reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
cześć:)
Emol w końcu się doczekałaś, gratuluję:)

Olisia mój brat miał problem z ssaniem palca, i to do póżnych lat....chyba do 10 roku życia ssał...a póżniej zawsze znajdował sobie jakiś zastępnik, cokolwiek miał pod ręką nawet pościel nieświadomie wkładał do ust i ją ssał.

aha tak jak chybra pisze mąka ziemniaczana, nawet można w niej dziecko wykąpać nie tylko używać jako posypki. Lilith też kiedyś pisała, że używa maści Metanium i że ponoć rewelacyjna - w PL też ją macie.

Nocka mało co przespana, a za każdym razem jak wstaję to mój też się budzi wystraszony, że mi się coś dzieje. Biedny, widzę, że bardzo się stresuje...

Emol gratulacje!

Wybudzanie ciężki temat- dotykanie pod brodą i naciskanie między policzkiem a uchem- tam są jakieś punkty po naciśnięciu których dziecko zaczyna ssać. U nas pomagało też rozbieranie do jedzenia, jak dziecku jest za ciepło to przysypia i raczej odciągać jeśli już naprawdę trzeba bo łatwiej wtedy dziecku jeść.
Kubuś miał najwyższy wynik 226, ale to inna skala niż wasza chyba tej żółtaczki. I jeśli miałabyś ją naświetlać to układaj pod lampami raz na boczku, raz na brzuszku, raz na plecach- każda część ciała powinna się naświetlać.

Emol GRATULACJE :) doczekałaś się uparciucha małego :) odpoczywaj, on też bedzie teraz odsypiał :)

u mnie właśnie zaczęło padać... ja jeszcze rano na TSH pojechałm żeby sprawdzić przed szpitalem, i się przygotowuje :) dziś jeszcze prasowanie i dopakowanie... a jutro postarm się odpocząć :) zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Miłego dnia :) kto dziś rodzi ? czy już wszystkie ;)

Pumelova jak narazie od 9 nie miałam z tym problemu jakoś się obudziła sama :) dzieki :) nie wiem czy częściej niż 2h ją przystawiac co godzinę? Chce żeby szybko zeszła ta bilurbina :)

Karuzela fakt jest bardzo ciepło w szpitalu leży odkryta a jak karmię to ją rozbieram lekko żeby jeszcze ode mnie się nie grzala

reklama
Kasiulka I nic Ci to nie popsulo, nie?:p

Misia ja nawet rozbieralam ja do naga i smarowalam zimnymi chudteczkami a ona i tak spala:D

Ewella 2h chyba są optymalnr, co godzinę to chyba za czesto. Jak mocno spala to ja obudziłam co 3 licząc od początku karmienia.

Aha83 wiem że to tylko książka itd a dzieci są różne ale z tego co tu jest opisane to moja nie zachowuje się jakby miała gazy/kolke tylko była zmęczona i chciała spac:
1499678740-aaaaaa.jpeg
1499678746-aaaaaa.jpeg

P.s. proszę się nie śmiać że się sugeruje książka ale nie mam innego źródła wiedzy:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry