reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dajcie mi to prasowanie dziewczyny, is baardzo lubie to robić:)
Mój R też jest robotny w domu, lubi sprzątać - ja nie za bardzo ale jak on zaczyna sprzątać to mnie to motywuje i sprzątam razem z nim:) Pumelova ja też staram mu się wynagradzać to że sprząta, że tyle gdz pracuje i też pichce.Chociaż nieraz jest tak, że on ma jakiś pomysł i dzwoni do mnie żebym nic nie gotowała bo on to zrobi jak przyjdzie z pracy. Robotem kuchennym, który dostał od siostry nadal jest podekscytowany, dokupuje sobie sukcesywnie do niego części i non stop chce go próbować do różnych rzeczy, także gotowanie sprawia mu przyjemność;)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek ja mam bardzo czesto to uczucie, a nawet mam wrazenie ze jak ide i bym parla to bym urodzila :D ladnie mnie cisnie

Co do mycia okien mi sie nie chce... a po zimie sa dalej brudne :p nie wierze (mamaginekolog obalala ten mit) ze po myciu bym rodzila, ale machac sciera nie mam ochoty.

Pumelova u mnie wczoraj byly po 14zl ale ja narazie codziennie pozeram arbuzy [emoji12]
U mnie w domu zawsze rodzice tez jakos raz Mama raz Tato sprzatali czy gotowali a pozniej my (dzieci)pomagalismy we wszystkim.
Moja tesciowa tez pracuje a przychodzi do domu i robi wszystko pierze,sprzata,gotuje.. Dla mnie to nie do pojecia skoro oboje pracujemy.
Czasami (z 2x w roku)zjem jajecznice i w swieta faszerowane. I do zurku samo zoltko [emoji3] i to jeszcze musza byc ze wsi od Babci,ze sklepu nie przejda.

Aniek ja karchera za punkty z orlenu wzięłam ale chyba ok 200. Przed Wielkanocą były promocje :)
Pumelova u mnie po 10 za kg ale nie brałam wczoraj. U mnie mąż prawie zawsze odkurza, a jak w sobotę jest w domu to sprzątamy pół na pół.
Liluli a mnie wczoraj na jajka na twardo naszło i wogole uwielbiam bo jajecznice zawsze mąż robi, a ja sobie siedzę i czekam na gotowe. Tyle że u nas zawsze że wsi jajka. Jak jedziemy do teściów to zawsze od wszystkich sąsiadów skupione już czekają. Ostatnio 40 :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek o matko ale ceny a kurcze szkoda ze nie masz swojego lekarza u mnie w szputalu tam bez problemu daja...

U mnie truskawy po 10zl byly:-)
Uwielbiam szczegolnie koktajl

W ogole owoce teraz mniam to moj zestaw dzisiejszy
1496316440-aaaaaa.jpeg

A w tle te meble ktorw skladalismy;p

Jajka tez kupujemy glownie od gospodarza jeszcze rok temu mielismy swojego kury to w ogole bylo super

U nas jajka idą jak woda. Tylko jeszcze nie wyczaiłam gdzie mogłabym kupić takie wiejskie:) W supermarketach niby są z wolnego wybiegu i są ok ale nie zapomnę smaku polskich wiejskich jajeczek, które zawsze brałam na targu od takiej staruszki :)

Gratki wizyt :)

Paalina nieznosze moich skaczacych nóg ale jeszcze bardziej skurczy.
Współczuję znowu tym, co mieszkają w innym kraju z myślą o powrocie do pl.. Zresztą sceptycznie do tego podchodzę, wszystko zależy od przyczyny.

Emol do wypróbowania koniecznie :)

Aga mierzau Was wysokość główki od szyjki?

Pumelova latam, latam. Po swoich :)

Aha, razem się kładziemy widzę. Teraz mi się ciągnie w sumie.. Ty od razu na cc czy tylko leżenie??

Truskawka jak z odwiedzinami??

Alex moja tak samo, tylko pupa z lewej, stopy z prawej. Z tym, że pupke lubi pidnosic i czasem stożek jest z prawej :)

Okna u nas zewnatrzne okna myją myjacze haha.myje się co jakieś dwa tyg. W środku myje co miesiąc dwa. I chyba się wstrzymam, mąż myl niedawno a za jakieś 2m przeprowadzka :)

Aha doczytałam. Ooo to leżenie się zapowiada, może lepiej cc szybciej??

Aniek lipa troszkę, nie ma się co dziwić że Cię to zirytowalo.,

Misia na golasa najprzyjemniej. Teraz mam mega duszności i poce się strassnie, wiec okno od mojej strony otwarte obowiązkowo za to mój, od swojej zasłania i jeszcze szalony się zakrywa w nocy. Choć ja też z tych cieplolubnych bo marzne szybko, tylko teraz w ciąży taki zmienny okres :)

Kasia ale Ty masz srobe z tym zarciem, dla mnie jakaś niewyobrazalna.. Moim zdaniem tu są lepsze rzeczy wręcz niz te z pl. No i ja juz tak do tematu nie podchodzę. Jajka może w pl sobie kup :) jak i inne warzywa.

Misia a jak często trzeba tego tłuszczaka smarować? Bo mój mąż ma tylko jak to chłop nie wybiera się do lekarza mimo, że jeden na jakiejś kontrolnej wizycie zwrócił mu na to uwagę i zalecił usunięcie [emoji53]

Aim ja myje okna w sezonie wiosna jesień nawet raz w miesiącu. Nie mam firanek bo szkoda mi światła, które zabierają, a do tego jestem alergikiem i każdy zbędny element wyposażenia gromadzący kurz eliminuje ze swojego mieszkania. Takie generalne mycie okna 2 razy w roku w pozostałym czasie moja magiczną szmatką same szyby [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith jestem tu dopiero 10 miesięcy i wciąż poszukuję :p I coraz lepiej mi to idzie :p 10 miesięcy to nie to co 10 lat hehe
A co do powrotów do ojczyzny...hmm...przez te ostatnie 10 miesięcy byłam w PL tylko 2 razy ale zauważyłam, że już czuję się tam obco. Ludzie inni, tacy smętni na ulicach no i generalnie jakoś tak dziwnie. Jedyne za czym tęsknię to znajomi. Tu mi jest dobrze. No ale mojemu Anglia po 10 latach już się znudziła, nagle stwierdził, że mu się tu już nie podoba i myśli, żeby wrócić. Ale jak to któraś z was pisała, trzeba by było mieć worek pieniędzy, żeby ot tak wrócic do Polski a mój R nie przyjechał tutaj na dorobek tylko normalnie żyć jak każdy inny obywatel. Także zanim nazbiera trochę kasy to mu minie :)

reklama
Maziajka o nieeee jak mogłaś pokazać takie pyszne owoce ?? Ledwo dycham, tak gorąco, już drugi raz do sklepu nie pojadę dziś :( poślinię się do zdjęcia....

Ja przyjechałam do Holandii zarobić, a skończyłam u boku holendra :p od 4ech lat mieszkamy razem, a związek wygląda tak samo jak na początku. Jakby przestało się nam układać to bez zastanowienia wracam do Polski z dziećmi.

Bolą mnie te plecy pod łopatkami bardzo, już nie wiem co robić z tym bólem :(
Nie mogę doczekać się rozwiązania, wrócić do pełnej sprawności, spać na brzuchu, jeździć na rowerze aaaah :D Poza tym zdaje się,że wybraliśmy imię Joel. Ale to już trzecie wybrane imię do tej pory,więc kto wie,czy zostanie :D

Torby spakowane? Moja do polowy, codziennie o niej myślę,ale tak mi się nie chceeee....

Do góry