reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella dobrych wyników życzę. Zakupy lumkowe udane?

Liluli za tyle pracy, dziś należy Ci się odpoczynek.
To nie źle że teściowa sama zaproponowała. Moja mi odradzała mycie, ale żeby zaproponować pomoc, to zapomnij.

Aga_km właśnie o te imprezy chodzi i ciągłe opalanie się:tak:
Tośka śliczne imię, kuzynka męża ma Tosię, opiekowałam się nią przez 2 mies. jak była maleńka.
Nooo trochę przegięłam z tymi oknami, ale wczoraj odchorowałam i dziś dalsza część pracy.

Aim ja nie za często:D ale tamte musiałam myć bo podobnie jak u Agi, po budowlańcach, a łatwiej mi już do rozwiązania nie będzie.

Alex gratuluję wizyty. Nie przemęczaj się z tą szafą.

Jenny dziękuję i wzajemnie.

Pumelova jakby mój męż umył okna, to wolę wcale nie myć. Choć może się mylę? Nie wiem. Po za tym on wszystko tam sam biedak do nocy po pracy robi, to nie mam sumienia jeszcze okien kazać myć.
Nie złą masz muzę do śniadanka.:D

Kasia no to zazdroszczę. Mój nie potrafi okazywać, ale i tak go już zmieniłam, bo był jeszcze bardziej zimny(takie wychowanie) jemu nigdy nikt nie okazywał uczuć i w rodzinie też tego nie widział, to nie potrafił. Ale wiem że serce ma dobre i nauczyłam go okazywać miłość dziecku, to najważniejsze.

Chybra raz w miesiącu? Szacun kobieto.

Aha ja też im bliżej porodu, to jakoś się bardziej boję, ale mówię sobie, że musi być dobrze.

Linoone czasem mam takie mdłości, ale wydaje mi się, że jak mi mała żołądek uciska?

Dzwoniłam dziś umówić się na wizytę organizacyjną do kliniki gdzie mam rodzić, bo ok.miesiąc przed terminem ma być ta wizyta gin.i anestezjolog. Umówiła mnie na 22 czerwiec. I wkurzyłam się. W kwietniu dzwoniłam żeby się zapisać, ale kazała początkiem czerwca, a dziś się okazało, że koszty wzrosły w maju. I tak nie było tanio, a teraz jeszcze więcej, masakra.
Miłego dzionka dziewczyny.

reklama
Dziewczyny kto z was robił zakupy z allegro od użytkownika michalad?
Dzwonię w sprawie zamówienia a pan mi mówi że on tam już nie pracuję:errr:

Tymuniek nie robiłam u niego. To niech zwraca pieniądze jak tam nie pracuje, a on się tym zajmuje. Albo niech poda nr tel do osoby która tam pracuje i opierdzielic ;) opierdzielenie działa kojąco i pomaga skoncentrować się na pracy ludzi którzy uważają że mogą ciągnąć wszystko w czasie.

Ja wczoraj napisałam dluuuga ale grzeczna wiadomość w sprawie wody i ze za dużo płacimy za takie skandaliczne warunki w XXI wieku. Mam nadzieję że to pomoże, choć nawet nie oddzwonimy ani nic nie odpisał. :/

Dziewczyny spokojnie, nie szarżujcie z tymi oknami i sprzątaniem. Bo urodzicie w czerwcu. :) ja to na spokojnie wszystko powoli robię, jak mały okrągły leniwiec.
A dzisiaj na obiad robię naleśniki, bo dostałam maliny wlasnorobione od teściowej. I tak leżą w lodówce, bo jakoś na takie słodkie nie miałam ochoty. Ciągle jem pasztet albo prazynki. Specjalnie nie kupiłam pasztetu bo go jem za dużo i dzisiaj byłam zmuszona zjeść ser żółty. Niech Artur poznaje inne smaczki.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka nie mam pojęcia ile dni, w sobotę mam wizytę u ginki to zapytam. Byłoby super , żeby w sobotę , to jeszcze starszaka w niedzielę na te kolonie bym wyprawiła :):):) , no chyba że zdecydują się mi zrobić wcześniej CC niż ten 22 :) no nic, tak czy siak od tego 12 będę w szpitalu , więc w sumie w każdym dniu mogą mi zrobić , 22 ustawili za maksymalny dzień

Tymuniek trzymam kciuki , żeby transakcja zakończyła się sukcesem

Emol ta Twoja historia z wodą to rzeczywiście nie na miarę tych czasów, ciekawa jestem co Ci odpiszą

Ewella dobrych wyników.
Pumelova powodzenia z pranskiem, oby u Ciebie nie padało.
Alex gratuluję wizyty. Dzidziowe łóżeczko też wietrzymy, bo jednak faktycznie czuć że nowe.
Aim Do mycia okien mam te myjke i jest super. Mam lustrzane szafy to je też tym myje co tydzień. Okna 4 razy w roku, tarasowe częściej bo paluchy znać.
Kasia to nie to samo. Tluszczak jest pod skóra i teoretycznie ten spirytus nie powinien działać. Ja tam wlokniaka pod pachą wycielam cazkami.
Aha pora wypuścić starsze piskle z domu. Musisz wspierać starszaka a nie się rozklejac. Bądź dzielna. Ja 12 mam pierwsze ktg.
Pumelova to ci grają do śniadania nie ma co :)
Linoone też mam mdłości ale lekkie rano, tyle że to odbijanie nie przechodzi.
Emol u ciebie maliny a u mnie jagody w słoiczku stoją. Chyba poczekają aż cukrzyca zniknie wtedy sobie walnę z kluskami domowymi.
Właśnie pan kurier przyniósł witaminki i kupiłam biała perłę bo dawno zębów nie wybierałam a tu napisane że nie stosować u dzieci poniżej 14 roku życia, kobiet w ciąży i karmiacych piersią :/ i nie wiem. Jakieś doświadczenie w tym macie? Chyba zadzwonię do dentysty.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek nie,ona nie zaproponowala mycia okien ona krytykowala to ze na swieta beda brudne [emoji50]
Moja jakby mogla to by mi jeszcze dolozyla cos do zrobienia.. Ona nie potrafi zrozumiec ze z moim T.sprzatamy na zmiane albo wspolnie a nie tylko ja bo tak jest i bylo u niej w domu.

Pumelova ja i tak nie lubie jajek [emoji12]
A cmentarz ja mam za ulica praktycznie,a sasiad z naprzeciwka za plotem [emoji51]
Przynajmniem niegrozni sasiedzi sie trafili [emoji6]

Ewella sukienkę kupiłam wczoraj w pepco, były jasno i ciemno szare. Bez rękawów, z bawełny, fajnie się naciąga.za 30zł.
Koszty może nie aż tak dużo wzrosły, ale przy tak dużej kwocie, to już człowiek każdą złotówkę liczy. Wizyta z 270 na 300, a pobyt i opieka z 2500 na 2700. Zła jestem. Żebym wiedziała że w państwowym dostanę to znieczulenie na 100% to chyba bym zaryzykowała.

Misia ile kosztuje ta myjka? Przy tej ilości okien, może mi się przyda?

Liluli aaaa to przepraszam, myślałam, że zaproponowała :-D

Poszorowałam łazienkę, na obiad będą kluski na parze, dla ułatwienia życia.
Jadę po małego i na jakieś lody skoczymy.
Kurcze dziewczyny powiedzcie miała tak któraś? Od rana czuję jakby mi mała po szyjce grzebała, ale tak boleśnie jakby dosłownie czymś od góry grzebała.

Ostatnia edycja:
Aniek ja miałam tak ale w 2 trym. Bardzo niefajne uczucie...

Też bym się wybrała na jakieś zakupki i do lumpków też hehe ale coś słaba jestem.Jeszcze o 8 poszłam spać bo miałam piasek w oczach.po nieprzespanej nocy ale i tak nie usnęłam, tylko z boku na bok się przewracałam.

Moja przyszła teściowa już się wogóle do mnie nie odzywa od świąt po tej akcji z chrzcinami.Czasem żałuję bo naprawdę miło nam.się rozmawiało wcześniej.Mój też ograniczył z nią kontakty-chyba zdał sobie sprawę, że za dużo jej się zwierzał a niewiadomo co ona do kogo powtarzała bo to bajkopisarka. No nic może tutaj znajdziemy Emilce jakąś babcię hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka to zapraszam, codziennie koło 9-10 dają koncert :D

Ewella ja mam w pon! Haha :D też nie znoszę prasowania :/ łudze się że polubie. Właśnie puściłam pierwsze pranie:D po ile u Was truskawki? Ja właśnie kupiłam, 8zl/kg i już wszamalam

Aniek żeby nie było ja mojemu nawet nie sugeruje, on to robi sam z siebie [emoji14] staram się mu to wynagrodzić pysznym jedzonkiem:))
Aniek a Ty nie masz tam lekarza? Wydawało mi się że z lekarzem się nie placi:D mega koszty. No i jakby nie było 500zl więcej za calosc. Ale wierzę że dla warunków warto:)
Kurczę z ta szyjka też tak miewam że aż się muszę zatrzymać jak idę bo tak boli - ona musi rączkami tam grzebać bo jest glowkowo. Masakra!

Linoone miałam parę razy przez 1 dzień takie mdłości i ciągle mi się odbijalo wydaje mi się że właśnie mnie kopala za wysoko.

Misia u mnie sloneczko:)) ale ja chyba nie będę na dwór wystawiać bo mi się nie chce haha :D zobaczę jak będzie z energia. Mam 2 suszary wielkie to może w domu stać i tak jutro będzie suche:)
Ciekawe z ta pasta, może ma podwyższoną zawartość fluoru dlatego?

Liluli starsze pokolenie wychowane tak że kobieta robi w domu wszystko a mężczyzna nic ;) nie dociera że my też pracujemy i jesteśmy na równi -wracamy z pracy razem więc czemu ja miałabym do wieczora latać ze sciera a on nie? Jedno sprząta drugie gotuje:)) teraz jesteśmy w ciazy to inaczej, bo siedzimy w domu przynajmniej ja, ale mąż i tak odkurza:p
Jak można nie lubić jajek!? W żadnej postaci???

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry