reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej babeczki chciałam podzielić się informacją jak się spało z poduszką super mami lewy bok rewelacyjnie naprawdę nie pamiętam kiedy tak się wyspałam:)polecam:)

Wczoraj wyczytałam na fb że jest możliwość porodu sn nawet po cc jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań myślałam że po cc jest już to nie możliwe...a ja jestem po 2 cc ...
Zależy od szpitala/lekarza. U mnie np 2cc dają że trzecie musi być CC ale właśnie w jakimś innym miejscu już dogadasz się na sn. Także różnie bywa, zależy od miejsca.

Ja też mam 2 pokoje ale urządziliśmy się w jednym z salonem i też tam śpimy więc jeden pokój od dawna leży odłogiem i wreszcie będzie zagospodarowany przez dziecko.

Poza tym dziś w domu-niestety choroba tak mnie męczy że nie mogę coś się z niej pozbierać i choć jeden dzień musze zostać w łóżku..

reklama
Paalinaa jak ja latałam z Anglii to do 28 tygodnia nie trzeba było mieć zaświadczenia, ja jaeszcze ubrałam szeroki sweter i nic nie było widać, nikt mnie nie pytał a byłam w 28 tygodniu. Sprawdź co pisze w regulaminie linii którymi chcesz lecieć. A dlaczego masz nie dostać zaświadczenia ?

Katanka musisz myśleć o swoim domu :) i jakoś przetrwać. Ja też się nie widzę mieszkać z Teściami, mój jest jedynakiem i prawie się obrazili jak kupiliśmy dom, jeszcze byliśmy w Anglii, w ogóle nie jeździli nam zajrzeć czy jest ok... dom w prawdzie bliźniak i na kredyt ale nasz :) teraz przyjadą na kilka godzin i jadą do siebie :) tak jest dobrze :)

Ja was wczoraj czytałam, ale jakoś nie
mogłam nic odpisać... w pracy dużo się działo... a po pracy chciałam się umówić na badanie 3d i okazało się że terminy są pod koniec marca :( trzeba było umawiać jak się jest w 12 tygodniu ;) a dla mnie to za wcześnie... w sumie znalazł się termin na 6 marca będę wtedy w 20+ na razie się zapisałam, ale nie wiem czy pójdziemy bo nie do tego lekarza co mi koleżanka polecała, muszę się zastanowić czy warto... u mnie też 250 zł z filmikiem :)

Miłego dnia :)

aim zdrówka :) leż i się wygrzewaj :)

Morela gratuluje wyczekanych kopniaczkow
Linoone a w którym tc jestes? Bo jeżeli nie blisko 20tc to raczej jelitka. Te pierwsze ruchy raczej w podbrzuszu sie czuje.
No masz rację Kasiu. Ja czuje małego w okolicy raczej pęcherza, nad łonem, raczej nisko w podbrzuszu i daleko mu do pępka ale ja dopiero kończę 18 tydzień.
Zależy od szpitala/lekarza. U mnie np 2cc dają że trzecie musi być CC ale właśnie w jakimś innym miejscu już dogadasz się na sn. Także różnie bywa, zależy od miejsca.

Ja też mam 2 pokoje ale urządziliśmy się w jednym z salonem i też tam śpimy więc jeden pokój od dawna leży odłogiem i wreszcie będzie zagospodarowany przez dziecko.

Poza tym dziś w domu-niestety choroba tak mnie męczy że nie mogę coś się z niej pozbierać i choć jeden dzień musze zostać w łóżku..
AIM no zdrówka Ci życzę. Wygrzej się w łóżku. Mi pomogło wygrzewanie i herbata z dużą ilością miodu i cytryny.

Dziewczyny myślałam , że padne dziś z siebie ze śmiechu. Położyłam sobie stolik na śniadanko na nogi ale brzuch się nie zmieścił :D
1486628228-aaaaaa.jpeg

I musiałam stolik trzymać w rękach żeby się nie przewrócił [emoji14]

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Hej dziewczyny
Ja tez sie pochwale, ze malutka wreszcie wczoraj kopała mnie w brzuch :D:D było nawet pod reką czuć, wiec troche sie uspokoiłam- odkryłam, ze jej smakuje milky way :D faktycznie niesamowite uczucie, szybko sie zapomina o ruchach ciazowych, a to chyba najmilsza rzecz w ciazy ;)

Lilith ja mam takie 2 małe choinki z wikliny papierowej, co prawda robiły dla mnie dzieci z rodziny, ja nie mam talentu kompletnie do takich rzeczy, ale fajnie to wyglada ;)

Ewcia piekne te rysunki, ale tak jak napisała Aga szkoda, ze akurat na zniczach dla synkow :((

Morela ja wlasnie wczoraj tez nisko bardzo poczułam dziecko, az bylam zdziwiona, ze tak nisko jest. A co do stoliczka haha, ja juz swojego brzucha tez nie wsune pod biurko w pracy :D siedze bokiem po prostu :D

AIM zdrowka!!! Niestety sezon grypowy w pełni :/

Co do prenatalnych to ja za 1sze zapłaciłam 250 zł a dostałam tylko 2 zdjecia w 4 d, zadnego filmiku :/ teraz tez chyba tyle bedzie kosztowało, ale moze poprosze o wiecej zdjec jesli sie ładnie ułozy.

Helou Moje Babeczki!

Ewcia, Morelcia! Zuch dziołchy!
Ja tez naleze do takich, ktore lubia cos fajnego zmajstrowac!
Jeszcze niedawno na swoj slub i wesele duzo dodatkow porobilam.
Zaproszenia, winietki, czekoladki dla gosci, pudlo na koperty, menu[emoji38]

Co do spania to podusia coraz bardziej mi sie przydaje, zeby sobie jedno biodro uniesc[emoji39]takze spi sie lepiej!
Hitem jest to, ze ja spie na prawym boku...a na lewym szybko mi dretwieje bok i biodro. Dziwne! No ale wszystko moze sie zmienic![emoji1]

Zaraz biegne robic sobie coffee jak codzien
Tak bym juz chciala wiosne chociaz! Swiezy powiew wiatru, niepewne siebie sloneczko, 15 stopni. Szal niedbale zarzucony/jebniety na szyje, kurtka rozpieta. Haha[emoji41]

Buziaki! [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Morela niezle trzeba sobie bylo na brzuch talerzyk polozyc:D:D

Ja ruchy tez nisko czulam teraz juz blizej pepka ale poczatkowo nisko i zdecydowanie w prawym boku.

A co do mieszkania z rodzicami my mieszkamy i jeszcze babcia.Ale kazdy ma swoje niezalezne pietro nikt nikomu nawet do mieszkania nie wchodzi jak w bloku.Mamy 3 pietra kazdy ma swoje pokoje, lazienke, kuchnie jedynie podworko mamy wspolne.Jest to swietna alternatywa! Bo czy chcemy gdzies wyjsc to ktos jest w domu jak byl mlodszy to nianie wlaczalismy i po problemie, nie raz na spacer wieczorkiem szlismy jak mlody spal czy do kina.Poza tym ja mam wspanialych rodzicow i nie wyobrazam sobie mieszkac sama! Ale z nimi na pietrze tez nie:p

Ja juz po kawce biore sie za okna i podlogi.Obiad mam z wczoraj makaron z kurczakiem i brokulami w sosie smietankowo- serowym pychaaaaa.

I tez chceee wiosne!!

010igov35ye70zfx.png

AAggAA88 też sama robiłam zaproszenia i pod koniec to już prawie płakałam że mi się zachciało bawić, wymarzyły mi się z koronką z przodu, tyle się z nią namęczyłam, bo musiałam od środka podklejac zeby zasmakować brzegi...
Też czekam na wiosnę, takie słoneczko, żeby zaczęło się robić zielono... ehhhh a za oknem śnieg i pochmurno :-(

Witam sie i ja [emoji5]
Niestety z bolem glowy..

Aim zdrowka [emoji18]

Morela piekne dziela,
Ewcia Twoje rowniez przykro ze musialas je na znicze robic.

Nie moglabym mieszkac z tesciami. Mam ich za plotem i to juz dla mnie za duzo. Gdybym wiedziala ze na koniec naszej budowy oni sprzedadza mieszkanie i wprowadza sie do swojego starego domu obok w zyciu bym sie nie zgodzila tu budowac..

Aaggaa tez mi sie juz wiosna marzy,ale chyba jeszcze troche przyjdzie nam zaczekac [emoji6]

Milego dnia [emoji4]

xnw43e3k256g9p2p.png

Witam z rana, właśnie piję słabą kawkę i powoli szykuję się do pracy :)
Dziś wstałam w nocy bo tak mnie pęcherz przycisnął że szok! Sikałam i sikałam... chyba wypicie prawie litra wody przez godzinę przed snem i dużej herbaty to nie był najlepszy pomysł.. a potem wierciłam się i nie mogłam zasnąć.. na szczęście w miarę się wyspałam

Paalinaa, mam nadzieję że w pracy będzie lepiej. Faktycznie możliwość pochodzenia dużo daje, ciągłe siedzenie może zaszkodzić i powodować okropne bóle. A co do usg, to mam takie same odczucia odnośnie 3D, niby fajna pamiątka, ale jakoś mi się to nie podoba.. wolę zwykłe ;)

Jej, jak ja zazdroszczę wam, że możecie urządzać pokój dla dzieciaczka.. My mamy mieszkanie dwupokojowe, w jednym salon, w drugim sypialnia i nie ma jak zrobić oddzielnego pokoju.. A że z sypialni nie zrezygnujemy na razie, to maluch będzie spał z nami. Planuję zrobić taki kącik dla niego, a własny pokój za jakieś mam nadzieję max 2 lata, jak się wreszcie przeprowadzimy.. już się nie mogę doczekać! :D

Ja nigdy nie musiałam mieszkać z teściami i mam nadzieję, że nigdy nie będę. Mam taki charakter, że nie przeszłoby to u mnie.. nie wytrzymałabym z kimś "obcym" kręcącym się po domu. Podziwiam osoby które się na to decydują.. niekoniecznie z własnego wyboru tym bardziej! :)

A co do ruchów, to ja chyba je czuję od jakiegoś czasu. Tzn. takie jakby bulgotanie w okolicach macicy, pod pępkiem, na środku. W różnych porach dnia, a najczęściej i najbardziej wyczuwalnie jak leżę na placach z nogami wyprostowanymi. I właśnie rozkminiam czy to już maluch się wierci, czy to tylko jelita.. Wmawiam sobie, że maluch :p

Miłego dnia! :)

Ja tez mam dwa pokoje.
Ale robimy z salonu pokój dla nas. Nie bede sie za dwa lata bawic w remont z małym dzieckiem, a nie wyobrażam sobie takiego dziecka w naszej sypialni z przyczyn dosc oczywistych... ;)
Inwestujemy w to duzo, ale na lata. Robimy łóżko chowane w ścianie z kanapa. Na wymiar.
Finansowo nie widze szansy na zmianę mieszkania z w ciagu dwóch lat, wiec wole remont teraz, jak nie ma jeszcze malucha na świecie i zeobic go raz, a dobrze niz teraz delikatnie odnawiać, zeby za dwa lata zrobic rewolucje mając malucha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Linoone ja mam dziś 18+4 i też myślę że czuję ruchy :) tak gdzies w połowie drogi między pępkiem a spojeniem łonowym, różnie :) i też głównie jak leżę na płasko, chociaż czułam parę razy już takie puknięcia jak siedziałam po turecku.

@Tymuniek ja jeszcze nie spałam, a też mi przyszła :D ale nie mam problemów ze spaniem, a śpi z nami nasz pies i nie wiem czy się wszyscy zmieścimy :D wiem że to mało medyczne źródło ale na blogu superstyler laska opowiada o naturalnym porodzie [swoim] a pierwszy miała cc. z tym że ten drugi naturalny miała w 32tc.

@Katanka zrobiłaś mi smaka na racuchy :) jak się skończy strogonow to zrobię <3

@abed ja się na prenatalne umówiłam w 13tc.. ale mój lekarz polecił mi obleganą panią docent i chciałam iść koniecznie do niej ;) aczkolwiek moja znajoma dzwoniła do tej kliniki w 10 tc że chciałaby się umówić na prenatalne pierwsze to powiedzieli jej że chyba sobie kpi, że umawia się w 7tc(!) i musiała iść gdzie indziej. W 7 tc to ja i ona miałyśmy krwawienia a potem krwotoki i leżałysmy w szpitalu, kto by wtedy się zapisywał na prenatalne :/ [ja byłam gdzie indziej]

@aim życzę zdrowia :)

@Morela_87 haha super brzuszek :D potem nie sięgniesz do stolika :D

@Truskawka89 u mnie drugie prenatalne 280zł ... mam nadzieję że mi z refundują w pracy [normalne badania mi zwracają] :D

@AAggAA88 szacun, ja bym nie ogarnęła nawet zaproszeń.. :D też mi się już marzy wiosna, bo mi się kurtka zimowa zaczyna opinać :D

@Maziajka ja mieszkam w takim domu, że mamy 3 piętra każde jest samodzielne - kiedyś był to dom rodzinny mojego m, mieszkał on, jego mama, siostra, dziadkowie i ciotka z wujkiem. obecnie mieszkamy my, 2 piętro jest zamieszkałe przez obcych ludzi a 3 puste - cała rodzina sie pokłóciła i wyprowadziła :D ale to zależy od ludzi ;)

ja dziś mam w planach netflix & i ocenę stanu zdrowia u internisty ale to wieczorem :) miłego dnia!

Do góry