reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova
Windi rurki
Ja mam juz to przetestowane poniewaz z synem uzywalismy je kilka dobrych tygodni dzien w dzien. Babcie panikowaly ze nie bedzie nigdy sam umial sie wygazowac u wyproznic. A guzik prawda :)
Nie ma czego sie bac. Oliwke musisz miec , obtoczyc ta cienka koncowke w oliwce, podwinac malej nogi i wlozyc - ale nie do konca, po troszku. Nam gastroentolog kazala nią nawet tak lekko w prawo w lewo w prawo w lewo przy synku zeby to tam sie ruszylo. Liwci pomaga / gazy wychodzą że hoho. No i oczywiscie zdarza sie ze razem z tym kupka, bo sie to tam stymuluje wszystko wiec podlozyc pamietajcie pieluche :) powodzenia. Ogolnie szalu z brzusiem nie ma, wybudza sie kwikiem, te gazy dają znac.

reklama
joanna_d gratulacje :) powodzenia w karmieniu :)
Dziękuję! Powodzenie się przyda, bo już w szpitalu przeżywałam kryzys. Teraz jest lepiej jak już chyba wiem na czym polega problem - małą nie potrafi ssać mojej brodawki, kupiłam kapturki i praę razy na kilkanaście minut się przyssała. Ale w szpitalu chciałam się już poddać i nawet nie próbować. Te dwa dni to był koszmar, a nikt w szpitalu nie chciał mi pomóc :/

A pierwsza noc nawet ok. Budził się synuś mniej więcej co3 godz, tylko rano mnie zaskoczył, bo kimnął aż na 5 godz! Ja 4 razy jak do tej pory złapałam drzemkę więc nie jest źle. Byłam pod prysznicem, siadam na kibelku normalnie:-p Synuś już zrobił3 smółki, a i u mnie też już dwójeczka była. Jedyne co to po prostu mnie czasem tak mega boli to obkurczanie, jadę na apapach. Mam nadzieję, że w czw wyjdziemy.
Aaaa i jednak jest coś niepokojącego. Dr mówi, że jutro Leoś będzie miał usg brzucha i głowy podobno przez to, że nie mieliśmy badań prenatalnych i przez to, że ma On dziwnie zadarty nosek i takie zgrubienie nad nim. Poza tym pow, że prawdopodobnie syn ma wyłamany bark przez poród, ale dokładnie za 2 dni to sprawdzi. Aaa i mamy dostać skierowanie do chirurga , bo Leoś na uchu ma takiego naczyniaka. No nie wiem. Najlepiej to wszystko oczywiście załatwić i być pewnym. Zobaczymy co dalej. Buziaki:*

Abed ja jak na początku czułam poradni one brodawki to smarowalam swoim mlekiem. Dużo mi też dają muszle laktacyjne z medeli. Chyba Misia też je polecała. Jak tylko po karmieniu ich nie założę to bolą mnie brodawki od dotyku stanika, a w nich jest bosko. Tylko stałe o nich zapominam i zalewam bluzki mlekiem, które się w nich gromadzi [emoji16]

Polecam smoczek firmy mum. U nas inne odpadły, a ten się super sprawdza.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa super że już w domu jesteście.
Abed współczuję boli brodawki. Ja w muszlach je wietrze, nie są poranne tylko tkliwe, pod prysznicem np. Jak woda leci to taki pierwszy moment mocno nieprzyjemny.
Joanna gratulacje, to jaka waga była?
Chybra mój też ma naczyniaki i to na czole i powiekami. Wszyscy mówią że zniknie ale skierowanie dostaliśmy. Już chyba trochę zblakly. Oby badania były na wyrost dla Leosia a bark na swoim miejscu.
U nas była położna i Grześ waży już 4530g ma 3tygodnie i jeden dzień.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W.mi w nocy czasami do godziny schodzi. Na rekach nie placze,ale jak probuje go odlozyc do lozeczka do jest wrzask. A w dzien moze lezec sobie po karmieniu i sam zasypia.

Chybra gratuluje [emoji18]

Aniek to jeszcze chyba hormony u nas. Ja z moim nigdy nie klocilam sie tyle ile przez ostatni tydzien.

Patuszka mi ostatnio tesciowa kazala zakladac na piersi pielche tetrowa bo dostane zapalenia [emoji6]

Zuza kciuki [emoji110][emoji110]

Paninka wspolczuje stresow [emoji52]

Aga k_m my mamy 4 rozne smoczki i poki co czasami bierze smoczek chicco

Hej

Chybra Joanna gratulacje:-)

Abed ja juz ponad miesiac a brodawka jedna poraniona karmie przez kapturek zamowilam tez muszle laktacyjne.

Katja Jagoda miala w szpitalu to usg przez ciemiaczko w zwiazku z moja choroba.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa w domu najlepiej :-)[emoji173] boże jaki sen haha :D

Abed a mlekiem swoim posmarować i wietrzyc? Mi to pomagało ale miałam tylko popękane tak z góry

Aga km miesiąc skończy w czwartek[emoji173] miesiące liczę normalnie kalendarzowe:D hm może kupić jakiś inny smoczek ale jak te dają radę to nie wiem czy jest sens. Ortopedyczne są dlatego kupilam:D fajnie że zrobicie sobie sesję rodzinną [emoji173] my na sesji Agatki zrobiliśmy sobie jedno zdjęcie razem :-) w ogóle to jeszcze sesji brzuszkowej nie dostałam haha

Joanna D gratuluje![emoji173][emoji173]

Katja dzięki :-) a to normalnie to robisz jak ma kolke czy żeby zapobiec?

Chybra lepiej zrobić wszystkie usg i mieć z glowy:-) moja miała też bo była owinięta pepowina no i ma coś z bioderkiem
Trzymaj się:-):*

Misia super waga!

Liluli to ja się z moim nie kłóce - on widząc w jakim jestem stanie czasem chyba się boi więc jest mega wyrozumiały

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tea karmię co 2h piersia. Czasami nie chce brać do buzi, czasami ponad 1h wisi na cycku. Do tego jak widzę że mu mało cycki wypite daje mm. Zawsze na początek 30 ml. Ale jak nadal widzę że szuka to daje kolejne 30ml. Wtedy już zadowolony idzie spać. Niezależnie czy dzień czy noc. Choć noce są męczące.

Ja mam smoczek nuka. Taki Artur dostał w szpitalu aby zaczął ssac. I jesteśmy z niego zadowoleni.

Joanna Masz tak samo jak ja. Mój nie umiał chwycić piersi. Każdy próbował go przystawIc. Kupiłam kapturki ale miałam za mało pokarmu i on nie wyplywal. Więc lecialam ponad tydzień na laktatorze. Przyszła położna to mi go podstawila, poprawiła zuchwe przy lapaniu na kapturku i mały teraz wisi. Jest już na dobrze ,Ale nadal dokarmiamy mm.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry