aha83
kwietniówka '09
Emol gratuluję,synek wymiary książkowe, wracaj szybko do formy[emoji172]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Serdeczne gratulacje i duzo zdrowka dla was W koncu sie doczekalasArtur urodził się 10.07 o godzinie 00:08 ma 56 cm i 3450 wagi.
Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app
Witajcie
U nas tez wczoraj był grill i powiem wam szczerze że się jakoś naochocilam nim już..W tej ciąży nieprzepadam za mięsem..Za to codziennie muszą być takie twardawe śliwki..(ostatnio ciężko takie znaleźć), marchewki..i co jakiś czas ananas..mmm
Dziewczyny Katja i Aga współczuję upadków..uważajcie na siebie..
Ewella ale zazdroszczę skonczonego już remontu..U nas może w kolejny weekend będzie koniec..oby
Mnie też się stawia macica..i brzuch twardnieje..a wtedy czuje takie ciągnięcie w dół..zazwyczaj muszę sobie albo usiąść albo pochylić się..wtedy czuje się nieco lepiej..
Emol co do służby zdrowia w Holandii to nie są wcale małe..Ubezpieczenie jest obowiązkowe, płaci się co miesiąc w okolicy 120/140€ a jeszcze za "dodatkowe" leczenia, wizyty u specjalistów czy nietylko..Płaci się jeden raz do roku 380€ eigen risico..Także kwoty nie są małe a mimo to czesto tak olewac zo podchodzą do człowieka..
W Polsce nie wszędzie ale znajdzie się lekarz z powołania..tu ja takiego jeszcze niespotkałam..Pewnie typowe specjaliści sporo różnią się od lekarza "domowego" , każdy tu takiego ma..a oni są od wszystkiego a tak na prawdę od niczego..aby trafić do specjalisty musi o tym domowy lekarz zdecydować..nim się tak stanie leczy cie metoda prób i błędów..Ja chodzę do lekarza tu, na prawdę już z konieczności..bo to i tak większego sensu nie ma..Dlatego rozumie te obawy od Paalinaa..
Dziewczyny po ile sztuk macie ubranek danego rozm i co, dla swoich bobasow..W sensie ile body na rozm 56 ile tego czy tamtego..Ja tym razem nie mam za wiele i się zastanawiam czy nie za mało..
Miłego dnia wszystkim zycze
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom