reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka powiem Ci, że ciężko jest. To dopiero tydzień ale myślę, że z czasem dojdę do wprawy. Najgorsze to to ograniczone posiłki, muszę co 2-3h, do tego klucie. Dzień podporządkowany diecie. Ale wiem, że robię to dla zdrowia i dziewczynek :D

aga_k_m sąsiadka ma to gdzieś bo ona wynajmuje i się nie przejmuje, że nas zalewa. Ehhh...

reklama
Aga_k_m biorę magnez od kilku lat i mierzyłam ostatnio i był dobry poziom. Dziś jeszcze nie druga, ale wczoraj to było denerwujące.
Bulkaasiu wiem coś o tym mierzeniu. Palce mam jak ser podziurawione. Już lecę na obie ręce. Ale za to ostatnio mam ładny cukier. Dostałam notesiki do notowania wszystkiego co zjem i wypije.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

No Joanna Ty sie czesciej melduj:) a nie tak w krzokach siedzisz:) Trzymam kciuki za synka .Idzie od wrzesnia do przedszkola?

Madzia zt oki:)

Nie myślałam nawet jeszcze o przedszkolu.
Zresztą synuś jeszcze nie mówi, uparty jest. Jak coś chce, to rączką pokazuje. Chociaż jak jest głodny, to woła "kazzzy" (od kaszy ;)), ale nie chce jej już jeść, jak ktoś przyjdzie, to mówi "poj" a jak mam kawę to wie, że "kała hhhhh". Ale jak mu mówię, żeby powiedział "mama" albo "baba" to tak wrzeszczy i piszczy, że aż w uszach dzwoni.
Byliśmy na bilansie dwulatka i pani doktor dała nam czas z tym mówieniem do mojego porodu. Wtedy przyjedzie na wizytę patronażową do małej i przy okazji zobaczy jak tam z Igorem.
Poza tym waży 15 kg i ma 90 cm wzrostu, taki klopsik ;)

Joanna zawsze to bylo by latwiej jakbys na kilka godzin miala go w przedszkolu.Moj tez marcowy i własnie poszedl jak mial nie cale 2,5 roku .Bardzo sie zmienil w przedszkolu na plus:) polecam kazdemu.Co do mowy jeszcze ma czas:)

Bulkasia wierze Ci ja ide dzisiaj odebrac wyniki glukozy mam nadzieje ze jest ok!

Dopiero dziś weszłam i poczytałam was trochę,od paru dni same wizyty,najpierw gin.potem z synkiem psycholog i logopeda w 1 dniu,dziś rehabilitacja,jutro diabetolog,uff,mam nadzieję że weekend będzie spokojniejszy,na wizycie ok.mała ma 760 gram,będę teraz jeździć co 3 tygodnie,od 30 tygodnia co tydzień na ktg,troszkę to uciążliwe bo do lekarza jeździmy 60 km,ale ponoć takie zalecenia przy cukrzycy sa,a w 37,38 tygodniu wywołanie porodu lub cesarka,troszkę panikuj bo kompletnie nic nie mam jeszcze kupione a zakupy będę robić dopiero w czerwcu,praktycznie na ostatni dzwonek.,lecę dalej dziewczyny,trzymajcie się ciepło.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bulkaasia a jak Ci idzie dieta?

Pola czas najwyższy:D jeszcze jutro jadę drugim. Na szczęście dziś mamcia ze mną pojechała to mi się nie nudzilo.

Misia udanych warsztatów!! :)

Truskawka haha wiedział gdzie przyjść:D

Ewella u mnie wśród bliższych koleżanek żadna nie ma dzieci więc na szczęście traktują mnie jak normalnego człowieka a dalsi którzy mają dzieci to tylko jakieś złote rady. Dziś byłam w sklepie w którym pracuje moja mama i oczywiście 4 osoby spytały jak się czuje, tak jakby w moim życiu nie istniało nic tylko ciaza. Eh zdenerwowalam się :D

Aniek powiem Ci że po rowerze czułam się lepiej niż normalnie jadąc autem. Taka rzeska i pełna energii:))

Aim gratuluje wagi :D

Maziajka daj znać jak wyniki:)

Tea dacie radę z zakupami:) tylko listę sobie przygotuj jak coś żeby mąż wiedział co kupić jakbyś wcześniej rodzila.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga k_m zapraszam ja zawsze duuzo robie [emoji5]
Biore asmag juz od miesiaca,chyba zwieksze poki co ilosc tabletek.

Tea tj.pisze Pumelova przygotuj sobie wczesniej liste i bedzie dobrze.

Tea gratuluję udanej wizyty. Zdziwiona jestem że powiedzieli ci że w 37-38 tygodniu wywoływanie. Kurcze mi powiedzieli że 2-3 dni przed terminem. Chociaż w zeszłym tygodniu znajoma rodziła niby 2 tygodnie przed terminem a łożysko już niewydolne bylo, też z cukrzycą :/
Pumelova mnie ciągle dziwi pytanie jak się czuję, ciągle zapominam o co tym ludziom chodzi. Ale sama też pytam ciężarne :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie chyba ostatnimi promieniami slonca :D

Lilth oby. Na razie z tego co widze Zoska z tych mniejszych. Daj znac jak szyjka. Wiem, ze chesz wiedziec jak tam, ale masz tendencje do wczesniejszego skracania?

Pola super!! I juz termin sie naswietla :D

Aha i u Ciebie dobrze, fajnie!

Aga ;( znowu? Aj niestety znam to z poprzednich ciaz ten sam pakiecik i zgaga i skurcze. Bleeeh. Probowalas z renni?

Madziat moi synowie rowno czkali pare razy dziennie, a Zosia jeszcze ani razu. Nigdy nie skupilam sie nad jej dlugoscia

Pumelova powodzenia u denstytsy

Bulkaasia masakra z tym remontem. Trzymam kciuki za cukry. Wkurzajaca sprawa, ale do nauczenia sie nowego odzywiania...

Misia moze akurat mamy niedaleko do siebie i mogalbys mi dostarczac tez obiadki na Chomiczowke :p

Aim i fajnie

Joana czesto mysle co tam jak tam u Was.. fajnie ze cos machnelas. Ciezki i dlugi :D. To akurat pewnie z wagi wyrosnie. Moj starszy lubi jesc raczej, ale ja go ograniczam troche. Moj ma 2,5 i dopiero teraz zaczyna fajnie gadac

Misia, bulkaasia taaak, pozniej juz opuszki takie tkliwe sa ;) ale nie ma to tamto :D do przezycia. Ja niby teraz mam dobre wyniki, ale staram sie jesx podobnie jak w diecie. Do tego cwicze 5-6 razy w tygodniu. A jedzenie co 3h to juz dla mnie norma od 2 lat

Tea tez mialam tak czeto ktg i porod indukowany. Szkoda, ze tak wczesnie chca u Ciebie. Ze straszym mialam tak wczesnie wg mnie bez sensu. Urodzil sie 3300 Z mlodszym mialam w terminie

reklama
Dziewczyny a czy orientuje sie ktoras czy przy planowanym cc pod koniec tez chodzi sie na ktg?? moze to glupie pytanie, ale poprzednia ciaze donosilam tylko do 35 tyg wiec w sumie omineły mnie wizyty z ktg
Wedle mojej wiedzy/pamięci o ile nic się nie dzieje to zalecenia są takie że dopiero ktg się robi po 40tgc. Mało kto, jeżeli ktokolwiek, się do tego stosuje i lekarze zlecają to ktg bez konkretnych wskazań często gęsto przed tym 40 tgc więc myślę że musisz zapytać swojego lekarza prowadzącego jakie są jego preferencje w tej kwestii bo jednoznacznych zaleceń tak jakby brak.

Do góry