reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ciekawe ile mój dr bierze za prenatalne skoro wizyta kosztuje 250 [emoji14]

Morela, teraz nie mam natchnienia, ale wcześniej robiłam znicze moim Chłopcom... Ciężko trochę na szkle,
Oto niektóre z nich
Piekne super! Ja się jaram każdą formą artyzmu :) scrapbooking owy album ciążowy robiłam jak byłam w ciąży z Leną - może teraz też zrobię :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Ja już po 3h drzemce [emoji6]

Żonagraja - mam nadzieję, że jutro powitasz nowy dzień bez żadnego bólu [emoji8].

Ewcia - z Ciebie też konkretna zdolniacha - piękne są te znicze, choć bardzo mi przykro, że akurat takie upominki przyszło Ci dla Synkow tworzyć :-(.

Co do lekarzy - dla nich przede wszystkim teoria się liczy. To ma swoje plusy i minusy ;-)

Jenny - trzymam kciuki co byś wytrzymała ;-)

Maziajka - odpoczywaj - należy Ci się [emoji5]. A jutro czekam na fotki [emoji5]

Mafu - fajnie, ze Twój mąż tak super dogaduje się z Twoimi rodzicami [emoji5].
Trzymam kciuki za szybkie postępy na budowie [emoji5].

Pola - i ja życzę szybkiego zdrówka dla córeczki [emoji4]

Karo - fajnie, ze Baby tak mocno daje o sobie znać. Tez wyczekuje momentu, w którym M i J też będą mogli poczuć dzidziola.
Okularki przydatna rzecz (a soczewki to już w ogóle) - niestety często w ciąży wzrok się pogarsza..

Tymuniek - mam nadzieję, że poducha zda egzamin [emoji5]. Wygląda identycznie jak ta motherhood, a cena połowę niższa - zdaj relacje jak sie spało [emoji6].

Eh, widzę że wiele z nas często w ciąży boli głowa... ja dziś byłam na wizycie u neurologa ze wskazania od gin.
I co? I w sumie nic :-) wiem tyle samo, co wcześniej... Żadne leki nie wchodzą w rachubę, przyznał tylko rację mojej ginekolog, że bóle głowy mają najprawdopodobniej podłoże od kręgosłupa szyjnego, na rehabilitację nie mogę iść, ewentualnie po rozwiązaniu. Bo we wszystkich gabinetach rehabilitacyjnych jest zbyt duże pole magnetyczne. Pozostaje mi tylko znaleźć rehabilitanta, ktory prowadzi tylko rehabilitację masując, bez tych wszystkich sprzętów.

Co do badań prenatalnych, ja dostałam tylko płytkę na której było10 zdjęć :-( a zapłaciłam 200zł. Wam nagrywali filmiki? Kurczę, może na połówkowych się upomnieć o filmik? Teraz ma.kosztować 250... to mogliby coś dorzucić za te 50zł więcej...

Wendy impreza to impreza a urodziny jedyne :)
Jakie plany??

Dziękuję za info z tym czosnkiem. Na piczatku ciąży mnie odrzuciło ale teraz mam ochotę :)

Ewcia duuzo lepiej, już dwie noce normalne, bez pibudek. Juz czasem mam dość tej pogody, pidleczy się to znowu coś. Za to wszyscy zdrowi :) myślę, że to od czystka.

Morela maluszka i chyba nawet puka słyszę :) i szum początkowy albo pepo albo łożysko. I ucieka Ci slodziaczek.
Za to zupełnie inaczej niż u mnie.
Chyba nagram jutro z ciekawości.
Ja słucham jeszcze codziennie odvzuwajac ruchy cały dzień. Minuta i wyłączam. Nuc w tym złego.

U mnie scan 32 tydzień, to za późno myślicie??
Bo jak tak to będę do położnej dzwonić by na 30 przesunąć. Proszę o radę :p

Bulkasia może ja też brzydko odpisalam i na pewno nie specjalnie oczywiście, czasem w rl mowie tez mam dziwny ton. Nie sądziłam, że na pisanie tez to lrzeniose ale czasem sama się łapie na tym.
Teraz córeczki są juz takie duże, że nie ma dnia bez czucia ruchów i jak to uspokaja. Pomysł jak niedługo będzie.
Moja pannica wita się z rana na dzień milknie ale co jakiś czas daje znać o sobie a od pod wieczora stopa niezmiennie. Jak wstaje w nocy do WC tez ale już rzadziej. Powoli zrezygnuje ze sprawdzania serduszka.

Linoone, pytaj tu dziewczyn jak czegoś nie wiesz. Każda z nas, nawet już mająca dzieci nie wie wszystkiego :)

Jenny co za 'kolezanka'..

Morela bardzo mi się podoba to co robisz. Tylko żebyś zapału nie straciła bo aż szkoda.

Tymuniek smacznego i uważaj na ten cukier. Ruchy cudna sprawa :)

Mafu boje bo też boli hihi. Jak ta piłka? Tez fizjo polecala na plecy ale jakoś tego nie widzę..

Ika kwota może i dużą ale jest czas by się przygotowac, to duży plus a i pamiątka będzie.

Ewcia bardzk ładne im to zrobiłaś :)

Maziajka, zobaczymy jak tak z tym przybieraniem będzie, ważne by było.

Kupiłam materiał na taką poduche między nogi albo pod brzuch. Uszyje sama, coś długiego i szerokiego. Zobaczymy comwyjdzie z tego. Coś na pewno haha.

Nie wiem czy znacie. Zwijam szara gazetę w cienki rulon. Sklejam, by się nie rozeszła. Gdy mam już ileś takich rurek papierowych tworzę z tegl pudełka, szafki, wazony.
Bardzo fajna sprawa. Potem malujemy. Wbrew pozorom jest to baardzo wytrzymałe. Podobnie jak wiklinka wygląda.
Któraś robiła tez??

Lilith - papierowa wiklina [emoji5]. Robiłam ozdoby świąteczne z wikliny na kiermasz do szkoły J. Fajna, relaksująca zabawa [emoji4].
Ale, że szafki tez z tego robisz? Ojjj...chwalić mi się tu proszę [emoji3]

Lilith ja robiłam, wyszło mi coś takiego koślawego na dlugopisy i zapał zniknął;-) ja uwielbiam za to robić wszelkiej maści wianki, świąteczne, wielkanocne czy wiosenne:-)

Wendy - Kochana.. Spóźnione życzenia dla Twojego 2-latka [emoji8][emoji8].
Ogarniam jeszcze raz posty z południa (bo coś dzisiaj średnio z moją uwaga było) i normalnie aż mi wstyd, że przeoczyłam takie info. Wybaczysz? [emoji20]

Lilith - u mnie z samopoczuciem najgorzej z rana, popołudniu ból ustępuje.. A po powrocie do domu dość szybko odplywam.
Po pracy coś mnie jeszcze dodatkowo mdlilo, i zgaga mnie dorwala, także standardowe uroki ciąży, które w większości zwalczam snem [emoji6]

Dzięki za a info do gara - przymierzam się coraz mocniej do zakupu, bo sporo ułatwia w organizacji czasu [emoji5]

Nika no to ja w wianuszkach czy zdobnikach za dobrą nie jestem, zero cierpliwości.. I pomysłu brak, ochoty a bardo mi się podobają, w dodatku sporo trzeba zaplaxic np.za te swkateczne. Za to dziadzio robił. Ln zresztą wszystko tworzył, sam zdobywał etc.

Aga to dobre podejście masz. Tez staram się myśleć, że to ciążowe i jakoś trzeba czymś zwalczyć. Snem nie bardzo. Wieczorem to mój jedyny czas dla siebie i nawet jak juz mi ciężko to tak szkoda mi go marnować na spanie.. Za to rano jak wstać nie mogę to myślę, że mogłabym dziś wcześniej się położyć.

Aga garnek czy multi super. Widzisz, ja się zastanawiam nad drugim ale nie wiem do końca który.. Chyba multi pod prąd wybiorę tym bardziej, że ma duuuzo więcej opcji. Choxby odgrzewanie, trzymanie ciepła, ciasto można zrobić, słów Cooka załączyć czy nastawić kiedy i do kiedy ma się robić jak nie ma nas w domu. Wracasz i gotowe. Tylko ciężko tak naszykowac mięso i np. Ziemniaka..

reklama
Wendy impreza to impreza a urodziny jedyne :)
Jakie plany??

Dziękuję za info z tym czosnkiem. Na piczatku ciąży mnie odrzuciło ale teraz mam ochotę :)

Ewcia duuzo lepiej, już dwie noce normalne, bez pibudek. Juz czasem mam dość tej pogody, pidleczy się to znowu coś. Za to wszyscy zdrowi :) myślę, że to od czystka.

Morela maluszka i chyba nawet puka słyszę :) i szum początkowy albo pepo albo łożysko. I ucieka Ci slodziaczek.
Za to zupełnie inaczej niż u mnie.
Chyba nagram jutro z ciekawości.
Ja słucham jeszcze codziennie odvzuwajac ruchy cały dzień. Minuta i wyłączam. Nuc w tym złego.

U mnie scan 32 tydzień, to za późno myślicie??
Bo jak tak to będę do położnej dzwonić by na 30 przesunąć. Proszę o radę [emoji14]

Bulkasia może ja też brzydko odpisalam i na pewno nie specjalnie oczywiście, czasem w rl mowie tez mam dziwny ton. Nie sądziłam, że na pisanie tez to lrzeniose ale czasem sama się łapie na tym.
Teraz córeczki są juz takie duże, że nie ma dnia bez czucia ruchów i jak to uspokaja. Pomysł jak niedługo będzie.
Moja pannica wita się z rana na dzień milknie ale co jakiś czas daje znać o sobie a od pod wieczora stopa niezmiennie. Jak wstaje w nocy do WC tez ale już rzadziej. Powoli zrezygnuje ze sprawdzania serduszka.

Linoone, pytaj tu dziewczyn jak czegoś nie wiesz. Każda z nas, nawet już mająca dzieci nie wie wszystkiego :)

Jenny co za 'kolezanka'..

Morela bardzo mi się podoba to co robisz. Tylko żebyś zapału nie straciła bo aż szkoda.

Tymuniek smacznego i uważaj na ten cukier. Ruchy cudna sprawa :)

Mafu boje bo też boli hihi. Jak ta piłka? Tez fizjo polecala na plecy ale jakoś tego nie widzę..

Ika kwota może i dużą ale jest czas by się przygotowac, to duży plus a i pamiątka będzie.

Ewcia bardzk ładne im to zrobiłaś :)

Maziajka, zobaczymy jak tak z tym przybieraniem będzie, ważne by było.

Kupiłam materiał na taką poduche między nogi albo pod brzuch. Uszyje sama, coś długiego i szerokiego. Zobaczymy comwyjdzie z tego. Coś na pewno haha.

Nie wiem czy znacie. Zwijam szara gazetę w cienki rulon. Sklejam, by się nie rozeszła. Gdy mam już ileś takich rurek papierowych tworzę z tegl pudełka, szafki, wazony.
Bardzo fajna sprawa. Potem malujemy. Wbrew pozorom jest to baardzo wytrzymałe. Podobnie jak wiklinka wygląda.
Któraś robiła tez??
Dzięki Lilith i na potwierdzenie ruchów o których mówisz to dziś pierwszy raz kopnął mnie tak, że poczułam na bank ruchy - mało tego mąż poczuł pod ręką na podbrzuszu !!! I to nie raz a kilka :):):) taka radość , że hej :) już zapomniałam jakie to cudowne uczucie :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry