reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hymm Ola też bym się pewnie martwiła. Z resztą zryczałam się gdy na usg 30 tyg wyszła różnica3 tyg między głową, a brzuszkiem. Oczywiście obczytałam się internetów i w ogóle kaplica:-p Po wizycie u mojej dr, która stwierdziła, że nie mam się co martwić, zluzowałam, bo już myślałam, że zwariuję. Też się martwię, a nast wizyta za tydz.

Wózek mamy po starszaku Baby-merc 3w1
Link do: BabyMerc Producent wózków dziecięcych
Czerwono- szary, bardzo go lubię, na nasze wiejskie tereny jest super ;-) ;)

Ja kupiłam ostatnio bujaczek, dziś chustę od kumpeli, jeszcze w hurtowni materac i pościel, odmalować łóżeczko, kupić butelki tommee tippie i resztę już tylko z apteki dokupić i będzie z głowy wszystko dla Leona. Dziś wygrzebałam ubranka 56 i 62 oraz 68 po Kacprze i może jutro upiorę, zobaczymy. Kurczę one takie maluśkie :-) :)
A wrzucę je razem z rożkiem, pościelą i moimi koszulami do prania w Persil sensitive, bardzo go polubiłam;-) ;)

Miejsce dla Leona będzie w naszym pokoju- salonie, gdzie z resztą jest z nami Kacper więc będziemy razem w czwórkę, będzie czad, zgłupieję do reszty :-D Dodatkowy pokój mamy u góry, ale do niego dzieci muszą być starsze. Z resztą musimy go jeszcze od podstaw wyremontować.

Walizkę mam jedną czarną na kółkach. Przynajmniej za 2 razem wiem czego nie brać, co jest zbędne;-) ;)

Po 1 ciąży już po 2 tyg wróciłam do poprzedniej wagi, a nawet i mniejszej przez stres i brak czasu, w biodrach nic mi się nie zmieniło rozmiarowo.

Ostatnia edycja:
reklama
Pumelova mi też ten wózek się bardzo podoba jestem niska (162cm) i on jest taki zgrabny. Oglądałam Adamex i tego typu wózki i one były dla mnie za szerokie. Nie mam parasolki i nie planuje jej. Ja mam beż, a boki koloru kości słoniowej jaśniutki le mi odpowiada.:)
Kasia ja o pączku to mogę pomarzyć od patrzenia mi cukier skacze ;).
Ola współczuję stresów związanych z tymi pomiarami wiem łatwo mówić moje maleństwo też nie jest takie idealne i ma małe rozbieżności, ja to zauważyłam na tych wynikach z usg, a moja ginekolog nic mi nie mówiła( niby w normie). Na początku był 3 dni mniejszy na usg a teraz ok 4 dni większy. Najgorsze jest to, że zasiali u Ciebie takie ziarenko niepokoju i to wystarczy do szukania problemu, a nic tak konkretnego Ci nie powiedzieli, a ty siedzisz jak na bombie.Wiem lekarze mówią to żle nie mówią nic też żle. Myślę, że kolejne konsultacje już nic nie pomogą to jest tak jak pisze aim.

Justinex, dzis podjelismy decyzje. Rezygnujemy z cybexa - jest tyle negatywnych opini o tym ze balios twardy, ze kubelkowa spacerowka kijowa ze poprostu bez sensu. A priam chyba jednak za drogi. Odswiezymy jednak nasza teutonie, ona 4 lata temu tez kosztowala 5 tysiecy, nie bylo sluchu o tych mimach stokkach i cybexach i byl super zwrotny, dobra amortyzacja.

Kasia co do uplawow- zoltawe potwierdzam.

IMG_5022.JPG IMG_7616.PNG IMG_7617.PNG IMG_7618.JPG
Ten fioletowy to moj. Teutonia beyou

Załączniki

• IMG_5022.JPG
    IMG_5022.JPG
    50,1 KB · Wyświetleń: 102
  • IMG_7616.PNG
    IMG_7616.PNG
    77,2 KB · Wyświetleń: 96
  • IMG_7617.PNG
    IMG_7617.PNG
    154,3 KB · Wyświetleń: 108
  • IMG_7618.JPG
    IMG_7618.JPG
    133,2 KB · Wyświetleń: 98
Racjonalnie zgadzam sie z Aim. Ale mi jako mi łatwo nie jest.
Tez jestem zdania, ze dalsze konsultacje nix nie zmienia i nie pomogą, wiec nie bede ich robic.
Prawdę mowiac zaluje, ze poszłam dzis na to usg. Miałam nadzieje, ze troche wiecej sie dowiem, a troche mniej bede obiektem do sprawdzenia sprzętu.

Jedyne czego sie dowiedziałam, to E przepływy łożyska sa ok i serce bije miarowo.

No nic, nie smece Wam wiecej. Czekam tydzien na ten bezpieczny 37 i mam nadzieje, ze młody zdecyduje sie wyjsc wlasnie w 37-38 i bede wiedziec co i jak i juz. Przynajmniej w kwestii rozwoju fizycznego ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My też będziemy w sypialni z małym nie wyobrażam sobie wędrówek w nocy do karmienia piersią na dłuższą metę wiem, że by wylądował u nas w łóżku, ale wtedy już nikt by się nie wyspał.

Ola wspolczuje metliku w glowie. U nas za to glowka mniejsza o 2 tyg, mialam w zwiazku z tym dodtkowe USG. Moja pani doktor polecila mi konkretnego lekarza. Wczoraj robil Usg ocenil przeplywy, strukture i nie widzial nieprawidlowosci. Wiec mu zaufalam. Nie jestem za tym bys znowu konsultowala bo nic to nie zmieni. Ja konsultowalam bo jakby nie rosla to musialabym miec pord wywolywany. Kazda z nas moze napisac Ci cos, ale to juz od Twojej wlasnej glowy zalezy jak sie nastawisz

Olu ja przezylam stres w badaniu 11-24 tydzien. Wyszla nam przeziernosc karkowa za duza. Strach o zespoly downa edwordsa i inne. To byly trzy tygodnie placzu. Wiem, ze zadne slowa Cie nie uspokoją poza badaniami u innego lekarza. My tak zrobilismy, pojechalismy jeszcze do dwoch. Przeziernosc ok. Do tego robilismy badanie Nifty za 2500 zl , dopiero po tych badaniach odczulam ulge. Wyszly ok. Ale nadal mam to w glowie i czekam na porod, na pierwsze miesiace zycia dziecka zeby upewnic sie, ze jest wszystko dobrze. Moze Cie nie pocieszylam ale tak jest, zadne slowa nie wybiją nam niepewnosci ktora ktos zasiał.

Co do spania / mala bedzie spala kolo mnie w sypialni. Raz ze sobie nie wyobrazam chodzenia, a dwa pierwszy conajmniej rok chce ją miec na oku, nie zamierzam uzywac zadnych monitorow oddechu itp a jedynie swojej intuicji i swojemu czuwaniu.....

Dzięki za wyjaśnienie w sprawie GBSu! [emoji4]

Ola, teorie mają to do siebie, ze sa niepotwierdzone, więc dopoki nikt jednoznacznie nie stwierdzil szkodliwości usg, to polegalabym jednak na tym co lekarze mówią. Moj lekarz twierdzi ze nie szkodzi (zreszta z moja Mają mialam kolo 20 badan usg - w pewnym momencie co tydzień ). Teraz tez sporo (ale nie liczylam nawet). A czynnikow autyzmu pewnie jest wiele różnych, wiec nie ma co się nakrecac jeśli nie chce sie wpasc w nerwice [emoji4]
A ja sie naogladalam przypadkow SM i tez sie boje tej choroby jak ognia ... co zrobic, nie ma co bez powodu sobie wkrecac... tak ze lepiej skorzystac z badania - chyba ze to i tak nie ma znaczenia jaki aparat, skoro usg nie daje stuprocentowej pewności co do wymiarów i wagi dziecka...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola, sorki juz sie rozpedzilam i Ci napisalam o tym usg a Ty juz po... tak to jest jak się nadrabia nooo

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry