reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny
Ja tez sie pochwale, ze malutka wreszcie wczoraj kopała mnie w brzuch :D:D było nawet pod reką czuć, wiec troche sie uspokoiłam- odkryłam, ze jej smakuje milky way :D faktycznie niesamowite uczucie, szybko sie zapomina o ruchach ciazowych, a to chyba najmilsza rzecz w ciazy ;)

Lilith ja mam takie 2 małe choinki z wikliny papierowej, co prawda robiły dla mnie dzieci z rodziny, ja nie mam talentu kompletnie do takich rzeczy, ale fajnie to wyglada ;)

Ewcia piekne te rysunki, ale tak jak napisała Aga szkoda, ze akurat na zniczach dla synkow :((

Morela ja wlasnie wczoraj tez nisko bardzo poczułam dziecko, az bylam zdziwiona, ze tak nisko jest. A co do stoliczka haha, ja juz swojego brzucha tez nie wsune pod biurko w pracy :D siedze bokiem po prostu :D

AIM zdrowka!!! Niestety sezon grypowy w pełni :/

Co do prenatalnych to ja za 1sze zapłaciłam 250 zł a dostałam tylko 2 zdjecia w 4 d, zadnego filmiku :/ teraz tez chyba tyle bedzie kosztowało, ale moze poprosze o wiecej zdjec jesli sie ładnie ułozy.
Super! Cudne uczucie <3
Helou Moje Babeczki!

Ewcia, Morelcia! Zuch dziołchy!
Ja tez naleze do takich, ktore lubia cos fajnego zmajstrowac!
Jeszcze niedawno na swoj slub i wesele duzo dodatkow porobilam.
Zaproszenia, winietki, czekoladki dla gosci, pudlo na koperty, menu[emoji38]

Co do spania to podusia coraz bardziej mi sie przydaje, zeby sobie jedno biodro uniesc[emoji39]takze spi sie lepiej!
Hitem jest to, ze ja spie na prawym boku...a na lewym szybko mi dretwieje bok i biodro. Dziwne! No ale wszystko moze sie zmienic![emoji1]

Zaraz biegne robic sobie coffee jak codzien
Tak bym juz chciala wiosne chociaz! Swiezy powiew wiatru, niepewne siebie sloneczko, 15 stopni. Szal niedbale zarzucony/jebniety na szyje, kurtka rozpieta. Haha[emoji41]

Buziaki! [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziwiam wszystkie artystki:)
Ja tez mam dwa pokoje.
Ale robimy z salonu pokój dla nas. Nie bede sie za dwa lata bawic w remont z małym dzieckiem, a nie wyobrażam sobie takiego dziecka w naszej sypialni z przyczyn dosc oczywistych... ;)
Inwestujemy w to duzo, ale na lata. Robimy łóżko chowane w ścianie z kanapa. Na wymiar.
Finansowo nie widze szansy na zmianę mieszkania z w ciagu dwóch lat, wiec wole remont teraz, jak nie ma jeszcze malucha na świecie i zeobic go raz, a dobrze niz teraz delikatnie odnawiać, zeby za dwa lata zrobic rewolucje mając malucha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
My też mamy dwa pokoje.. Tylko, że 2 dziecko w drodze :D także przez pierwszy rok przemęczymy się z maluchem u nas a potem do młodej do pokoju - trzeba jej będzie zrobić przemeblowanie. Dopiero za 3 lata kupimy większe mieszkanie jakieś 3-4 pokojowe bo za 3 lata spłacimy to aktualne.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Liluli, aim - zdrówka Kobietki!
Aim - wypoczywaj [emoji8]

Liluli - moi Rodzice też chcieli żebyśmy się wybudowali za ich ogrodzeniem.. Ale dla mnie nie miało to jakiegokolwiek sensu [emoji19]. Także - współczuję sąsiadów [emoji6]

Maziajka - zostaw okna w spokoju! Będzie cieplej to wtedy je umyjesz.

Aaggaa, Nika - piękne musiały być te Wasze zaproszenia, itp.dziela ślubne [emoji5]

Katanka - no to teraz pojechałas z tymi racuchami. Ostatnio jak byl temat nimi zarzucony to chyba połowa wątku też je smażyla [emoji6][emoji14].
A nie powiem.. Mi osobiście narobilas smaka [emoji1]

Aaggaa - uwielbiam Twoje teksty [emoji3][emoji3][emoji3]
P.S. mogłam być dzisiaj w Poznaniu na Budmie, ale młoda ma zabawę karnawałowa, więc... M pojechał ze wspólnikiem [emoji19].

Tymuniek - dzięki za opinie [emoji3]. Czyli nie ma potrzeby przepłacać za poduche, a o ile wygodniej się śpi [emoji5]

Truskawka - gratuluję Kochana ruchów [emoji4][emoji4][emoji4]

Wendy - mam sposób na posty w trakcie nagłego dzwonienia telefonu. Wysyłam to co napisałam, a później edytuje [emoji5].
Dziękuję za okazana łaskę [emoji8]

Morela - wymieklam z tym stoliczkiem. Niedługo rzeczywiście - będzie można talerz na brzuchu trzymać [emoji6]

Ostatnia edycja:
Liluli ja mam tesciow moze nie za plotem, ale widze ich dom z naszych okien :D dla nas to duzy plus, bo tesciowie sa tylko w weekendy w tym domu i wtedy podrzucamy młodego na kilka godzin, a sami mozemy sobie cos załatwic czy chocby isc na zakupy, nieraz sie zalapiemy w weekend na darmowy obiad i ciasto, wiec my jestesmy z takiego układu zadowoleni :D

Cześć Dziewuchy !!!

Kiedyś wynajmowałam z mężem mieszkanie i na tym samym piętrze mieszkali teściowie. To była porażka. Wiecznie u nas siedzieli. Szczególnie teściowa. Przypomniało mi się jak zrobiliśmy sobie romantyczny wieczór. Kolacja winko i ja w sukienkę wskoczyłam a tu kuźwa w decydującym momencie teściowie. Mało tego teść zaczął robić mi przemeblowanie w kuchni. Wyobraźcie to sobie... Później pokłóciłam się z mężem i chyba z tydzień z nim nie rozmawiałam ...
Za jakiś czas przeprowadziliśmy się do domku moich rodziców którzy są wspaniali. Nigdy nie chcieli od nas kasy i dzięki temu mogliśmy odkładać pieniążki.

Wiosnę też chcę i to bardzo...

Aga ja też jeszcze nie, mam przepis na sernik może niedługo.. Co do garow zależy jaka różnica cenowa, musze się rozejrzeć koniecznie.

Morela sprawdź wieczorem może, wtedy dziecię bardzisj aktywne jest. Pamiętaj, że zawsze czujesz to co słyszysz, bo może się ruszać w każdą stronę.

Linoone sproboj podwinac nogi tak jakby pod brodę by przycisnąć macice :)

Wendy my w ogóle nie robimy bo nie ma dla kogo. Ostatnio był w safarii parku, dużo atrakcji dla niego i tyle. Teraz nie robie, ale niegdyś wlasnke. Może wrócę do tego ale nie jak szyję.

Tymuniek oczywiście, że można. Rodziłam maleńka SN po 2 cc. Mam dwie blizny. I teraz tez miałam możliwość próbować SN. Tylko UK a pl to co innego..

Katanka to zupełnie inna sytuacja, będziecie się budować, żyjesz z ta świadomością i ona dodaje wam sił. Co innego jak Zonagraja

Morela haha ale Ci dobrze.. Ja mam poleczke juz z brzuszka.

Truskawka gratki!! Tylko się nie denerwuj jak raz będzie pukac a raz nie.

Czy wasze maluszki tez przestają się wiercic i kopać jak np. Rodzeństwo rękę przylozy do brzucha?? Czazem nawet mąż jak przylozy to cisza. Zabierze rękę i zaś kop aż widać. Z poprzednimi dziećmi miałam dokładnie to samo..

Liluli o jej ale pech.. Fatalna sytuacja :(

Wiecie w UK jest zupełnie inaczdj. Tu każdy chce mieszkać jak najbliżej rodziców i rodzin. Zupełne przeciwieństwo tez w podejściu do siebid..

U mnie znowu brak pomysłu na obiad :(
Może mięsko zawijane z serkiem i szynka w środku., ald nie aiem czy panierka czy szynka na wierzchu.. Ech :(
Jeszcze coś mnie dziś pobolewa, mała na bank się przestawila..

Co do badań prenatalnych, ja dostałam tylko płytkę na której było10 zdjęć :-( a zapłaciłam 200zł. Wam nagrywali filmiki? Kurczę, może na połówkowych się upomnieć o filmik? Teraz ma.kosztować 250... to mogliby coś dorzucić za te 50zł więcej...

o ja za 1sze zapłaciłam 250 zł a dostałam tylko 2 zdjecia w 4 d, zadnego filmiku :/ teraz tez chyba tyle bedzie kosztowało, ale moze poprosze o wiecej zdjec jesli sie ładnie ułoz

Przynajmniej u mnie jest tak, że kolejne prenatalne są coraz droższe a za płytkę z filmikiem to na wejściu trzeba powiedzieć, że się chce i dopłacasz wtedy dodatkowe 30 zł.

Hej babeczki chciałam podzielić się informacją jak się spało z poduszką super mami lewy bok rewelacyjnie naprawdę nie pamiętam kiedy tak się wyspałam:)polecam:)
Wczoraj wyczytałam na fb że jest możliwość porodu sn nawet po cc jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań myślałam że po cc jest już to nie możliwe...a ja jestem po 2 cc ...
Właśnie czekałam na zdanie relacji o tej poduszce bo cenowo wychodzi lepiej tniż te co dziewczyny pisały tkże najprawdopodobniej się skuszę. A co do porodu sn czy cc, jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań do sn (a przebyte cc takim nie jest) to jak najbardziej możesz.

Ja dzisiaj przeznaczam czas na naukę tekstów piosenek. I w końcu chciałabym iść na ten basen :( Także mam nadzieję, że w końcu się uda :)

My mieszkamy sami, mamy dom po dziadkach. Teściów już z nami nie ma ..ale teściową to relacje były różne - na szczęście każdy mieszkał u siebie.

Moi sąsiedzie mieszkają z rodzicami ...mamy dzieci w tym samym wieku ...i nieraz ukradkiem jej zazdrościłam, że jak czegoś zapomniała to rowerem śmigała na zakupu ...a ja zawsze szykowałam się na wyprawę z małą. Od jej narodzin tak naprawdę wieczorem nigdzie sami nie wyszliśmy.
Moi rodzice pracują i nie mam już odwagi ich prosić żeby wieczorem przyszli do nas pilnować małą. Owszem raz czy dwa zdarzyło się ze mama posiedziała u nas do 22 - jak byliśmy na jakieś imprezie u znajomych ..ale jakbyśmy mieli ich "za płotem" myślę że byłoby dla nas trochę wygodniej.

Wiosna to moj ulubiony temat.
My od lipca zeszłego roku mieszkamy w wynajetym mieszkaniu z pieknym tarasem. Juz się widze wiosna na tarasie z kawcia przy stoliku . . . Ehhh. Niestetyod wrzesnia tamtego roku jestem zmuszonamieszkac z tesciowa. Ona jest niestetynie przystosowana do zycia. . . Jest chora i bardzo kłopotliwa.
Niestety żyć mi z nią przyjdzie do konca.. . Nie doklada sie do niczego mimo emerytury, jazapełniam lodowke, piore,sprzatam a ona"pachnie". Niewychodzi z domu bo jest "chora". Ale wprowadzac swoje zasady to ma sile. Masakra z ta kobieta. Aż nie moge dać wiary że ten mój jest taki normalny przy takiej matce.
Potwierdza to jednak fakt że jak facet mial ciężkie życie rodzinne w domu to dla swojej rodzinyjest super. Moj też ogarnia sam mnustwo spraw takich jak pranie, sprzatanie, mycie okien.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny

Ale wy się rozpisujecie :) U mnie jakoś ostatnio brak humoru to i weny do pisania..także was podczytuje a piszę niewiele..

Mój synek wczoraj wieczorem miał ból brzuszka i niestety wymioty..także dziś postanowiłam że zostanie w domu mimo że dziś czuje się dobrze..

Fajne rzeczy tworzycie ja jestem lewa do takich rzeczy mimo że bym chciała coś tworzyć..

My mieszkamy sami..miałam 20 lat jak wyjechałam do Holandii i się usamodzielniłam..Jest to fajna sprawa jednakże brakuje rodziny..dziadków dla wnuka..a takie spotkania 2 razy do roku to nie to samo niestety..

Pozdrawiam wszystkie :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry