reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Artur urodził się 10.07 o godzinie 00:08 ma 56 cm i 3450 wagi.

Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app
Serdeczne gratulacje i duzo zdrowka dla was :) W koncu sie doczekalas :)
Witajcie :)

U nas tez wczoraj był grill i powiem wam szczerze że się jakoś naochocilam nim już..W tej ciąży nieprzepadam za mięsem..Za to codziennie muszą być takie twardawe śliwki..(ostatnio ciężko takie znaleźć), marchewki..i co jakiś czas ananas..mmm ;)

Dziewczyny Katja i Aga współczuję upadków..uważajcie na siebie..

Ewella ale zazdroszczę skonczonego już remontu..U nas może w kolejny weekend będzie koniec..oby :)

Mnie też się stawia macica..i brzuch twardnieje..a wtedy czuje takie ciągnięcie w dół..zazwyczaj muszę sobie albo usiąść albo pochylić się..wtedy czuje się nieco lepiej..

Emol co do służby zdrowia w Holandii to nie są wcale małe..Ubezpieczenie jest obowiązkowe, płaci się co miesiąc w okolicy 120/140€ a jeszcze za "dodatkowe" leczenia, wizyty u specjalistów czy nietylko..Płaci się jeden raz do roku 380€ eigen risico..Także kwoty nie są małe a mimo to czesto tak olewac zo podchodzą do człowieka..
W Polsce nie wszędzie ale znajdzie się lekarz z powołania..tu ja takiego jeszcze niespotkałam..Pewnie typowe specjaliści sporo różnią się od lekarza "domowego" , każdy tu takiego ma..a oni są od wszystkiego a tak na prawdę od niczego..aby trafić do specjalisty musi o tym domowy lekarz zdecydować..nim się tak stanie leczy cie metoda prób i błędów..Ja chodzę do lekarza tu, na prawdę już z konieczności..bo to i tak większego sensu nie ma..Dlatego rozumie te obawy od Paalinaa..

Dziewczyny po ile sztuk macie ubranek danego rozm i co, dla swoich bobasow..W sensie ile body na rozm 56 ile tego czy tamtego..Ja tym razem nie mam za wiele i się zastanawiam czy nie za mało..

Miłego dnia wszystkim zycze :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol gratuluje, a dla ciebie dużo sil i zdrówka.
Przebili ci pęcherz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol kochana na reszcie po wszystkim! Gratuluję i wracaj do siebie, odpoczywaj ile się da :*

My smoka u Kacpra używaliśmy, najbardziej się przydał przy zębach. A zabrałam mu go po prostu gdy miał rok i 3 m-ce . Bałam się i smoka i później jego zabrania, ale na szczęście poszło zgrabnie :blink:

Na odparzoną dupkę najlepsza mąka ziemniaczana! Też myślałam, że to ściema, Kacper się bardzo odparzał, a te inne kremiki tylko nas wnerwiały, spróbowaliśmy mąki i przy tym zostaliśmy;-) ;)

reklama
Do góry