reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Witam po przerwie !
U mnie też niestety wietrznie i chłodno, a szkoda bo było tak ładnie.
Odnośnie kosmetyczek i pedicure to naprawdę dobry pomysł.

Tylko tak dla przypomnienia :
1. Jak będziemy jechać do szpitala to pamiętajcie, aby nie mieć pomalowanych paznokci bo niektóre lakiery zaburzają wynik pulsoksymetru. a może on być podłączony także lepiej tego uniknąć (mam na myśli paznokcie u rąk).
2. I dla tych co chcą znieczulenie na okres porodu - lepiej naszykować sobie ostatnie wyniki morfologii, moczu, kreatyniny i czasów krzepnięcia bo bez tego cała procedura może się wydłużyć i nie zdążą nawet podać tego znieczulenia.
Jestem prosto po rozmowach z lekarzem także na świeżo przekazuję.

Dla wszystkich chorujących zdrówka, a dla wszystkich czekających na wyniki i badania powodzenia !! A dla tych co już po wynikach i są prawidłowe gratulacje !!

Chybra każdy by się cieszył z nowej rzeczy :) a rodzicami się nie przejmuj, są dorośli niech się dogadają, ty jesteś w ciąży i po co cię tym martwią....
Anita7891 powodzenia na glukozie, ja sobie zostawiłam tę przyjemność no po świętach, po co mam się stresować przez święta jak coś by wyszło ;)
Aniek42 gratuluje studniówki :) ja mam jutro :D
pumelova zdrówka dla męża :)

u mnie słoneczko tylko zimno... miłego dnia :)

Misia takie masz to jajko? Cena kapitalna zamowie sobie
Link do: Ped Egg | BestPrezenty.pl

Bułkaasia bardzo się cieszę że u was ok niech jeszcze dziewczyny rosną
Lilith zdrówka dla twojej rodzinki
Paninka kciukasy za hemoglobine
Aim fajnie że smigassz jeszcze tak na basenie ja to kaleka do pływania

Dziewczyny czasami tak jak np.dzis pobolewa mnie brzuch/jajnik po lewej stronie tak jakby na okres ale przy tym brzuch się nie stawia jest miękki myślicie że to powód do niepokoju czy nie? Macie czasami takie akcje?

Aniek najlepszego z okazji studniowki :)
Pumelova pytałam w szpitalu nawet jak ręce i nogi będą zrobione moga mierzyć na uchu. Mogą też marudzić ale kij z tym mają możliwość innego mierzenia. Ojej chory facet, i to jeszcze na katar , toż to prawie koniec świata :) zdrowia dla męża.
Mamusia_Muminka pisałam już o tym gdzie sobie mogą podłączyć: palec u ręki, nogi lub ucho.
Kika no takie tyle że z allegro kosztowało ze 3PLN :) dla mnie rewelacyjny. Dużo mniej roboty niż tarka, efekt jak frezarka.
Wczoraj spotkałam się z koleżanka która ma 8letniego synka ale coś tam wygrzebała na 12 i 18 miesięcy plus jakieś zabawki :) i jeszcze dostaliśmy ubranko i buciki. Było mi bardzo miło :)
Dziś w planach mycie lodówki, zakupy-mięcho do pieczenia muszę kupić i ponacierac, oraz to nieszczęsne prasowanie. Za to wieczorem spotkanie z koleżankami :)
Miłego dnia mimo tej okropnej pogody.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)
Dziś przedostatni dzień w pracy i będę miała już wolne do 8 stycznia, bo tak planuje powrót do pracy ;)
U mnie szykuje się cesarka za 5-7 tygodni więc po świętach po malu będę przeglądać garderobę dziewczynek. Moja mama przyjedzie pod koniec kwietnia więc będzie duża pomoc :)

Miłego dzionka!!!

Hej

Pumelova zdrowia dla męża :) ojj.. wiadomo jak facet chory to w domu koszmar, ale może tak źle nie będzie ;) i Wszystkiego najlepszego dla babci :)

Aniek najlepszego z okazji studniówki :)

Abed ja też glukozę zostawiłam sobie na po świętach ;)

Chybra no nowa pralka a jak cieszy :D ja to bym chciała juz być po remoncie a tu jeszcze początku nie ma hihi ;)

U nas tez wietrznie, zimno, byłam już po mięsko na obiad dla męża a sobie kupiłam truskawki i zjem koktajl z ryżem :)

Miłego dnia

Cześć wam.
U mnie paskudna pogoda:(

Aniek udanego świętowania!
Pumelova zdrówka dla męża (wiadomo jak facet chory to świat się wali;)) i 100 lat dla babci!
Pola broń sie-bierz coś zapobiegawczo żeby na święta Cie nierozlozylo!

Bulkaasia jak przeciągniesz do 11 to pójdziesz w moje urodziny;)

Ewella Ty truskawki a ja banana i winogron już wciagnelam:D

Misia udanego spotkania z koleżankami:tak:

Miłego dnia wszystkim:)

reklama
hej:)
Widzę, że wszystkie maja problem z widocznością sikuliny :D Dzięki dziewczyny za info dot lewatywy.

Dziś w końcu idę na badania krwi, mam nadzieję, że wszystko z nią w porządku...

Mój też chory na katar, gardło i kaszel ale w nocy naprawdę było mi go szkoda bo tak go dusiło,że całą noc kaszlał i skakał po tym łóżku. Więc kochająca Kasia wstała o 23.30 i zrobiła syrop z cebuli, miodu i czosnku:D Nie wie co go czeka jak wróci z pracy hehe .

Mała mi się jakoś tak ułozyła , że wypycha mnie po lewej stronie na wysokości pępka, no powiem że kilka razy aż mnie zabolało...

Dziewczyny jak karmiłyście piersią to tylko pierś wchodziła w rachubę czy ewentualnie w między czasie do popicia jakaś woda czy herbatka....? Bo mam taką książkę i tam pisze, że jak się kobieta decyduje na karmienie piersią to nie powinno się podawać dziecku nic innnego bo to powoduje , że maluch nie jest głodny, rzadziej wtedy karmimy i laktacja zanika.Hmmm.. tzn czytając to jest to dla mnie przekonujące ale nie wiem jak jest w praktyce:)

Do góry