reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka powiem Ci, że ciężko jest. To dopiero tydzień ale myślę, że z czasem dojdę do wprawy. Najgorsze to to ograniczone posiłki, muszę co 2-3h, do tego klucie. Dzień podporządkowany diecie. Ale wiem, że robię to dla zdrowia i dziewczynek :D

aga_k_m sąsiadka ma to gdzieś bo ona wynajmuje i się nie przejmuje, że nas zalewa. Ehhh...

reklama
Aga_k_m biorę magnez od kilku lat i mierzyłam ostatnio i był dobry poziom. Dziś jeszcze nie druga, ale wczoraj to było denerwujące.
Bulkaasiu wiem coś o tym mierzeniu. Palce mam jak ser podziurawione. Już lecę na obie ręce. Ale za to ostatnio mam ładny cukier. Dostałam notesiki do notowania wszystkiego co zjem i wypije.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

No Joanna Ty sie czesciej melduj:) a nie tak w krzokach siedzisz:) Trzymam kciuki za synka .Idzie od wrzesnia do przedszkola?

Madzia zt oki:)

Nie myślałam nawet jeszcze o przedszkolu.
Zresztą synuś jeszcze nie mówi, uparty jest. Jak coś chce, to rączką pokazuje. Chociaż jak jest głodny, to woła "kazzzy" (od kaszy ;)), ale nie chce jej już jeść, jak ktoś przyjdzie, to mówi "poj" a jak mam kawę to wie, że "kała hhhhh". Ale jak mu mówię, żeby powiedział "mama" albo "baba" to tak wrzeszczy i piszczy, że aż w uszach dzwoni.
Byliśmy na bilansie dwulatka i pani doktor dała nam czas z tym mówieniem do mojego porodu. Wtedy przyjedzie na wizytę patronażową do małej i przy okazji zobaczy jak tam z Igorem.
Poza tym waży 15 kg i ma 90 cm wzrostu, taki klopsik ;)

Joanna zawsze to bylo by latwiej jakbys na kilka godzin miala go w przedszkolu.Moj tez marcowy i własnie poszedl jak mial nie cale 2,5 roku .Bardzo sie zmienil w przedszkolu na plus:) polecam kazdemu.Co do mowy jeszcze ma czas:)

Bulkasia wierze Ci ja ide dzisiaj odebrac wyniki glukozy mam nadzieje ze jest ok!

Dopiero dziś weszłam i poczytałam was trochę,od paru dni same wizyty,najpierw gin.potem z synkiem psycholog i logopeda w 1 dniu,dziś rehabilitacja,jutro diabetolog,uff,mam nadzieję że weekend będzie spokojniejszy,na wizycie ok.mała ma 760 gram,będę teraz jeździć co 3 tygodnie,od 30 tygodnia co tydzień na ktg,troszkę to uciążliwe bo do lekarza jeździmy 60 km,ale ponoć takie zalecenia przy cukrzycy sa,a w 37,38 tygodniu wywołanie porodu lub cesarka,troszkę panikuj bo kompletnie nic nie mam jeszcze kupione a zakupy będę robić dopiero w czerwcu,praktycznie na ostatni dzwonek.,lecę dalej dziewczyny,trzymajcie się ciepło.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bulkaasia a jak Ci idzie dieta?

Pola czas najwyższy:D jeszcze jutro jadę drugim. Na szczęście dziś mamcia ze mną pojechała to mi się nie nudzilo.

Misia udanych warsztatów!! :)

Truskawka haha wiedział gdzie przyjść:D

Ewella u mnie wśród bliższych koleżanek żadna nie ma dzieci więc na szczęście traktują mnie jak normalnego człowieka a dalsi którzy mają dzieci to tylko jakieś złote rady. Dziś byłam w sklepie w którym pracuje moja mama i oczywiście 4 osoby spytały jak się czuje, tak jakby w moim życiu nie istniało nic tylko ciaza. Eh zdenerwowalam się :D

Aniek powiem Ci że po rowerze czułam się lepiej niż normalnie jadąc autem. Taka rzeska i pełna energii:))

Aim gratuluje wagi :D

Maziajka daj znać jak wyniki:)

Tea dacie radę z zakupami:) tylko listę sobie przygotuj jak coś żeby mąż wiedział co kupić jakbyś wcześniej rodzila.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga k_m zapraszam ja zawsze duuzo robie [emoji5]
Biore asmag juz od miesiaca,chyba zwieksze poki co ilosc tabletek.

Tea tj.pisze Pumelova przygotuj sobie wczesniej liste i bedzie dobrze.

Tea gratuluję udanej wizyty. Zdziwiona jestem że powiedzieli ci że w 37-38 tygodniu wywoływanie. Kurcze mi powiedzieli że 2-3 dni przed terminem. Chociaż w zeszłym tygodniu znajoma rodziła niby 2 tygodnie przed terminem a łożysko już niewydolne bylo, też z cukrzycą :/
Pumelova mnie ciągle dziwi pytanie jak się czuję, ciągle zapominam o co tym ludziom chodzi. Ale sama też pytam ciężarne :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie chyba ostatnimi promieniami slonca :D

Lilth oby. Na razie z tego co widze Zoska z tych mniejszych. Daj znac jak szyjka. Wiem, ze chesz wiedziec jak tam, ale masz tendencje do wczesniejszego skracania?

Pola super!! I juz termin sie naswietla :D

Aha i u Ciebie dobrze, fajnie!

Aga ;( znowu? Aj niestety znam to z poprzednich ciaz ten sam pakiecik i zgaga i skurcze. Bleeeh. Probowalas z renni?

Madziat moi synowie rowno czkali pare razy dziennie, a Zosia jeszcze ani razu. Nigdy nie skupilam sie nad jej dlugoscia

Pumelova powodzenia u denstytsy

Bulkaasia masakra z tym remontem. Trzymam kciuki za cukry. Wkurzajaca sprawa, ale do nauczenia sie nowego odzywiania...

Misia moze akurat mamy niedaleko do siebie i mogalbys mi dostarczac tez obiadki na Chomiczowke :p

Aim i fajnie

Joana czesto mysle co tam jak tam u Was.. fajnie ze cos machnelas. Ciezki i dlugi :D. To akurat pewnie z wagi wyrosnie. Moj starszy lubi jesc raczej, ale ja go ograniczam troche. Moj ma 2,5 i dopiero teraz zaczyna fajnie gadac

Misia, bulkaasia taaak, pozniej juz opuszki takie tkliwe sa ;) ale nie ma to tamto :D do przezycia. Ja niby teraz mam dobre wyniki, ale staram sie jesx podobnie jak w diecie. Do tego cwicze 5-6 razy w tygodniu. A jedzenie co 3h to juz dla mnie norma od 2 lat

Tea tez mialam tak czeto ktg i porod indukowany. Szkoda, ze tak wczesnie chca u Ciebie. Ze straszym mialam tak wczesnie wg mnie bez sensu. Urodzil sie 3300 Z mlodszym mialam w terminie

reklama
Dziewczyny a czy orientuje sie ktoras czy przy planowanym cc pod koniec tez chodzi sie na ktg?? moze to glupie pytanie, ale poprzednia ciaze donosilam tylko do 35 tyg wiec w sumie omineły mnie wizyty z ktg
Wedle mojej wiedzy/pamięci o ile nic się nie dzieje to zalecenia są takie że dopiero ktg się robi po 40tgc. Mało kto, jeżeli ktokolwiek, się do tego stosuje i lekarze zlecają to ktg bez konkretnych wskazań często gęsto przed tym 40 tgc więc myślę że musisz zapytać swojego lekarza prowadzącego jakie są jego preferencje w tej kwestii bo jednoznacznych zaleceń tak jakby brak.

Do góry