reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ehh ja siły nie mam dziś, katar mnie męczy i jakiś ogólny spad, ból wszystkiego. Teraz synuś śpi to ja leżę.
Byłam rano zawieźć l4 i w Rossmanie, wyszorowałam też kabinę prysznicową( myślałam, że zejdę przy tym) . W między czasie iRobot mi poodkurzał. Już wiem, że go kocham :laugh2: Mąż też używał już swojego robota kuchennego do śniadania i zachwycony.
Jedyne co to synuś mi tam klikał i musiałam robota postawić w zamykanym kibelku.

Ja torbę biorę jedną na kółkach i taką jakby pieluchę plażową.

Miałam się teraz przespać, ale nos mi nie daje szkurwa.
Zrobię sobie herbaty z miodem i cytryną.

reklama
Chybra zdrówka. .. o taki irobot by mi się przydał

Paninka powodzenia na sesji [emoji4]

Tea super ze przynejmniej osluchowo synek ok, ja też Sambucol stosuje jak tylko jakaś infekcja się zaczyna, zawsze mam w domu Sambucol, lipomal i rutinacea

Linoone [emoji16][emoji16][emoji16] no nie forsuj się zbytnio, bo rzeczywiście to grozi porodem

Podczytuje was skaczac sobie na pilce. Wygolona wypilingolana piety zrobione wlosy umyte haha :)
Sesje mialam w 37 tc :) wiec tez pozno.
Myslicie ze pilka na rozwarcie pomoze ? Skakac czy krecic czy co... :)
Tea jutro obie ruszamy. Ja raczej kolo poludnia. Dolozylam sobie do torby jeszcze herbatniki, herbate zwykla i cukier jak co :) i tak jak Ty bardzo nie chce zostawiac synka na tyle dni, oby Twoj wyzdrowial a moj oby byl zdrowy.

Dziewczyny zupełnie nie mam kiedy przeczytać co u was. Mamy problem z laktacja tzn ja nam problem bo nie mam mleka :/ mały ładnie ssie cyca, ale muszę go dokarmiac bo jest za duży żeby czekać aż się laktacja rozkręci, o ile to w ogóle nastąpi, bo zaczynam mieć wątpliwości. Już się splakalam z tego powodu. Za to synus jest mega grzeczny. Buziaki. Będę podczytywac co u was.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jest jeden szpital ale to nie zmienia faktu że nie wezwe pogotowia do porodu 4 samochody pod domem a gwiazda wzywa pogotowie śmiech na sali. Przecież poród to nie zawał i nie dzieje się tak szybko więc jak pospaceruje trochę po IP to mi nic nie będzie. Najwyżej urodzenia na IP.
Tak to jest z tymi radami.
Emol na znieczulenie można zareagować różnie ale gdybym miała możliwość je wziąść to podjęłam bym się mimo tego bo porównując ryzyko wystąpienia powikłań jest niewielkie a wspomnienia z łagodniejszego porodu zostaną na całe życie.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja piłka na pewno pomaga - ja swoją pożyczyłam od znajomych i napompowalam a następnego dnia urodziłam [emoji16] jestem mistrzem przyspieszania haha

Tak nagle wszystkie idziecie na wywołanie że ja już nie ogarniam kto będzie teraz rodził:D

Ewella haha ja miałam mieć w godzinie porodu paznokcie u stóp:p więc nie zrobione!:((

Misia rozkreci sie!!!! Nie poddawaj sie! Masz laktator? Rozkrec sobie! Na pewno dasz sobie radę! Przystawiaj to ciagle, jak go parę razy dokarmia to się nic nie stanie :-)

Ola to jeszcze masz tydzień czasu, może Twój robaczek postanowi wyjść na świat:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Też nie ogarniam kto następny w kolejce ale nie zmienia to faktu że trzymam kciuki.

Misia nie poddawaj się! Wypłacz swoje i do działania! Próbuj z laktatorem. Dużo pij i będzie dobrze. Zobaczysz że w 4 dobie pojawi się pokarm.

Ja właśnie siedze z laktatorem i tez czasami watpie jak widze ile.mleka ściągam i ile czasu to zajmuje, ale jeszcze walczę.

Ola nie poddawaj sie. Widocznie dzidziuś jeszcze nie gotowy. Poprzedni poród wywoływane miałam 2 tyg.po terminie więc rozumiem twoje zrezygnowanie. Ale podejdź do tego z drugiej strony może jest jeszcze coś co chciałabyś zrobic/załatwić.

Pumelova problem z zastrzykami taki mam że nauczyli mnie robić w brzuch i zawsze zastanawiam się czy w dobre miejsce trafiam w sensie w miesien. Jeszcze 8 mi zostało:-/

Pierwszy spacer też przed nami. Jutro jadę na ściągnięcie szwu i może wtedy się uda jak wroce.

reklama
Pumelova ja zdążyłam mam paznokcie u stóp zrobione i brwi :D chyba, że uparciuch będzie siedzieć tyle że odrosty będę miała u stóp haha nie no, myślę, że wyjdzie juz za chwile ;) w piątek wizyta u lekarza to zobaczymy co powie.

Ja piłki nie mam właśnie, ale chodzę po schodach na 8 piętro :D

Misia dasz rade, myślę, że uda Ci się rozkręcić laktacje :)

Do góry