reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Dzień dobry:)
Co dzień to wcześniej wstaję,może zdrzemne się po południu ale teraz już nie dam rady dospac:)
Misia a czy tłuszczak to to samo co włókniak?Bo ja przez długi czas miałam takiego włókniaka w pachwinie i on zaczął się powiększać w ciąży i przeszkadzać jak chodziłam.I też znalazłam sposób, pisało że tutaj to albo usunięcie chirurgiczne albo....ocet jabłkowy:) kilka razy dziennie robiłam sobie taki oklad i po tygodniu wysechł i odpadł i nie ma śladu po nim.Także naturalne środki działają:)
Aniek mój R jest bardzo emocjonalny i bardzo okazuje mi uczucia, na początku to aż byłam przerażona bo nie wiedziałam jak taką maszynę się obsługuje hehe nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym u faceta...i nawet mnie to wkurzało bo ja chciałam też MĘŻCZYZNĘ a nie babę:) ale poznając go głębiej stwierdzam, że jest MĘŻCZYZNĄ [emoji23]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

A propos okien, w pl lubiłam myć okna bo było widać że umyłam, a tutaj okna są tak stare że chocbym nie wiadomo jak się starała to dupa zbita...dwa razy próbowałam ale nie mam cierpliwości.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w sumie często w takim razie myję:-p No tylko w okresie jesienno- zimowym z raz czy dwa umyję, ale gdy nadchodzi wiosna to przynajmniej raz w mies lubię umyć, lubię patrzeć na moje ukochane leśne widoki za oknem więc czyste muszą być :blink: A no i są chyba za czyste, bo ptaki często w nie uderzają:-p Ale spokojnie, nie potrzebuję do tego drabiny i mam tylko 3 , wczoraj nawet myłam :-) :)

Po raz kolejny obudziłam się o 4 i 1,5 h leżałam, w poprzedniej ciąży też tak miałam.

Słonecznie więc pewnie z synem się przejdziemy i ok 13 zostawiam go u rodziców i jadę na małe zakupy do miasta i przy okazji męża zabiorę z roboty.

Miłego dnia :*

Pumelova tez zawsze tak na m ie ksiazki dzialaja,ale w nocy to by mnie moj wygonil jakbym swiecila [emoji23][emoji23]

Ja okna to roznie wypada z myciem. Teraz w ciazy moj T.myl.
Przed swietami tesciowa sie mnie pytala czy nie bede myla zapytalam czy bede miala gorsze swieta z brudnymi oknami to sie obrazila ze jestem niemila [emoji23][emoji23]

Aga k_m dzieki za rade,wyprobuje w takim razie moze zadziala [emoji4]

Hejka,

ale się wkurzyłam tym niespaniem :( miałam dziś isć na ostatnie badania pod szpital, morfo, mocz a tu dup..... Skoro niespałam od 3 to kilka razy sisiu było plus z rozpędu wzięłam euthyrox ahhh jutro muszę isć.

Alex_87 trzymam kciuki za ten Wasz remont i gratuluję udanej wizyty

pumelova mega stres mam, dla Mikiego wszystko mam , więc to mam z głowy, ale po pierwsze stresuje się starszakiem,, koniec roku , jedzie na pierwsze w życiu kolonie 25 czerwca ,a mnie nie będzie :( nawet nie moge o tym myśleć , łzy od razu w oczach mam :( a po drugie boję się porodu ..... boję się , czy Miki będzie zdrowy, wkręcam sobie , że mi się może coś stać ... ot nie mam co robić :(

Aim ja mam okna tylko balkonowe , tzn. z każdego pokoju wyjście na balkon, więc od środka to często , ale to tak na szybko, szczególnie po "małych gościach" muszę powycierać odciski po łapkach , ale ogólnie to jakoś w okna nigdy nie wnikałam :)

Na mnie niestety książki w nocy nie działają, ani seriale nic , jak już nie śpię to nic mnie nie uśpi , KOSZMAR ... nawet wczoraj na taśmowej wizycie w Medicover poprosiłam o tabletki na sen i coś tam mi dała , ale muszę o tym poczytać i ewentualnie wtedy wykupię ... bo chodzę jak zOMBIE , od tygodnia strasznie źle śpię , do tego mam straszne bóle stawów .... spadek formy jak nic , no ale zostało mi równo 3 tygodnie do porodu , więc co się dziwić

Aim ale wiele dziewczyn tutaj myje z powodu remontów i przeprowadzek, więc myślę że to jest powód:)

Aga km rozumiem :-) mój mąż też sam robił ten nasz mini remont, w sumie 6 dni pracy a potem 2 dni sprzątania ale on nie byłby sobą gdyby ich nie umyl;) takie typ, dla przyjemności odkurza a dla mnie to zło konieczne [emoji14]
Płytek jednakże nie kładł:D ale zrobił boazerie angielska na przedpokoju:D
Ciekawe czy wytrzymasz 3 tyg:D ciekawe po ilu ja będę miała wizytę:D

Chybra haha u mnie też ptaki uderzają w supialniane okno ale na pewno nie jest zbyt czyste :D

Liluli jajka nie smakują tak samo z brudnym oknem!:D

Aha83 oj:( no tak Ty już masz dzieciaczka to masz o czym myslec. Zobaczysz że sobie poradzi :)) trzeba myśleć pozytywnie! Tylko pozytywnie:) wierzę w potęgę podświadomości:p
Współczuję tej bezsennosci.

A u mnie poranek w rytmach pogrzebowych :-) mieszkam ulice od cmentarza (nie bezpośrednio przy tylko jedna dalej) ale jak jest pogrzeb to słyszę trąbke... więc mam akompaniament przy sniadaniu.

Miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha, jej, biedna jesteś z tym niespaniem... to najgorsze chyba co może być, bo potem człowiek jak zombie przez cały dzień. Nie denerwuj się porodem, będzie dobrze! Myśl pozytywnie! A starszak na pewno da sobie radę. Trzymaj się :)

Chybra, jakbym miała ładne widoki z okna, to też bym częściej myła. :D Ale jako, że mieszkam prawie że w centrum Warszawy, z oknem dość spore skrzyżowanie, tramwaje, itp. to mi się nie chce. Bo i tak jak umyję, to za parę dni już jest syf..

A ja od jakiegoś czasu mam straszne mdłości z rana. Myślałam na początku że to z głodu, ale nie. Nie ważne czy zjem czy nie i tak mi okropnie niedobrze.. odpuściłam sobie przez to pracę, bo boję się że zwymiotuję gdzieś po drodze czy coś.. okropność. Miała tak któraś z was? Zaczęło mi się to nie wiem, może z 2-3 tygodnie temu.. Dziwne to

Hejka dzie odpoczywam zrobie tylko krupnik i reszte mam w dupie:p
Bylam juz oczywiscie na zakupach zrobilam takie big wiec do wtorku z zakupami mam spokoj.

Pumelova lubie te pogrzebowe trabki moze dziwna jestem:D

Aha kurcze no faktycznie 12 to juz zaraz ...ja do 22 nie wiem czy sie wyrobie a Ty to juz w ogole.Ile u Was po cc trzymaja?
Ja licze ze w sb wyjde.Oczywiscie jesli mloda nie bedzie miec zoltaczki.

Co do okien tez lubie miec czyste zreszta mam 3 okna wiec co to za problem? 1 dziennie umyje i gotowe;p

A mam strasznie zielone bo w okol mam mnostwo swierkow i one pylily ostatnio a te pylki w polaczeniu z deszczem zrobily mi maskre na oknach i parapetach.Wole to teraz zrobic niz po porodzie;p

reklama
Pumelova wizytę mam we wtorek, dzisiaj robiłam morfologie,mocz i HIV bo jeszcze nie miałam robionego. No do prasowania to wezmę się jutro, albo najlepiej jakby już samo się wyprasowalo bo nie lubię prasować :p

Aim ja myje tak 2-3 razy w roku, nie widzę potrzeby mycia częściej ;)

Ja juz po badaniach, zajrzałam jeszcze do lumpka, kupiłam małej sukienkę :D sobie koszulkę na ramiączkach nową za 5zl :D truskawki na śniadanie zjadłam a teraz będę czytać albo zdrzemne się :D popołudniu do chrzesnicy męża pojedziemy i co trzeba korzystać z pogody :)

Milego dnia :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry