reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja obudziłam się w nocy z silnym bólem brzucha, pojawiło się brązowe plamienie. Rano pojechałam na badanie krwi- beta i progesteron, czekam na wyniki. Udało mi się dostać do ginekologa, dostałam duphaston 2 tab. rano i 2 wieczorem i mogę brać nospę w przypadku silniejszego bólu. Mam nadzieję, że będzie dobrze, usg w poniedziałek...

reklama
Jeszcze go gabinetu nie weszłam, a już poleciałam się umówić na badania prenatalne. Najszybszy termin 3.01 (13+1), jak nie to jedź do miasta oddalonego prawie 2h w jedną stronę. Fajnie. A przecież lekarz na NFZ nawet mi nie dał skierowania. Mam u niego być dopiero za tydzień. Jakbym tak poszła, to bym w ogóle nie znalazła terminu. Masakra.

Ja się powolutku zaczynam szykować, jakoś o dziwo nagle spokojna się zrobiłam, ale pewnie do momentu jak siądę w poczekalni :D

Cześć Dziewczyny,

Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum:)
Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa 20.11, według lekarza było wtedy 5+3, jeszcze nie biło serduszko, kolejną wizytę mam 10.12 - wtedy będę już więcej wiedziała :)
Według kalendarzyka termin wypada na 20.07 ale coś mi się wydaje, że troszkę później :D

reklama
Dziewczyny dziś 20 dpt beta 17688, czy mam się martwić, że wczoraj nie było widać zarodka i serduszka przy takiej becie?
Spokojnie, jakbyś poszła dzisiaj na usg to już by była szansa, że będzie widać zarodek, a po kolejnych 2-3 dniach byłoby serduszko. Zamiast badać betę możesz lepiej spróbować iść na USG jeszcze w tym tygodniu, żeby zobaczyć co i jak :)

Do góry