reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aim, polecam, całkiem fajne ćwiczenia, takie w sam raz na początek. Jest to podzielone na 3 etapy, w zależności od czasu jaki minął od porodu. Ja na razie robię ten pierwszy

Ja z moim jestem codziennie na dworze. Od początku jak wyszliśmy że szpitala. Raz mu się zdarzyło zrobić histerie najpierw o cycka, a potem o kupe w pampersie, ale na szybko przewinelam go w wózku, a potem nakarmiłam normalnie cyckiem na ławce. Co prawda na takiej raczej na uboczu, bo strasznie się stresowałam, ale zaliczyłam pierwsze karmienie poza domem. [emoji6] Ale tak ogólnie to on przesypia całe spacerki, tylko jak już miniemy próg domu, to się rozbudza i zaczyna marudzić..
Też na początku się bałam że zacznie ryczeć w najmniej odpowiedniej chwili, mega się stresowałam przed każdym wyjściem i w trakcie, ale teraz już mam to w nosie, będzie jak będzie. [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chybra kupiliśmy takie co dawali w szpitalu i je podawała dopóki się mleko nie pojawiło. Ulewal po nim to niewiele czy było dobre :/ teraz odkąd jest na cycu to go nie odbijam i nie ulewa.
Emol jak Artur wisi na cycu to może coś wystymuluje.
Paninka współczuję stresów i to jeszcze w takim momencie.
Tea a co mu jest temu pepkowi że aż chirurg, jakaś ropa, czy tylko śmierdzi. Bo ja już nie mam sił do tego naszego pępka :/
Pumelova ja też jeszcze nie próbowałam z rurka, ale chyba dziś się przelamie bo ewidentnie boli Grzesia brzuszek.
Aga_k_m u nas Grześ tez polubił smoczek. Na drugi dzień od spróbowania :) teraz idzie go nawet uśpić smokiem. Mamy lovi.
Aniek u nas nic nie wymagał, wzięłam dobie żakiet, ale było tak gorąco że mam zdjęcia w bluzce na ramiaczka.
Podziwiam Aim i Linoone ja się nie biorę do ćwiczeń, za to odstawilam słodycze, bo po porodzie wsuwalam odbijając sobie cukrzycę ciążowa :) , pora troszkę się ogarnąć.
Trzymam kciuki za nasze lipcowe mamy jeszcze w dwupaku, oby poszło wam szybko i w miarę bezboleśnie :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza trzymamy kciuki !
My też staramy się zachowywać normalnie jak młody śpi. Tzn nie ma krzyku i hałasów ale takie dźwięki życia codziennego typu pralka, zmywarka, tv, rozmowy its i młody śpi.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga km oczywiście wiem o tym bo najlepiej śpi przy odkurzaczu i pralce :D mam puszczone kolysanki na tyle głośno że mi przeszkadzają a ona sobie śpi ale czasem jak zaśnie a one nie są włączone bo się skończy lista to dosłownie każdy szmer ja budzi:D szczególnie dźwięk jaki wydaje materac jak się na niego kładę haha
Że smoczkiem wytrzymalismy do końca 3 tyg- bardzo na uspokaja jak ma kolke, jest duży ale ogarnia, jak się zasysnie to spoko, czasem jej wypada. Ale dajemy jej tylko przy kolce i jak jedziemy autem/wozkiem i zaczyna plakac. Myślałam że Ci się przyda taki - wybacz. Ale moja już jest większa może dlatego. Od razu zalapala o co z nim chodzi, pierwsze 2 razy może wypluwala.
Moja dziś kończy 4 tyg [emoji173]

Aniek nam tylko poleciła ubrać jasne pastelowe kolory

Abed funkcjonuje normalnie :D:D ale sprzątać jeszcze mi się nie chce:D

Olisiaa to niech Ci ta ciocia wymasuje szyjke :D

Ola W w koncu wyczujesz o co chodzi. Ja już 2 dzień chyba ogarniam. Wiem kiedy płacze bo boli brzuszek i kiedy przestaje i trzeba dac cyca. Oby tylko ta wiedza nie przepadła np jutto:/ nie wiadomo co przyniesie dzien:D moja wczoraj miała dużo wrażeń i wieczorem bolał brzuszek ale raczej nie z wrażeń tylko z jazdy wozkiem bez odbicia po jedzeniu (czuliśmy że się zbliża kolka więc ucieklismy do domu)
Nie martw się na pewno nie wpłynie:* maleństwo jest bezradne to sobie płacze bo nie ogarnia :* zarejestruj się na bebikoklub to może dostaniesz termofor ż pestek wisni. Możesz przeprasować pieluszke i przyłożyć

Linoone właśnie dziś o tobie myslalam:* Mój pies już się uspokoił i często podchodzi do łóżeczka i macha ogonem albo jej przynosi zabawki[emoji173] ale widać że mu daje w kość placzem bo śpi nieprzytomny:D jeśli chodzi o wózek to już mu raz po łapach przejechalam ale zaczyna ogarniać. Ż dwoma to musi być ciężko. Ale dajesz radę:-)

Aim ja sama nie wychodzę bo mnie właśnie stresuje ten placz. Raz wyszłam to cała drogę do rossmana i spowrotem płakała i marudzila. Więcej nie poszłam:D z mężem tylko jak już, ale w tygodniu to on sam chodzi a ja kimam.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Juhuu jesteśmy w domku!!! Cudowne uczucie, bo to juz przegięcie bylo - tylek mnie boli od siedzenia /lezenia na lozku szpitalnym...

Ola - moja darła się strasznie i to dość dlugo - zadnych zmian w mozgu to nie spowodowało. Sądzę ze to moze byc tak ze synek wyczuwa Twoją panikę i przejmuje emocje. Najlepiej pogadac z lekarzem, podejsc do psychiatry. Mi kiedys pomoglo...mialam depresje niestety poporodową.

U nas juz odpadl kkikut - strasznie szybko. Mam nadzieje ze nic się tam nie paprze. Jutro bedzie polozna na szczęście ufff

Ja mialam dzis sen ze moj gin zostawił mi w brzuchu nozyczki po cesarce [emoji16] musze mu to powiedziec [emoji23]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone ja te z publicznie karmiłam dwukrotnie ;) w przychodni, bo to normalne że w przychodni nie ma kącika dla mamy i dziecka i normalnie w poczekalni karmiłam :) fo lekarza nawet ka weszliśmy :D

pumelova 4 tygodnie to już duża panna :)

Kylesa nareszcie w domu :) pewnie od razu lepiej Wam :) hehe właśnie przypomniało mi się jak liczyli narzędzia przed zszyciem :D

muszę się pożalić :( karmienie piersią, mój wybór i chcę, ale jedną prodawkę mam pękniętą i nie może się zagoić od kilku dni :( mam maść ale mimo to coś słabo się goi ... i karmienie z tej piersi to koszmar... eh muszę przetrwać ...

Pumelova - spoko, nie przejmuj się, nie poddaje się i może jeszcze jakieś 2 smoczki kupię - i zobaczymy czy któryś podejdzie.
Wszystkiego najlepszego dla Agatki z okazji ukończenia 1 miesiąca [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Aniek - przedzwon do swojej fotografki i podpytaj co macie przygotować [emoji5]. Nasza Babeczka do sesji rodzinnej potrzebować będzie: 2 pieluchy tetrowe z przeznaczeniem na straty, tato ma mieć zwykły biały t-shirt lub koszule, dla mnie ma różne sukienki, a dla obu cór cudne stroje i ozdoby.
My jesteśmy po sesji samej Kaliny (Jagoda jeszcze nie wróciła), część druga - rodzinna odbędzie się w sierpniu [emoji4]

Kylesa - nooo, w końcu Was wypuścili [emoji3]. Super! Zazdroszczę tak szybkiego odpadniecia pępka. Co za sen... [emoji1]

Abed - spróbuj z tej jednej piersi ściągać mleczko laktatorem, i podawać z butli, albo karm przez kapturek. Powodzenia [emoji110]. Przechodziłam przez to samo.

Aga laktator już był, ale mały pije z butli wszystko i chce więcj a później go brzuch boli :( nie ma jeszcze poczucia sytości... a ostatnie urzycie laktatora skończyło się krwią z tego pekniętego miejsca :( zmiana pozycji karmienia trochę pomogla... kapturków nie próbowałam jeszcze ale mam złe doświadczenia z nimi z pierwszej ciąży...

Dziewczyny powoli Was nadrabiam!
21.07 urodziłam córeczkę przez cc. Pojechałam za ip ze skokami ciśnienia, a po usg od razu mnie przyjęli na oddział. Podejrzenie dużej wagi urodzeniowej i ryzyko zaklinowania barkami przy porodzie sn.
Noc na patologii ciąży tak bolał mnie brzuch, że ból po cesarce się chowa, więc był to zabieg na ostatnią chwilę.
Jesteśmy od niedzieli w domu i walczymy z karmieniem. Tzn ja walczę, bo młoda ma moje piersi gdzieś. Ja przeżywam koszmar i ona też się męczy. Zobaczymy jak to będzie, staram się nie poddawać.

Gratuluję nowym mamusiom a tym w dwupaku życzę cierpliwości i powodzenia!

reklama
Do góry