reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Czolem

Pedi ja ogarniam, kolano nie pod brzuchem tylko obok. A czy kojarzycie czy mozemy skarpetki zluszcaajace uzywac? One zwykle maja kwas i nieco sie boje... Wiec na frezarke pewnie niedlugo pojde do kosmetyczki

Madzik moze w kaloszkach cos pochodzisz po lesie

Aniek piekna waga!! I jaka dlugasna szyjka. Na kiedy masz teremin?

Paninka jak wyniki?

Bulkaasia fajnie bardzo, szkoda jedynie ze tak szybko bedzie trzeba zakonczyc ciaze.

Anita przy blizniakach ti kosmos musi byc z tymi ruchami :D

Kasia ja cyc przez pol roku. Jak Grzes mial ok 5-6 mcy,bylo upalne lato i czaaaasami dawalam wode. Ja swoim w ogole nie dawalam herbatek. Teraz to nie ma co sie zastanawiac sam cyc wystarczy dla takich mini dzieciaczkow

reklama
Alex mam nadzieję że Ci się uda rozwiązać Twój problem z trawieniem:*

Mumusia Muminka a kreatynine się robi standardowo? Nigdy mi tego lekarz nie zlecal:p ale jestem jeszcze przed szkołą rodzenia to może się czegoś dowiem tam:)

Dziękuję wszystkim za życzenia dla męża, oby to uzdrowily hehe bo bidok ma urodziny pojutrze i musi posprzątać cały dom :D

Misia też chce takie jajko! Do stóp sięgam więc zaraz będę ogarniać:D

Kika mnie też pobolewa brzuch czasem, tak 'ćmi' - mówiłam lekarzowi poogladal powiedzial że wszystko ok więc się nie martwie

Pola zdrówka!

Bulkaasia dobra perspektywa - wolne i mamcia:)

Aa i dziękuję również za życzenia dla babci :D jutro ma teściowa urodziny:D kurcze kwiecień taki obfity [emoji14]

Ewella zimno jak pieron, poszłam na nogach na zakupy to zaczęło padać i oczywiście za dużo wzięłam i ledwo się zakulalam, a jak tylko weszłam do domu to wyszło słońce:/

Kasia831 kciuki za badania. I zdrowia dla meza. Mówiłam mu żeby nie jechał na rowerze do pracy jak są 2 stopnie ale się uparł to ma. Moja mi się wypina w tym samym miejscu! Ja mam tam jeszcze łożysko po lewej więc w ogóle ciasno ale tam mnie często aż boli jak się wierci:o

Kasiulka też się tak schylam - w rezultacie ubieram buty jak żyrafa. Ja bym tych skarpetek w ciąży nie uzywala.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja kreatynine mialam juz dwa razy i uklad krzepniecia tez juz pare. Mimo ze wyniki ok. Moja lekarka mocno szasta skierowaniami na badania. Co rusz mam stos ;)

Kasiulka też mam jeszcze skarpetki zluszczajace ale nie wiem czy można, to już ostatni dzwonek na zrobienie bo potem że dwa tygodnie odlazi.
Pumelova mi pomaga jajko że nawet nie idę na stopy przed sezonem :) a to u mnie nowość . A ile w nim zostaje naskórka to dla mnie za pierwszym razem był szok. Mam nadzieję że dla was też okaże się super, na pewno to zależy od tego jak się stopa luszczy. Ale za takie grosze warto spróbować.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova dzięki za odzew właśnie mnie też tak cmi też już mówiłam ginowi, kurde ja oszaleje w nerwów w tej ciazy,ciągle cos. Zdrowka dla męża a ty tak nie dziwgaj kochana.
Kasia ja karmiłam cycem i nic więcej nie dopajalam nie ma takiej potrzeby.
Misia zamówiłam sobie to peg egg za 4 zyle na allegro aż jestem ciekawa co to za cudeńko
Mamusia dzięki za info odnośnie znieczulenia nie wiedziałam że kreatynine trzeba zrobić aż dopytam mojego gina jak u nas jest.
Jak zawozilam młodą do przedszkola to tak pięknie słoneczko świeciło że się gęba cieszyła a teraz zachmurzone i wieje jak cholera
Właśnie skończyłam robić łazanki na jutro na obiad bo dziś jeszcze z wczoraj mięsko więc mam jutro luziki z obiadem w piątek może jakieś ziemniaczki z cebulką i kefirem. Mam ochotę na młode ale nie wiem czy to dobry pomysł.

Pumelova - jeżeli nie miałaś żadnych problemów z nerkami to nie robi się tego rutynowo.Choć co lekarz to różna praktyka :D Tą kreatyninę warto sobie zrobić przed okresem porodu, żeby mieć na wszelki wypadek. Nie jest to drogie badanie. A trzeba mieć sprawdzone, czy ma się wydolne nerki przed znieczuleniem....

Misia12 - owszem pulsoksymetrię można i na uchu i na paluchu i na palcu, ale uwierz w praktyce zazwyczaj zakładają na ręce.

Kasiulka - moim zdaniem skarpetki złuszczające w okresie ciąży nie są najlepszym pomysłem, ale ekspertką w tym nie jestem. Twój wybór.

Kika333 - a czemu się martwisz, że młode ziemniaczki ?? Takie są najlepsze :D

Ja lecę sprzątać przedświątecznie, miłego dnia wszystkim !

Hejka,

Ja po wizycie w szpitalu, nie jest dobrze i w każdej chwili coś może się wydarzyć, ale mam nie panikować. Przechodzę pod opiekę szpitalną i wizyta kolejna za tydzień 20 kwietnia. Prędzej czy później, czeka mnie leżenie w szpitalu.
Ze stresu spałam 3godz,jestem nieprzytomna. Na pocieszenie lekarz powiedział, że 29 skończonych tygodni to już taki wiek ciąży, że wszystko może zakończyć się dobrze [emoji6].

Bulkaasia super wieści, dzielne te Twoje dziewczyny.

Idę spać

3jgxhqvkn04csc4c.png

reklama
Do góry