reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie. Gratuluję wizyt. Ja dopiero za 2 tygodnie zobaczę bobasa i wtedy też będę miała wymaz.
Jutro i ja robię jedzonko z kapustą. Bigosik z kwaśnej kapuchy.
Jadę jutro do babci 88 lata do szpitala. Ma zapalenie woreczka żółciowego i chociaż to ryzykowne będzie miała operację usunięcia. Bardzo panikuje i oczywiście pożegnała się z wszystkimi bo twierdzi że nie przeżyje.

Aniek42 luteinę odstawiłam w 14 tygodniu.

Mumusia_Muminka wyprałam rożek w 40 stopniach i nic z nim się nie stało

Judith moja torba prawie gotowa a bobasa rzeczy spakuję osobno w mniejszą

Emol zgaga to dla mnie koszmar mam ją prawie ciągle.

reklama
Kasia831 ja mam przezroczyste białe a jak wyschna na wkladce to żółte:-)

Misia ten mój kumpel miał narkoze ogólna - miał mieć miejscowe ale nie działało i miał ogólne - ale w końcu wyszedł dziś o 20 a dziś to mial. Pewnie zależy od szpitala on to robił w takiej dość fajnej klinice ale jednak na nfz. A ten Twój nie miał problemów z płodnościa z tego powodu? U tego mojego kumpla usuwają żylaka bo podejrzewają że wpływa to na problem z zajściem z jego strony (Ty jesteś w ciąży więc nie zgadza mi się to:D)

Tymuniek też jestem ciągle glodna! Jestem głodna ciągle od listopada a mówili że są okresy w ciąży że nie jest się głodnym:(

Zonagraja witaj!! Jak się czujesz?:)

Chybra Wow po 2 tyg! Ale super zazdroszczę:) Ja się rozpedzilam juz 10kg leci więc pewnie do 12 dobije:(

Saba17 ja też mam 162:p

Katja fajny wozeczek:)

Ola W będzie dobrze :* aim ma rację ale każda z nas się martwi, ja tez, mój lekarz też nie potrafi podnosić na duchu bo zazartowlaam że dobrze nam idzie ta ciąża a on mi że powiemy sobie to po porodzie. Musi być dobrze, teraz już nic nie zmienimy :*

Inka kciuki za babcię:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola jeszcze co do wymiarow i wagi dziecka to powtorze co juz kiedys pisalam z pierwszej ciazy.
W 35 tyg lekarz mi powiedzial ze maly ma 3600g. Panika - jak ja urodze a koniecznie chcialam sn. Ryczalam na korytarzu.
W 38 tygodniu urodzil sie 3560.
Lekarz powiedzial ze aparatura no niestety, ale sie myli. . Moze poprostu tez wez to pod uwage..

Kasia831 ja mam przezroczyste białe a jak wyschna na wkladce to żółte:-)

Zonagraja witaj!! Jak się czujesz?:)

W zasadzie czuję się ok. Kulam się jak piłka a moje stopy i dłonie podwoiła swoją objętość :)
Jestem trochę zagubiona, nadal nie czuję się tu jak u siebie.. Boję się bardzo porodu, u chyba zaczynam panikować... W Lublinie miałam swojego lekarza a tu ciągle jakiś inny mnie przyjmuje. Jakiegoś pecha mam bo kto mnie nie przyjmie to albo na następny raz jest chory, a to miał stłuczke, a to operację itd... Wiecie że od 2 miesięcy nie miałam normalnego badania tzn nikt nie sprawdza jak tam w środku się wszystko trzyma....
Jutro lub w piątek mam iść do szpitala żeromskiego na ktg... Ponoć po 36tyg mają obowiązek mnie przyjąć bo zaliczane jest to już jako czas okoloporodowy ... No i ciekawa jestem jak to będzie...

W ogóle z dnia na dzień czuje się coraz mniej przygotowana... I coś czuję że łatwo nie będzie.

Pumelova haha ten twój lekarz dobry jest :D jak na niego trafię przy porodzie to mam się bać ? ;)
Gołąbki lubię, robi się trochę ale jeszcze daje rade w kuchni :)

Tymuniek tez jestem głodna cały czas ale się ograniczam tzn staram się :p

ŻonaGraja myślałam ostatnio o Tobie jak sobie radzisz w nowym mieście, jak się czujesz ? :)

Kasia ja mam przezroczysta, białą.

Inka kciuki za babcie, będzie dobrze :)

Pumelova ja przybrałam 13 kg w pierwszej ciąży i na końcu mega spuchłam, teraz to na zdjęciach widzę. A ile my mieliśmy wtedy stresu i strachu o syna, prawie nic nie jadłam po porodzie i jechałam na kawie więc nie do końca zdrowy powrót do wagi :/ Teraz mam nadzieję, że bez aż takiego szoku dla organizmu się obędzie.

My po wizycie, mała waży 2100 już i w końcu wiem jak jest ułożona, bo po przedziwnych kształtach mojego brzucha nie mogłam dojść czym ona mi się tak wypina :D

Katja - dzięki, napisałaś wystarczająco szczegółowo :) Co do Cybex balios m - my bardzo chcieliśmy, fajny, lekki, fajnie się składa - no bomba.Ale zobaczyłam go w sklepie i był baardzo twardy, gondola się 'chwiała' co miało być elementem amortyzującym. Jako, że jestem matką początkującą to nie wydawało mi się to stabilne i bałam się np o spacery w parku gdzie są kamieniste ścieżki (który mam pod domem btw). Może przy drugim dzieciaczku będę już wiedziała, czego się obawiać a czego nie :D

Pumelova - nam z kolei mówili, że lepiej torby bo walizki się walają pod łóżkami i się położne denerwują :D:D

Maziajka - właśnie sztućce :D

Katarzyna.anastazja - ja mam zamówiony Jedo Trim szary na czarnym stelażu. Wczoraj minęło 5 tygodni - gdzie on jest :(

Kurcze dziewczyny zazdroo, że Wasze szpitale mają to co potrzebne, a przede wszystkim ciuszki - ułatwiłoby mi to bardzo gdybym nie musiała ich pakować. Co gorsza we Wrocławiu będzie latem taka sytuacja, że najpierw zamyka się jeden szpital a zaraz po nim drugi a ja termin mam na przełomie tych zamknięć.. i stresuje mnie to nie dość, że nie mogę wybrać na 100% jednego szpitala bo wzrośnie liczba chętnych do wciąż otwartych szpitali to jeszcze muszę się spakować pod kątem różnych szpitali bo jak odeślą mnie do drugiego.. ehh jakby poród sam w sobie nie był wystarczająco stresujący.

Co do GBS - to faktycznie ważne badanie - u nas przy przyjęciu do szpitla chcą właśnie ten wynik (zaraz obok karty ciąży i oryginału grupy krwi)

Zonagraja nowe miasto - pewnie też byłoby mi ciężko się odnalezc. Ja całe życie mieszkam w tym samym mieście i nie zamierzam się nigdzie wyprowadzać:D wszystko będzie dobrze! Już teraz zaciskam za Ciebie kciuczki:-)

Ewella luz na niego nie trafisz bo on tam jest w kadrze zarządzającej i się buja w garniaku a nie fartuchu:D

Chybra i wtedy tak szybko schudlas? Stres robi swoje.. A na końcu to znaczy kiedy spuchlas? Ciekawa jestem kiedy ten koniec następuje w sensie tydzień przed porodem miesiąc dzień

Judith gratuluje udanej wizyty:-))
Widzisz co szpital to inaczej. Najlepiej dopasować się do swojego. Dlatego ja się trzymam listy która dostałam na szkole i tylko to biore:) słabo masz z tym szpitalem. Lepiej mieć za dużo niż za mało!

reklama
Pumelova jak najbardziej robimy tego zylaka bo były problemy. Już mieliśmy robić ivf bo nie chcieliśmy czekać bo poprawa do roku może trwać, a tu niespodzianka.
ŻonoGraja jesteś w końcu. Jak w nowym miejscu? O już doczytałam. Nie łam się będzie lepiej z dnia na dzień.
Judith gratuluję wizyty.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry