reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova ja Grzesia ubieram cieplej bo jest zmarźluchem i jeszcze lubi być przykryty kocykiem jak śpi. Dziś ma body z długim rękawem spodenki i skarpetki sukienki ja śpi to kocyk cieplutki przy buzi.
Pytanko mam jak często zmieniacie pieluchy? Przy założeniu że nie ma 2 oczywiście. Bo my ostatnio mniej zużywamy. Już jesteśmy w 3 i na pewno mają większą pojemność.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia osobiście mu się Nie chce zmieniać pieluch w nocy. Często n było tak że sprawdzam po jego przebudzeniu a tam nadal żółty pasek, więc przebieram mu na porannym karmieniu. W ciągu dnia również jakoś mniej siusia. Ale pewnie dlatego że nie ma już tych upałów

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Integral superrrrrr! Gratulacje! [emoji4]

Chybra biednaaaa doskonale rozumiem te emocje kiedy ma się ochotę rzucać butem albo wyjsc i trzasnac drzwiami. .. wczoraj tak mialam grrrr

Buuu jak wy to robicie ze dzieci zasypiaja same..? Moj najczęściej przy piersi a jak sie wybudzi jak go odloze to placze i kurde nie ma przebacz. Musze utulić... ech moze cos robie nie tak...

Pumelova moj grubcio juz body z długim nosi w domu bo mam wrażenie, że marznie w krotkim rekawku....
Mi zostało do zrzucenia 2kg zeby dojść do mojej ostatniej wagi ale tak naprawdę to 7 kg zeby wygladac i czuc się dobrze ... widze ze waga spada ale nie ma co sie czarowac ze zrzuce bez ćwiczeń.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia mam nadzieję że sukienka to się przypadkiem wkradla:D
Jak Agatka śpi to też oczywiście w kocyku[emoji173]
Jeśli chodzi o pieluchy to generalnie zmieniam jak ma dwójkę i płacze - jak zasypia i pocisnie to jej nie zmieniam jak jej nie przeszkadza. A poza tym przy każdych ćwiczeniach czyli 4 razy dziennie niezależnie od tego co ma no i o 6 bo w nocy nie przewijam chyba że się wylewa:D

Kylesa nie wiem jak to zrobić żeby zasypiali sami, to dar od losu[emoji23] mojej daje pieluche do przytulania i smoka i zasypia. Nie wiem jak:D
Waga zejdzie, tyle ćwiczeń bo masz przy dziecku:D a przy dwóch to już w ogole:D

Zacznę ubierać to moje dziecię w spodenki chociaż :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova Szymek ma w domu ubrane body z dlugim i polspiochy. Ale my zmarzluchy zawsze tak wyubierani [emoji23]

Misia w nocy raczej nie zmieniamy dopiero rano a w dzien to jak dotkne i stwierdze ze jest przemoczona.

Ogolnie nie przeszkadza mi mieszkanie na wsi ale na ta akurat 2 raz bym sie nie zdecydowala.

Pumelova ja tez wiecznie uciapana. Zawsze jak gdzies jade to biore cos na zmiane [emoji16]

Emol - 30 mam lat :) śmieję się na wizytach u pediatry, że ta przepastna lista pytań którą zawsze mam ze sobą to efekt późnego macierzyństwa. Ale tak miało być [emoji12]

Misia to tak jak mój zmarźluszek :) w domu długi rękawek i spodenki nawet.
U nas idzie bardzo dużo pieluszek mam wrażenie - też jesteśmy już w 3. Na pewno zmieniamy co około 2 godziny - po każdym karmieniu, czasami pomiędzy, od razu jak jest 2 no i jak posika mi świeżą podczas przewijania to też biorę świeża - nie liczyłam nigdy ile tego mi schodzi [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja poszłam za wasza rada i zmieniam pieluchę przed noca czyli zazwyczaj ok północy a później rano ok 5-6. Pomijam zmienianie w nocy jak nie czuję pod ręką że jest mega ciezka i faktycznie dużo szybciej odpływa bo nie 2h tylko ok godzinę nam się schodzi. Oczywiście śpi ze mną w łóżku, glaszcze ja po brzuchu i plecach i jakoś odpływa. W ciągu dnia to zazwyczaj przed każdy jedzeniem zmieniamy ale nasza dużo sika i wieczorem dodatkowo bo zawsze wtedy jest duuuza kupa :)
Dziś lazilysmy 5h aż mnie nogi rozbolaly haha
Jeśli chodzi o okres to ja też już miałam (również 30 a rocznikowo 31 ;) ) a w piątek u gina na kontroli dowiedziałam się że już się wszystko produkuje także tabletki antykoncepcyjne czekają na kolejny okres aby zacząć łykać.
Rozpoczął nam się też maraton z lekarzami.
Dziś ja dentysta, w środę z młodą do ortopedy, w ciągu czwartek znowu dentysta, w poniedziałek szczepienia, w środę usg bioder, w czwartek ostatni raz dentysta, w piątek pediatra.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry