolnie nie przeszkadza mi mieszkanie na wsi ale na ta akurat 2 raz bym sie nie zdecydowala.

Pumelova ja tez wiecznie uciapana. Zawsze jak gdzies jade to biore cos na zmiane [emoji16]

Emol - 30 mam lat :) śmieję się na wizytach u pediatry, że ta przepastna lista pytań którą zawsze mam ze sobą to efekt późnego macierzyństwa. Ale tak miało być [emoji12]

Misia to tak jak mój zmarźluszek :) w domu długi rękawek i spodenki nawet.
U nas idzie bardzo dużo pieluszek mam wrażenie - też jesteśmy już w 3. Na pewno zmieniamy co około 2 godziny - po każdym karmieniu, czasami pomiędzy, od razu jak jest 2 no i jak posika mi świeżą podczas przewijania to też biorę świeża - nie liczyłam nigdy ile tego mi schodzi [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja poszłam za wasza rada i zmieniam pieluchę przed noca czyli zazwyczaj ok północy a później rano ok 5-6. Pomijam zmienianie w nocy jak nie czuję pod ręką że jest mega ciezka i faktycznie dużo szybciej odpływa bo nie 2h tylko ok godzinę nam się schodzi. Oczywiście śpi ze mną w łóżku, glaszcze ja po brzuchu i plecach i jakoś odpływa. W ciągu dnia to zazwyczaj przed każdy jedzeniem zmieniamy ale nasza dużo sika i wieczorem dodatkowo bo zawsze wtedy jest duuuza kupa :)
Dziś lazilysmy 5h aż mnie nogi rozbolaly haha
Jeśli chodzi o okres to ja też już miałam (również 30 a rocznikowo 31 ;) ) a w piątek u gina na kontroli dowiedziałam się że już się wszystko produkuje także tabletki antykoncepcyjne czekają na kolejny okres aby zacząć łykać.
Rozpoczął nam się też maraton z lekarzami.
Dziś ja dentysta, w środę z młodą do ortopedy, w ciągu czwartek znowu dentysta, w poniedziałek szczepienia, w środę usg bioder, w czwartek ostatni raz dentysta, w piątek pediatra.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry