reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek no nie, dupa u mnie.

Katja, od półtora roku mam Baliosa. Siedzisko jest ekstra, gondolka tez. Do tego mam clouda q jako fotelik. Pasuje mi pod drugi wózek -Nune. Syn jest wielki i specjalnie dokupilam wózek z wysokim oparciem i lepszym udzwigiem. Ale.. Jest sztywny. Trzeba to lubiec :) joolz ma małą spacerowke..
Priam ma taki sam kubelek. I kubelki nie są gorsze od zwykłych, to takie gadanie, nasz syn miał duuuzo wózków i zdecydowanie wybiera kubelki niż np zwykle siedziska, jakie miał choćby w britaxie. Przerabialam juz wiele wózków, bo lubię wymieniać i to jeden z najlepszych ale jak pisałam, każdy lubi co innego. U nas ma jedne z lepszych opini :)

Oo widzę, że decyzja podjęta juz. Starsze wózki często są lepsze niż te najnowsze cuda :)

Pumelova tak. Całkiem przypadkiem i juz zostało, wiec musi być odpowiednie. Irene ( ajrin czytasz). Masz rację, już to orzerabialam ale trzeba powalczyć o swoje :p

Patuszka hihi aż śmiesznie to brzmi ale fajnie, że tak po ludzku. Trzymam kciuki by się słuchała :)

Tymuniek a pamiętasz początek?? Zlecialo :)

Abed nie mam za dużo właśnie :p

Misia imię ladniutkie :)

Kasiu nadal białe, teraz więcej niż wcześniej.moze kup sobie balance na wszelki wypadek??

ZonaGraja miło Cię widzieć :)

reklama
My mamy kącik dla małego w naszej sypialni.

Inka to będzie dzidzia z włosami :D

Pumelova saba17 też mam 162 ;)

Ja już po wizycie. Mały ułożony glowkowo, nie robiliśmy pomiarów. Zrobimy je za 2 tyg i to będzie ostatnie usg (do porodu ) szyjka zaczyna mi się skracać. No jak skurcze co 5 min to ciężko aby to na szyjce się nie odbiło. Ale nie ma jeszcze rozwarcia 1 cm tylko mniej. Życzę miłej nocy, bo jestem padnieta i mam nadzieję przespać więcej niż 3h ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się.
Katarzyna anastazja pokoik dla dzidzia będzie, ale na razie i tak będzie spała z nami. A biorąc pod uwagę zazdrość mojego synka, to pewnie będziemy spać w 4.:D Albo ja z dzidzią, a tata z synem.
Wózeczek odkupiliśmy abc Design 3w1, bardzo mi się podoba i ma świetną amortyzację.
Hormony nam szaleją, nie ma co się nakręcać i rozmyślać. Jeszcze trochę i będziemy tulić nasze maleństwa i wszystkie złe myśli odejdą.

Katja zdrówka dla synka.

Pumelova rozmawiałam z moją lekarką rodzinną, ona jest pediatrą i mówiła że jak dotrzymam do 36 tygodnia to mogę rodzić w każdym szpitalu, tak że spoko. Mam nadzieję, że jakoś dotrwamy;)
To całkiem przyzwoity jest h&m jak wymieniają od ręki. Udało Ci się poprasować?

Maziajka postanowiłam brać luteinę z tydzień chociaż raz dziennie, bo dziś po niej nie twardnął mi tak brzuch, może uda się wytrzymać?
Kciuki za wizyty.

Patuszka to który będziesz miała tydzień jak skończysz brać?
Co do anemii w ciąży, kiedyś pisałam że moja rodzinna poradziła mi taką domową miksturę z buraka . Ją to uratwowało od szpitala w ciąży, a mnie się poprawiły wyniki.

Alex mam takie same odczucia brzuszkowe.

Martac a ile razy dziennie brałaś?

Kasia rozumie, też ciężko przechodziłam rozwód, chociaż wiedziałam że to najlepsza decyzja w moim życiu.
Jakie odczucia po szkole rodzenia?
Wydzielina tak samo jak u ciebie.

Misia ale masz boskie sny:yes:
Bartuś , piękne imię.

Ika jak bym czytała o swojej Mai cały dzień fika, a u lekarza się nie rusza:)
Jak po spotkaniu z położną?

Abed a jak u Ciebie po spotkaniu z położną?

Kylesa taką mam nadzieję że dotrwam:tak:
Ja nie miałam jeszcze gbs, lekarz mówił że za 3 tyg.na ostatniej wizycie. Nie wiem jak do cc.

Paalina jak pan był przystojny to warto było się masować ;) Też czuję to grzebanie w szyjce.

Ola W myślę że pani jest miła i troszczy się o kobiety które się stresują, a usg na 100% nie szkodzi dziecku.

Liluli no właśnie się zastanawiałam, ale przecieź przez tydzień po 1 ×1 mi nie zaszkodzi, a faktycznie brzuch mi tak boleśnie nie twardnie, to może uda mi się donosić?

Saba ja mam zgagę non stop, to moja mała się powinna urodzić z włosami do pasa:p

Emol fajnie że w końcu masz te filtry. Odetchniesz trochę.

W końcu zaczęło mnie boleć spojenie! :) Już się bałam, że nie popuści.

Po licznych kombinacjach poszłam po rozum do głowy i zamówiłam najprostsze z możliwych łóżeczko :) Czeka teraz na przemeblowanie.

Załączniki

• 18948822_1961981597366412_421393648_o.jpg
    18948822_1961981597366412_421393648_o.jpg
    118,4 KB · Wyświetleń: 113
Lilith dzieki za opinie ! :) moze wybierzemy baliosa jako wozek spacerowy za pol roku..
Mamy x landera x fit ale wscika mnie trójkolowosc tego wozka grr.

Katarzyna.anastazja czasami prostota jest najlepsza- lozeczko bardzo ladne ;)

Dziekuje za zyczenia zdrowia dla Olinka. Dzis spi cala noc, ja jedynie co troche sie budze to siku, to go przykryć. Teraz mnie obudzila zgaga/ glodek i jem zolty ser. A rano bede padnieta grrrr........ na noc sciagnelismy mu nosek katarkiem odkurzaczem. Ps zamierzacie kupic to cudo? Nam ratuje tyleczek
:)

Ola babka ci przecież od razu mówiła że chodzi o przetestowanie sprzętu a badanie samo w sobie jest dodatkiem, więc nie powinno być zaskoczenia.

Co do kataru kupiliśmy aspirator Zoli,z różnych względów uznaliśmy że u nas tylko taki ma sens :)

Ale niw było zaskoczenia. Tylko myslalam, ze skoro mi to proponuje wiedząc jakie mam rozbieżności w wymiarach, a wspomniała, ze kolega taki doświadczony, to powie mi ze dwa słowa wiecej. Wiesz, co innego jakby roznice były po tydzien czy dwa, a co innego jak sa po ponad 3.
Niewazne zreszta. Jestem tak zjebana psychicznie. Nawet nie bede Wam pisac jakie mnie mysli nachodzą, bo to wstyd

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Misia ahaa no to ciekawe, mam nadzieję że moim znajomkom się uda ale z tego co wiem po tym zabiegu mają do września odpuścić. Trzymam kciuki za Twojego:-)

Lilith piękne imię:-) i zupełnie inne od tamtych które na poczatku wybrałaś - i dobrze!

Emol gratuluje udanej wizyty:-)

Aniek no to zaciskaj nogi do 36 :D ile Ci zostało? Taak poprasowalam wszystko poza ubraniami, zaczęłam ubranka ale noc mnie zastała ale szybko ida to dziś skończę:-)) nie jest to takie straszne.
Konsultowalas ta luteine z lekarka?
Najważniejsze to dużo odpoczywaj!

Katarzyna Anastazja śliczne łóżeczko:-) fajnie zaczepione te cotton ballsy, też mam jedne przygotowane ale powiesze gdzieś nad lozeczkiem:-)

Katja ja mam katarek ale ja kupuje wszystko bo nie wiem co się przyda :D

Nie miałam wczoraj tej sesji :-( będę miała w poniedziałek - uroki robienia u znajomych, coś im wypadło:p ale przynajmniej prasowalam [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova no tak, mówiłaś, że on z chodzących w garniturze ;) (zapomnialam)

Judith gratuluję wizyty. Szkoda, że tak masz z tym szpitalem, ale pewnie w większości jest to samo do zabrania.

Emol gratuluję wizyty :)

ŻonaGraja trzymam kciuki żeby wszystko rozkrecalo się dobrze i żebyś się czuła coraz lepiej w nowym mieście, na początku na pewno jest ciężko...

reklama
Do góry