reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Katja ja od początku walczę z tym że nie chce cc. Nie wyobrażam sobie cesarki. Bardziej się boję cc niż sn bez zzo. Zobaczymy co powiedzą lekarze.
Mi też się pojawiła 7.. :D zaczynałam od 60 więc leci 11.

Maziajka oj Ty biedna, mam nadzieję że Ci ciśnienie spadło spowrotem. Zostajesz już do czwartku?
Widzę że spadło, to dobrze:)

Ewella mój lekarz pewnie mi zleci cc a ja ciągle z nim walcze. Aj nie chce mi się już o tym myslec. W tym tyg mam już zajęcia:D może pon/wt?:*

Aniek sn. Umówimy się na spacer na paprocany wszystkie:D Wow ile tuji! Powodzenia z metrem:D

Aha cieszę się że zatrucie wykluczone. A masz jakieś fajne babki na sali? Ja jestem gadula, w szpitalu tylko gadalam:D
Zazdroszczę że waga nie rośnie:D

Emol a co to za egzamin w sumie? Bo nie doczytałam:)

Oliweczkaa miałabyś gorączkę jakby to była angina. Współczuję gardła! Spróbuj domowych sposobów zanim się dostaniesz do lekarza:*

Alex nie wiem kiedy, wizytę mam dopiero 3 lipca ale pewnie po konsultacji z hematologiem będę dzwonić do mojego lekarza. Zobaczymy. Nie chce cc:(

Dziewczyny czy wy lub wasze znajome, ktokolwiek, bralyscie na końcówce ciąży z powodu maloplytkowosci ENCORTON w minimalnej dawce na podniesienie płytek?? Mam się konsultować z hematologiem w tym celu ale obawiam się że mój gin nie będzie zachwycony

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova sale 2 osobowe, przez tydzień miałam dziewczynę z tym samym co ja, cienka blizna po CC,termin o 2 dni wcześniej niż ja [emoji41] która urodziła w poniedziałek swoje 5 dziecko, 4 chłopak. Bardzo fajna dziewczyna,idę dziś ją odwiedzić[emoji4]. Teraz mam dziewczynę mniej rozmowna, ale i ja te ostatnie trzy dni skupiam się na odpoczynku, bo wiesz jak ja z tym spaniem mam problem. ...

Hej brzuszki. Wpadam na chwilke zeby was pozdrowic i powiedziec ze trzymam za was kciuki.

Ja mam urwanie glowy. Remat sypialni trwa!! Ale juz prawie koniec. Zaczelam intensywne przygotowania do nadejscia mojej malej ( pranie ,prasowanie). Roboty od metra i kawalek.
Jeszcze 30 dni i bede sie cieszyc moja mala.

Czekam na wiesci o kolejnych maluchach. Pozdrawiam Was serdecznie. Kciuki zacisniete za planowane cc!!!
Buziaki.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie mam. Czy ktoras stosowala czopki glicerynowe "Eva q"?
Polecila mi je kobieta w aptece. Beda dzialac przed porodem? Czy koniecznie lewatywa? Obawiam sie ze nie potrafie jej sama wykonac wiec wolala bym cos prostrzego....

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha miejmy nadzieję że będziesz w pierwszej połowie. ;)

Alex na szczęście w Warszawie tylko 21 stopni ale trochę chmur jest, wiec słońce nie naparza.

Pumelova poszłam na studia ale do Szczytna co tydzień jeździłam zaocznie. Po wielkich walkach stwierdziłam ze to kłamcy i oszuści i zrezygnowałam po 1 sem. Aby nie tracić czasu poszłam do szkoły policealnej na BHP i teraz mam państwowe egzaminy zawodowe.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Alex dobrze, że to nie zatrucie :) obyś zalapala się w kolejce jak najszybciej :)

Pumelova no przyszły tydzień pasuje :) w piątek będę wiedziała tak naprawdę na ile sobie mogę pozwolić ze spacerami itp, po wizycie :D
Niestety nie pomogę z tymi tabletkami.

Integral na mnie też czopki nie działają.

Tez wstałam o 4 i do 5 zasnąć nie mogłam a później jeszcze mi się udało do 9 :) teraz idę do kolezanki na kawę i po kalafiora na obiad :D

Miłego dnia

Czyli donoszone dziecko to 38+0 ?
Moze jeszcze ktoras sie wypowie ?:)

Maziajka ale sobie lezakowanie przed cc zalatwilas lobuziaro. Eh. Byle do jutra... :)

Co do bezsennosci chyba wszystkie pokolei nas dopada :( mi najgorzej znalesc pozycje, najchetniej mi sie spi na plecach ale wiem ze powinno sie na boku wiec na te boki sie zmuszam.

Co do wagi - u mnie z 57 na 70 ale powiem wam ze jestem w szoku, nogi mam spoko i w ogole. Widze troche w buzi pelniej ale ogolnie to mam wrazenie ze to brzuchol :)
Nadzieje mam ze tak jak w pierwszej ciazy wiekszosc mi samo zejdzie raz dwa po porodzie.

Pumelova ja tez sn, nie wyobrazam sobie cc i podziwiam dziewczyny ktore musza i na nią czekaja. To czekanie musi byc trudne, my za to nie wiemy kiedy co nas czeka i moze to lepsze ?:) chociaz ja nie z tych co stawiaja sn nad cc. Porod do porod, byle skuteczny :)

reklama
Katja
Link do: Ciąża i poród - Informator
Bardziej patrz na referencyjnosc niż na donoszenie. Niektóre wczesniaki mają taką masę jak donoszone dzieci, a ja urodziłam się w 38 tyg i moja mama przez niska wagę mnie i brata rodziła w wojewódzkim szpitalu w Strzelcach opolskich.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry