reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej babeczki chciałam podzielić się informacją jak się spało z poduszką super mami lewy bok rewelacyjnie naprawdę nie pamiętam kiedy tak się wyspałam:)polecam:)

Wczoraj wyczytałam na fb że jest możliwość porodu sn nawet po cc jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań myślałam że po cc jest już to nie możliwe...a ja jestem po 2 cc ...
Zależy od szpitala/lekarza. U mnie np 2cc dają że trzecie musi być CC ale właśnie w jakimś innym miejscu już dogadasz się na sn. Także różnie bywa, zależy od miejsca.

Ja też mam 2 pokoje ale urządziliśmy się w jednym z salonem i też tam śpimy więc jeden pokój od dawna leży odłogiem i wreszcie będzie zagospodarowany przez dziecko.

Poza tym dziś w domu-niestety choroba tak mnie męczy że nie mogę coś się z niej pozbierać i choć jeden dzień musze zostać w łóżku..

reklama
Paalinaa jak ja latałam z Anglii to do 28 tygodnia nie trzeba było mieć zaświadczenia, ja jaeszcze ubrałam szeroki sweter i nic nie było widać, nikt mnie nie pytał a byłam w 28 tygodniu. Sprawdź co pisze w regulaminie linii którymi chcesz lecieć. A dlaczego masz nie dostać zaświadczenia ?

Katanka musisz myśleć o swoim domu :) i jakoś przetrwać. Ja też się nie widzę mieszkać z Teściami, mój jest jedynakiem i prawie się obrazili jak kupiliśmy dom, jeszcze byliśmy w Anglii, w ogóle nie jeździli nam zajrzeć czy jest ok... dom w prawdzie bliźniak i na kredyt ale nasz :) teraz przyjadą na kilka godzin i jadą do siebie :) tak jest dobrze :)

Ja was wczoraj czytałam, ale jakoś nie
mogłam nic odpisać... w pracy dużo się działo... a po pracy chciałam się umówić na badanie 3d i okazało się że terminy są pod koniec marca :( trzeba było umawiać jak się jest w 12 tygodniu ;) a dla mnie to za wcześnie... w sumie znalazł się termin na 6 marca będę wtedy w 20+ na razie się zapisałam, ale nie wiem czy pójdziemy bo nie do tego lekarza co mi koleżanka polecała, muszę się zastanowić czy warto... u mnie też 250 zł z filmikiem :)

Miłego dnia :)

aim zdrówka :) leż i się wygrzewaj :)

Morela gratuluje wyczekanych kopniaczkow
Linoone a w którym tc jestes? Bo jeżeli nie blisko 20tc to raczej jelitka. Te pierwsze ruchy raczej w podbrzuszu sie czuje.
No masz rację Kasiu. Ja czuje małego w okolicy raczej pęcherza, nad łonem, raczej nisko w podbrzuszu i daleko mu do pępka ale ja dopiero kończę 18 tydzień.
Zależy od szpitala/lekarza. U mnie np 2cc dają że trzecie musi być CC ale właśnie w jakimś innym miejscu już dogadasz się na sn. Także różnie bywa, zależy od miejsca.

Ja też mam 2 pokoje ale urządziliśmy się w jednym z salonem i też tam śpimy więc jeden pokój od dawna leży odłogiem i wreszcie będzie zagospodarowany przez dziecko.

Poza tym dziś w domu-niestety choroba tak mnie męczy że nie mogę coś się z niej pozbierać i choć jeden dzień musze zostać w łóżku..
AIM no zdrówka Ci życzę. Wygrzej się w łóżku. Mi pomogło wygrzewanie i herbata z dużą ilością miodu i cytryny.

Dziewczyny myślałam , że padne dziś z siebie ze śmiechu. Położyłam sobie stolik na śniadanko na nogi ale brzuch się nie zmieścił :D
1486628228-aaaaaa.jpeg

I musiałam stolik trzymać w rękach żeby się nie przewrócił [emoji14]

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Hej dziewczyny
Ja tez sie pochwale, ze malutka wreszcie wczoraj kopała mnie w brzuch :D:D było nawet pod reką czuć, wiec troche sie uspokoiłam- odkryłam, ze jej smakuje milky way :D faktycznie niesamowite uczucie, szybko sie zapomina o ruchach ciazowych, a to chyba najmilsza rzecz w ciazy ;)

Lilith ja mam takie 2 małe choinki z wikliny papierowej, co prawda robiły dla mnie dzieci z rodziny, ja nie mam talentu kompletnie do takich rzeczy, ale fajnie to wyglada ;)

Ewcia piekne te rysunki, ale tak jak napisała Aga szkoda, ze akurat na zniczach dla synkow :((

Morela ja wlasnie wczoraj tez nisko bardzo poczułam dziecko, az bylam zdziwiona, ze tak nisko jest. A co do stoliczka haha, ja juz swojego brzucha tez nie wsune pod biurko w pracy :D siedze bokiem po prostu :D

AIM zdrowka!!! Niestety sezon grypowy w pełni :/

Co do prenatalnych to ja za 1sze zapłaciłam 250 zł a dostałam tylko 2 zdjecia w 4 d, zadnego filmiku :/ teraz tez chyba tyle bedzie kosztowało, ale moze poprosze o wiecej zdjec jesli sie ładnie ułozy.

Helou Moje Babeczki!

Ewcia, Morelcia! Zuch dziołchy!
Ja tez naleze do takich, ktore lubia cos fajnego zmajstrowac!
Jeszcze niedawno na swoj slub i wesele duzo dodatkow porobilam.
Zaproszenia, winietki, czekoladki dla gosci, pudlo na koperty, menu[emoji38]

Co do spania to podusia coraz bardziej mi sie przydaje, zeby sobie jedno biodro uniesc[emoji39]takze spi sie lepiej!
Hitem jest to, ze ja spie na prawym boku...a na lewym szybko mi dretwieje bok i biodro. Dziwne! No ale wszystko moze sie zmienic![emoji1]

Zaraz biegne robic sobie coffee jak codzien
Tak bym juz chciala wiosne chociaz! Swiezy powiew wiatru, niepewne siebie sloneczko, 15 stopni. Szal niedbale zarzucony/jebniety na szyje, kurtka rozpieta. Haha[emoji41]

Buziaki! [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Morela niezle trzeba sobie bylo na brzuch talerzyk polozyc:D:D

Ja ruchy tez nisko czulam teraz juz blizej pepka ale poczatkowo nisko i zdecydowanie w prawym boku.

A co do mieszkania z rodzicami my mieszkamy i jeszcze babcia.Ale kazdy ma swoje niezalezne pietro nikt nikomu nawet do mieszkania nie wchodzi jak w bloku.Mamy 3 pietra kazdy ma swoje pokoje, lazienke, kuchnie jedynie podworko mamy wspolne.Jest to swietna alternatywa! Bo czy chcemy gdzies wyjsc to ktos jest w domu jak byl mlodszy to nianie wlaczalismy i po problemie, nie raz na spacer wieczorkiem szlismy jak mlody spal czy do kina.Poza tym ja mam wspanialych rodzicow i nie wyobrazam sobie mieszkac sama! Ale z nimi na pietrze tez nie:p

Ja juz po kawce biore sie za okna i podlogi.Obiad mam z wczoraj makaron z kurczakiem i brokulami w sosie smietankowo- serowym pychaaaaa.

I tez chceee wiosne!!

010igov35ye70zfx.png

AAggAA88 też sama robiłam zaproszenia i pod koniec to już prawie płakałam że mi się zachciało bawić, wymarzyły mi się z koronką z przodu, tyle się z nią namęczyłam, bo musiałam od środka podklejac zeby zasmakować brzegi...
Też czekam na wiosnę, takie słoneczko, żeby zaczęło się robić zielono... ehhhh a za oknem śnieg i pochmurno :-(

Witam sie i ja [emoji5]
Niestety z bolem glowy..

Aim zdrowka [emoji18]

Morela piekne dziela,
Ewcia Twoje rowniez przykro ze musialas je na znicze robic.

Nie moglabym mieszkac z tesciami. Mam ich za plotem i to juz dla mnie za duzo. Gdybym wiedziala ze na koniec naszej budowy oni sprzedadza mieszkanie i wprowadza sie do swojego starego domu obok w zyciu bym sie nie zgodzila tu budowac..

Aaggaa tez mi sie juz wiosna marzy,ale chyba jeszcze troche przyjdzie nam zaczekac [emoji6]

Milego dnia [emoji4]

xnw43e3k256g9p2p.png

Witam z rana, właśnie piję słabą kawkę i powoli szykuję się do pracy :)
Dziś wstałam w nocy bo tak mnie pęcherz przycisnął że szok! Sikałam i sikałam... chyba wypicie prawie litra wody przez godzinę przed snem i dużej herbaty to nie był najlepszy pomysł.. a potem wierciłam się i nie mogłam zasnąć.. na szczęście w miarę się wyspałam

Paalinaa, mam nadzieję że w pracy będzie lepiej. Faktycznie możliwość pochodzenia dużo daje, ciągłe siedzenie może zaszkodzić i powodować okropne bóle. A co do usg, to mam takie same odczucia odnośnie 3D, niby fajna pamiątka, ale jakoś mi się to nie podoba.. wolę zwykłe ;)

Jej, jak ja zazdroszczę wam, że możecie urządzać pokój dla dzieciaczka.. My mamy mieszkanie dwupokojowe, w jednym salon, w drugim sypialnia i nie ma jak zrobić oddzielnego pokoju.. A że z sypialni nie zrezygnujemy na razie, to maluch będzie spał z nami. Planuję zrobić taki kącik dla niego, a własny pokój za jakieś mam nadzieję max 2 lata, jak się wreszcie przeprowadzimy.. już się nie mogę doczekać! :D

Ja nigdy nie musiałam mieszkać z teściami i mam nadzieję, że nigdy nie będę. Mam taki charakter, że nie przeszłoby to u mnie.. nie wytrzymałabym z kimś "obcym" kręcącym się po domu. Podziwiam osoby które się na to decydują.. niekoniecznie z własnego wyboru tym bardziej! :)

A co do ruchów, to ja chyba je czuję od jakiegoś czasu. Tzn. takie jakby bulgotanie w okolicach macicy, pod pępkiem, na środku. W różnych porach dnia, a najczęściej i najbardziej wyczuwalnie jak leżę na placach z nogami wyprostowanymi. I właśnie rozkminiam czy to już maluch się wierci, czy to tylko jelita.. Wmawiam sobie, że maluch :p

Miłego dnia! :)

Ja tez mam dwa pokoje.
Ale robimy z salonu pokój dla nas. Nie bede sie za dwa lata bawic w remont z małym dzieckiem, a nie wyobrażam sobie takiego dziecka w naszej sypialni z przyczyn dosc oczywistych... ;)
Inwestujemy w to duzo, ale na lata. Robimy łóżko chowane w ścianie z kanapa. Na wymiar.
Finansowo nie widze szansy na zmianę mieszkania z w ciagu dwóch lat, wiec wole remont teraz, jak nie ma jeszcze malucha na świecie i zeobic go raz, a dobrze niz teraz delikatnie odnawiać, zeby za dwa lata zrobic rewolucje mając malucha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Linoone ja mam dziś 18+4 i też myślę że czuję ruchy :) tak gdzies w połowie drogi między pępkiem a spojeniem łonowym, różnie :) i też głównie jak leżę na płasko, chociaż czułam parę razy już takie puknięcia jak siedziałam po turecku.

@Tymuniek ja jeszcze nie spałam, a też mi przyszła :D ale nie mam problemów ze spaniem, a śpi z nami nasz pies i nie wiem czy się wszyscy zmieścimy :D wiem że to mało medyczne źródło ale na blogu superstyler laska opowiada o naturalnym porodzie [swoim] a pierwszy miała cc. z tym że ten drugi naturalny miała w 32tc.

@Katanka zrobiłaś mi smaka na racuchy :) jak się skończy strogonow to zrobię <3

@abed ja się na prenatalne umówiłam w 13tc.. ale mój lekarz polecił mi obleganą panią docent i chciałam iść koniecznie do niej ;) aczkolwiek moja znajoma dzwoniła do tej kliniki w 10 tc że chciałaby się umówić na prenatalne pierwsze to powiedzieli jej że chyba sobie kpi, że umawia się w 7tc(!) i musiała iść gdzie indziej. W 7 tc to ja i ona miałyśmy krwawienia a potem krwotoki i leżałysmy w szpitalu, kto by wtedy się zapisywał na prenatalne :/ [ja byłam gdzie indziej]

@aim życzę zdrowia :)

@Morela_87 haha super brzuszek :D potem nie sięgniesz do stolika :D

@Truskawka89 u mnie drugie prenatalne 280zł ... mam nadzieję że mi z refundują w pracy [normalne badania mi zwracają] :D

@AAggAA88 szacun, ja bym nie ogarnęła nawet zaproszeń.. :D też mi się już marzy wiosna, bo mi się kurtka zimowa zaczyna opinać :D

@Maziajka ja mieszkam w takim domu, że mamy 3 piętra każde jest samodzielne - kiedyś był to dom rodzinny mojego m, mieszkał on, jego mama, siostra, dziadkowie i ciotka z wujkiem. obecnie mieszkamy my, 2 piętro jest zamieszkałe przez obcych ludzi a 3 puste - cała rodzina sie pokłóciła i wyprowadziła :D ale to zależy od ludzi ;)

ja dziś mam w planach netflix & i ocenę stanu zdrowia u internisty ale to wieczorem :) miłego dnia!

Do góry