reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Katja ja od początku walczę z tym że nie chce cc. Nie wyobrażam sobie cesarki. Bardziej się boję cc niż sn bez zzo. Zobaczymy co powiedzą lekarze.
Mi też się pojawiła 7.. :D zaczynałam od 60 więc leci 11.

Maziajka oj Ty biedna, mam nadzieję że Ci ciśnienie spadło spowrotem. Zostajesz już do czwartku?
Widzę że spadło, to dobrze:)

Ewella mój lekarz pewnie mi zleci cc a ja ciągle z nim walcze. Aj nie chce mi się już o tym myslec. W tym tyg mam już zajęcia:D może pon/wt?:*

Aniek sn. Umówimy się na spacer na paprocany wszystkie:D Wow ile tuji! Powodzenia z metrem:D

Aha cieszę się że zatrucie wykluczone. A masz jakieś fajne babki na sali? Ja jestem gadula, w szpitalu tylko gadalam:D
Zazdroszczę że waga nie rośnie:D

Emol a co to za egzamin w sumie? Bo nie doczytałam:)

Oliweczkaa miałabyś gorączkę jakby to była angina. Współczuję gardła! Spróbuj domowych sposobów zanim się dostaniesz do lekarza:*

Alex nie wiem kiedy, wizytę mam dopiero 3 lipca ale pewnie po konsultacji z hematologiem będę dzwonić do mojego lekarza. Zobaczymy. Nie chce cc:(

Dziewczyny czy wy lub wasze znajome, ktokolwiek, bralyscie na końcówce ciąży z powodu maloplytkowosci ENCORTON w minimalnej dawce na podniesienie płytek?? Mam się konsultować z hematologiem w tym celu ale obawiam się że mój gin nie będzie zachwycony

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova sale 2 osobowe, przez tydzień miałam dziewczynę z tym samym co ja, cienka blizna po CC,termin o 2 dni wcześniej niż ja [emoji41] która urodziła w poniedziałek swoje 5 dziecko, 4 chłopak. Bardzo fajna dziewczyna,idę dziś ją odwiedzić[emoji4]. Teraz mam dziewczynę mniej rozmowna, ale i ja te ostatnie trzy dni skupiam się na odpoczynku, bo wiesz jak ja z tym spaniem mam problem. ...

Hej brzuszki. Wpadam na chwilke zeby was pozdrowic i powiedziec ze trzymam za was kciuki.

Ja mam urwanie glowy. Remat sypialni trwa!! Ale juz prawie koniec. Zaczelam intensywne przygotowania do nadejscia mojej malej ( pranie ,prasowanie). Roboty od metra i kawalek.
Jeszcze 30 dni i bede sie cieszyc moja mala.

Czekam na wiesci o kolejnych maluchach. Pozdrawiam Was serdecznie. Kciuki zacisniete za planowane cc!!!
Buziaki.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie mam. Czy ktoras stosowala czopki glicerynowe "Eva q"?
Polecila mi je kobieta w aptece. Beda dzialac przed porodem? Czy koniecznie lewatywa? Obawiam sie ze nie potrafie jej sama wykonac wiec wolala bym cos prostrzego....

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha miejmy nadzieję że będziesz w pierwszej połowie. ;)

Alex na szczęście w Warszawie tylko 21 stopni ale trochę chmur jest, wiec słońce nie naparza.

Pumelova poszłam na studia ale do Szczytna co tydzień jeździłam zaocznie. Po wielkich walkach stwierdziłam ze to kłamcy i oszuści i zrezygnowałam po 1 sem. Aby nie tracić czasu poszłam do szkoły policealnej na BHP i teraz mam państwowe egzaminy zawodowe.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Alex dobrze, że to nie zatrucie :) obyś zalapala się w kolejce jak najszybciej :)

Pumelova no przyszły tydzień pasuje :) w piątek będę wiedziała tak naprawdę na ile sobie mogę pozwolić ze spacerami itp, po wizycie :D
Niestety nie pomogę z tymi tabletkami.

Integral na mnie też czopki nie działają.

Tez wstałam o 4 i do 5 zasnąć nie mogłam a później jeszcze mi się udało do 9 :) teraz idę do kolezanki na kawę i po kalafiora na obiad :D

Miłego dnia

Czyli donoszone dziecko to 38+0 ?
Moze jeszcze ktoras sie wypowie ?:)

Maziajka ale sobie lezakowanie przed cc zalatwilas lobuziaro. Eh. Byle do jutra... :)

Co do bezsennosci chyba wszystkie pokolei nas dopada :( mi najgorzej znalesc pozycje, najchetniej mi sie spi na plecach ale wiem ze powinno sie na boku wiec na te boki sie zmuszam.

Co do wagi - u mnie z 57 na 70 ale powiem wam ze jestem w szoku, nogi mam spoko i w ogole. Widze troche w buzi pelniej ale ogolnie to mam wrazenie ze to brzuchol :)
Nadzieje mam ze tak jak w pierwszej ciazy wiekszosc mi samo zejdzie raz dwa po porodzie.

Pumelova ja tez sn, nie wyobrazam sobie cc i podziwiam dziewczyny ktore musza i na nią czekaja. To czekanie musi byc trudne, my za to nie wiemy kiedy co nas czeka i moze to lepsze ?:) chociaz ja nie z tych co stawiaja sn nad cc. Porod do porod, byle skuteczny :)

reklama
Katja
Link do: Ciąża i poród - Informator
Bardziej patrz na referencyjnosc niż na donoszenie. Niektóre wczesniaki mają taką masę jak donoszone dzieci, a ja urodziłam się w 38 tyg i moja mama przez niska wagę mnie i brata rodziła w wojewódzkim szpitalu w Strzelcach opolskich.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry