reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Część dziewczynki. My już z mężem na izbie przyjęć. Jako ciężarną spróbuję wywrzeć na lekarzy presję, żeby mi męża szybciej zrobili :) Przyjechaliśmy o 7 jak otwierają i mamy numerek 32 :/
Miłego dnia, zapowiada się upalnie chyba że jakieś chmurki najda.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam.Jestem mamą lipcowa 2016.Przeczytałam kilka ostatnich stron i chciałam się odnieść do wyników usg Oli W.U mnie była podobna sytuacja.Nóżki zawsze krótsze a główka i brzuszek większe.Różnica nawet 5 tygodni.Lekarz stwierdził że ja też do wysokich nie należę,więc po mnie może mała być niedluga.Urodziła się zdrowa z bardzo okrągłą główka no i po prostu duża i stosunkowo do wagi krótka.4400 i 57 cm.Także uszy do góry:-) pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów.

Misia powodzenia dla męża!

Pumelova no właśnie gin mi powiedział że od 34 tygodnia się nie powstrzymuje porodu, tylko jedzie rodzić. Nie chcę jeszcze rodzić Ja mam 33+5 dziś, nie chcę jeszcze rodzić. Też dziś prasuję dzidziowe, a na 15 z młodym na szczepienie jadę

Ola W nie dopuszczaj złych myśli. Strach wiadomo że masz, ale teraz nic on nie zmieni. Postaraj się myśleć pozytywnie. Zobacz karnadkor miała podobną sytuację.

Cześć Babolki,

Zonograja - Kochana witaj [emoji8][emoji8][emoji8]. Bardzo się cieszę, że się odezwałaś [emoji3].
Spokojnie - powolutku odnajdziecie się na nowym miejscu. Córa dalej tak zafascynowana nowa szkoła?
Wiem, że teraz trzyma Cię największy stresior o szpital, opiekę, itd... Ale są tu Krakowskie Dziewczyny - z pewnością coś poradzą / doradzą.

Misia - powodzenia dla męża [emoji110][emoji110]. Oby zabieg był malobolesny a efekty przerosły jego oczekiwania (pozytywnie) [emoji6]. Ty również trzymaj się Kochana...Bo wiadomo, że zawsze jakiś tam stresior z tyłu głowy się składa, a Tobie teraz jest on totalnie nie potrzebny.

Ola - rozumiem Twoje rozbicie - przytulam mocno. Tez spodziewałabym się, mimo samego testowania, dodatkowego spojrzenia na budzące obawy wymiary Synka.
Postaraj się cofnąć z czasem do wczorajszego poranka, i zapomnij o tej wizycie... Wszystkiego dowiesz się już po porodzie, a jakoś tak czuję, że zostaniesz pozytywnie zaskoczona [emoji8]

Judith - wrocławianka! Super!
Troszkę tych szpitali we Wrocławiu jest, mam nadzieję, że nie będziesz miała problemu z miejscem i w ogóle... O czym ja piszę - będzie dobrze [emoji110]

Emol - gratuluję wizyty [emoji5]

Aniek - kurcze Kochana, zaciskaj nóżki, leż i broń boże już nie sprzątaj, itd...
Jak sobie pomyślę o Tobie, to od razu te okna mi stoją przed oczami [emoji55]

Katja, kupiłam używany Joolz w idealnym stanie od koleżanki z pierwszej ręki, w nowym nie podobał mi się hamulec (trzeba podnieść stopą, żeby odblokować i miałam zagadkę jak to zrobić w sandałach? Mam stopę 34/35 i nie było to łatwe w Ugg a te są duże)) no i za wózek z ilością dodatków, które mam obecnie zapłaciłabym koło 7 tysięcy... Do tego mam od niej fotelik kiddy evolution pro 2 z wymienioną przez producenta tapicerką, bo poprzednia miejscami się zmechaciła. Pochwalę się wszystkim jak się przeprowadze, bo nie chce, by bryka się zakurzyła. Po domu jeździ się wybornie[emoji6][emoji6]
Cybexy oglądałam, dla mnie balios był typowo miejski na równe chodniki, bardziej przekonał mnie Priam, ale cena już niekoniecznie[emoji12] Zależy jakie masz nawierzchnie wokół siebie po których będziesz zazwyczaj jeździć.

Pumelova, o cholera[emoji33][emoji33] staram się omijać naczynia, bo jak ostatnio ukułam się igłą do szycia to wszystko wokół wybrudziłam, nie wyobrażam sobie jak Tobie musiało lecieć... Po porodzie będę brać około 2 miesięcy (tak dobrze nie ma[emoji6]) , do samego porodu muszę odstawić, bo w połączeniu z moimi wynikami to może być nieciekawie z tamowaniem krwawienia... Jeszcze się do nich nie przyzwyczaiłam, czasami tak boli sam zastrzyk, że płaczę jak bóbr... Rodzice mi robią, sama sobie nie jestem w stanie zrobić.

Jajecznica się udała?? Moja była pyszna, choć to bardziej szczypiorek z jajkiem[emoji16]

Misia, mi brzuch opadł nieco w 30 tygodniu i póki co nie zmienia pozycji. Też zaczęłam 36 (35+0) tydzień[emoji4]

Saba, biorę cały czas femibion natan duo plus i Tardyferon 2 razy dziennie... Strach pomyśleć jakie by były wyniki bez tych wszystkich tabletek...

Paalinaa, dobrze Cie rozumiem, te kłucia w kroku są takie nieprzyjemne i przychodzą z nienacka...

Liloone, wszystko co mam do szpitala wyprałam w dzidziusiowym proszku, tak położna i znajome mamy poradziły. Chodzi o ewentualne uczulenie ale i o zapach, żeby dziecko przyzwyczajało się do mojego a nie do proszku.

Jenny, pocieszyłaś mnie[emoji4] Dziękuję[emoji6]

Pumelova, skąd ja znam to byśMY... Ty zrób, ja zjem[emoji16]

Kasia831, u mnie wydzielina też żółtawa/żółta, wcześniej bezbarwna/bladożółta.

ŻonaGraja, witamy po długim czasie[emoji4]

Emol, Saba17, Pumelova, jesteście wysokie, ja mam 154cm[emoji6] przez sylwetkę wyjadę się jeszcze niższa[emoji16]

Aniek, wyjdzie przełom 36/37 (35/36 wg lekarskiego liczenia). Próbowałam Twoja miksturę przez ponad miesiąc i wyniki ani drgnęły... Normalnie małego pasożyta mam, wszystko wyciągnie[emoji12][emoji12]

Kurde Aniek, to dziwne, bo mój właśnie powstrzymuje poród zwiększoną dawką leków i odpoczynkiem...

Zaraz śmigam do mieszkania zobaczyć jak remont idzie, już nie mogę się doczekać końca[emoji6]

Chybra rozumiem :-) ciekawa jestem czy spuchne i boję się tego bo się potem ludziom nie pokaże:D

Misia powodzenia!

Aniek rozumiem Cię - ja też jeszcze nie chce rodzić:D

Patuszka no Ty masz większą dawkę tych zastrzykow więc w ogóle masakra. Jakbyś przy tym miała krwotok jak ja na poczatku to byś chyba padla. Mnie w brzuch raczej nie boli - bardziej boli w uda i ręce przy tym plakalam. W brzuch rzadko boli chyba że trafię w zrost. Jajecznica pyszna!

Dziewczyny! Jeśli lekarz wspomniał że mam trochę za mało wód plodowych i że powinnam więcej pić to ile to jest wiecej? 3l wystarcza? Mam wrażenie że tylko pije wodę i sikam. Dziś sobie zaś wpisałam w Google to wszystko co mi dał na wydruku i się postresowalam i wymiarami i wodami. Miał ktoś liczone AFI niedawno?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.Jestem mamą lipcowa 2016.Przeczytałam kilka ostatnich stron i chciałam się odnieść do wyników usg Oli W.U mnie była podobna sytuacja.Nóżki zawsze krótsze a główka i brzuszek większe.Różnica nawet 5 tygodni.Lekarz stwierdził że ja też do wysokich nie należę,więc po mnie może mała być niedluga.Urodziła się zdrowa z bardzo okrągłą główka no i po prostu duża i stosunkowo do wagi krótka.4400 i 57 cm.Także uszy do góry:-) pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów.

Dziekuje! :* mam nadzieje, ze wlasnie tak to sie skonczy u mnie. Nic innego mi nie pozostaje, jak w to wierzyć. Dziekuje :*

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry-witam się słonecznie, chociaż noc ciężka... Miałam skurcze I tak mnie czyści, myślałam że może już się coś zaczyna... Ale się uspokoiło....
Jutro przyjeżdża moja siostrzenica więc będę spokojniejsza, bo po 1.w razie w będzie miał się kto córką zająć, a po 2 zawsze to ktoś bliski obok :)
W planach mam jechać jutro na ktg na Żeromskiego. Mam nadzieję że bez problemu mnie przyjmą...

Dziś chyba okna mnie czekają (a widzę że niedawno był temat okien i sprzątania)
Ja w ubiegły weekend malowałam sciany
W pokoju córki :) I cholera rodzic nie zaczęłam (jeszcze)

Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie po długiej przerwie :)

PS. Wczoraj zostałam taka przyszywana ciocią :) "mała" Zuzia ma 61 cm i 4400 a mama drobniutka... Aż się boję

Hehe to ja też wysoka, 165 :-D

Pogoda się piękna zapowiada, pewnie się ok 10 przejdziemy na spacer. Wczoraj zachaczyłam 2 spacery, 20 min ćw i poznosiłam wszystkie ubranka dla Leona, miałam prać, ale zastanawiam się czy miesiąc gdy będą tak leżeć to nie za długo.

Zamówiłam te butle jeszcze . Dziś kupię pomidory koktajlowe do doniczek , pewnie skoczymy do rodziców i wieczorem pewnie znowu spacer.
To dobrego samopoczucia życzę na dziś ;-) ;)

reklama
Hej babeczki chyba się wyspałam raczej młody ma wolne od dziś do poniedziałku wstał po 7 i puszczał mi bańki w sypialni ech....

Lilith no pamiętam początki a tu już koniec czas tak leci że naprawdę ..

Jutro wizyta u ordynatora mam nadzieję że nic mu nie wyskoczy.Stresa mam jak nic,może uda mi się ustalić termin szybszy cc boję się dziewczynki jak cholera normalnie:)Jutro u nas ma być 26 stopni chyba dziś zrobie pranie wiekszych ciuszków 62cm bo mam tylko na 56:)

Do góry