reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Abed wiem ale mi umowa kończyła się razem z listopadem. Byłam na umowie zlecenie. A potem byłam cicho, przedluzyli mi na umowę o pracę to po kilku dniach powiedziałam ze jestem w ciąży. Na tej umowie przepracowalam tylko grudzień i 10 dni stycznia. Więc żadna premia mi cyklicznie nie wyszła, a teraz na L4 dostaje kase z grudnia+ 10 dni stycznia. Podzielone na 41 dni i to jest moja dniowka. Ile miesiąc ma dni x ta dniowka= moja wypłata teraz

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na poczatku caly czas mowilam ze biore 80% ale dopiero na jakiejs grupie wyczytalam ze jesli sie ma najnizsza krajowa,a ja takowa mam to bardziej oplaci sie 100% i 60% bo doplacaja i w sumie po przeliczeniu calosci to chyba sie wyjdzie ok 1000zl wiecej niz przy 80 % ale nie wiem jak to sie ma w praktyce

Eh. Moja konsultacja z anestezjologiem była bardzo krotka. Mam za mało płytek żeby dostać zzo. Mam się zastanowić czy chce sn bez zzo czy cc i odbyć jak najszybciej konsultacje z hematologiem. Nie wiem co robic.
Wskazaniem do cc są 2 poronienia w krótkim czasie więc nie byłoby problemu. Ale ja bym chciała siłami natury.. :-( nie wiem jeszcze co na to lekarz moj z ktorego opinia sie licze bo najpierw załatwię hematologa..
Aaa i moje KTG w porzo

Ola W to lepiej chodźcie wg jego endo:D

Tymuniek życzę szybkiego powrotu do formy;*

Olisiaa 80%:p

Joanna to extra że Laura :-))

Emol kciuki za wyniki, dopiero po drugim będziesz je miała czy szybciej?

Ewella niestety nie zdążyłam spytać o anestezjologa o piątek ale codziennie jest bo mówiła, jutro wieczorem znów będę miała konsultacje. Przyjedź do mnie ba spacer, ja uwielbiam chodzić a mąż mi już zakazał jeździć autem:p

Aniek mm też uwielbiam malosolne:D jakieś niedobre kupiłam:-(

Patuszka gratuluje udanej wizyty! :*
Zazdroszczę takiej znajomej kosmetyczki, ja bym nie miała do kogo isc:( ja piłam wodę z cytryną i wyplukalam jak miałam nieliczne bakterie. No 2 lata byłyby dobre :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Patuszka89 ja tez miałam bakterie i mi położna i gin polecili zuravit. Biorę do tej pory :)

Co do kasy ja tez biorę 80%

Cały dzień mi się brzuch spinał, nabierał takich nieregularnych kształtów, coś nowego dla mnie. To chyba znak żeby jutro leżeć i pachnieć tylko [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Judith i ja dzis mialam krztalty brzucha wszelakie ale mi sie zdaje ze to mloda sie tak rozpycha, biedactwom jest tam juz niewygodnie..
Gratuluje wizyt i wag :) ja wizyta dopiero za tydzien planowo.
Maziajka wersja extreme wicia gniazda :) ja jakos na sprzatanie nigdy ochoty nie mam , za to na kupowanie ******* dla malej a i owszem :) to juz pojutrze!!
Aim jak samopoczucie ? Mysle ze to nie zatrucie ciazowe, mysle ze wyszlo by bardziej agresywnie?
Patuszka faktycznie moze zurawit, ja bralam tez urofuragine.
Tymuniek dasz rade, poczatki bywaja trudne :(

Pumelova ktg dobrze ze ok, a co myslisz sn czy cc ku czemu sie skłaniasz?

Sory laski za bledy ale moj telefon fiksuje, zle mam dotyk ustawiony cos.

Mi dzis na wadze pokazala sie z przodu magiczna siódemka a to oznacza ze przytylam od 57 do 70..:) a rybcia tydzien temu miala 3kg.
W koncu odkopalam badanie usg z 12 tygodnia ciazy wg ktorego to data porodu na 14.07. Czyli wg tego usg dokladnie mam 36+4. Kiedy dziecko jest donoszone? W 37+0 czy 38+0?? Ciekawi mnie to, bo w razie czego wolalabym wiedziec..

Do góry