reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Gratulacje Emol! Dużo zdrówka dla Was! :)

Czyli w kwestii czapeczek trzeba zdać się na instynkt i zdrowy rozsądek ;)

Co do smoczków to sprawa nie jest dla mnie taka oczywista. Czytałam też ten artykuł od Hafiji i tak sobie myślę, że jak laktacja jest rozkręcona, dziecko przybiera ładnie na masie, ale ma ogromną potrzebę ssania (samego ssania, nie jedzenia) to nie zaszkodzi mu chyba raz na jakiś czas smoczek, tak żebyśmy my w tym czasie mogły chociaż coś zrobić. Dzieci są różne i niektóre będą chciały być przy piersi żeby laktacja się dobrze rozkręcała, a niektóre naprawdę non stop bo po prostu będą potrzebowały coś w buzi miętolić :p. I od tego non stop chyba może być aż za dużo pokarmu. A po co mieć za dużo, musieć odciągać jak może być w sam raz :p Nie wiem czy dobrze kombinuję.. :/
Przeraża mnie szczerze karmienie piersią, bo właśnie mam dużo dylematów. Oczywiście chciałabym robić wszystko idealnie, tak jak pisze Hafija, ale nie wiem co to będzie jak się z realiami zetknę.

reklama
Olisia smoczek kiedyś można schować, a paluszków nie.;)

Pumelova powolutku nauczycie się siebie na wzajem. :)
No nic nie znalazłam i dla dzidzi też nie za wiele było.

Aha zostawiaj go chwilami z gołą pupką, jak najczęściej, tylko pieluszką przykryj(wietrzenie). Maść bepanthen. A może inne pieluszki?

Emol no na reszcie Ci się zakończyło czekanie. Gratuluję serdecznie! Witamy Arturka! Wracaj szybko do pełni sił, zdrówka dla Was.

Ewella częste karmienie pozwala szybciej pozbyć się bilirubiny z organizmu.

Integral to Ci się biedna na konic przyplątało. Ale dobrze że już wiesz i możesz zacząć leczenie.

Ja od 3.00 do 9.00 pospałam trochę, a i tak nie mam siły wstać. Poleżę do 10.00 i ruszam coś porobić w domu. Ooo i Maja się obudziła właśnie, chyba głodna, muszę coś zjeść.

Aha ja nie odbijam, odkąd tylko pierś to nie ulewa. Jak dostawał mm to odbijał i jeszcze zawsze trochę ulał.
Olisiaa właśnie też zaczęłam smoka próbować że względu na ssanie palca. A spróbuj skubancowi zabrać, skąd tyle siły w takim malutkim ludziku.
Emol nareszcie się doczekałas :) gratulacje!
Ewella ja też w szpitalu nie mogłam wzbudzić Grzesia, a jeszcze mnie straszył że muszę koniecznie bo duży, bo z cukrzycy. Teraz już lepiej. Położny z popu mówił że dzieciaczki muszą odespac poród i ten szok dotyczący zmiany środowiska i on by budził dopiero po 6 godzinach.
Dziś przychodzi położna, zdejmie Grzesiowi klipsy i zwazy mi szkraba. Mam nadzieje że przybiera ładnie. Budzi się co ok 2-2.5 godziny. Cyca ssie ok 30 min. Ale i godzine się zdarza.
No i zaczęło mu coś oczko ropiec.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella I tak jak Aniek pisze - karmienie przyspiesza rozpad bilrubiny. To jeśli jest zoltaczka fizjologiczna. Jest jeszcze pokarmowa i wtedy coś jest w mleku matki co utrudnia jej rozpad rzadko się taka zdarza. Ale my nie mamy na to żadnego wplywu - ciocie pytalam.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No dokładnie cały czas zasypia jedząc.. narazie nie o 16 będzie badana z krwi i wtedy decyzja teraz miała 10,06

Ewella To nisko jeszczr, my miałyśmy 13 przezskornie przed pierwszym badaniem krwi. Ale jakby wam wyszło z krwi więcej to ja bym wolała zostać bo jak Ci w domu wzrośnie to będziesz musiała na Ligota jechać. Daj znać co tam wyjdzie. Nie mam pomysłu jak Ci ja pomoc budzić bo mi nic nie pomagało, ani rozbieranie ani mokra chusteczka ani nic

Aim 17 07 2017 też super :D

Kasiulka ale twoja już skończyła 4 tyg, Nie? Bo tyle wyczytałam że min przy smoku

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry