reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Zdrówka dziewczyny niech szybko Wam przejdzie !
Co do imprez to w tym roku nic nie ma w tamtym było duże wesele kuzynki a w przyszłym komunia chrzesnicy, mała rodzinka mało imprez ;)

No loda tez bym zjadła ale chalwa mm.. ale dzisiaj mam sałatkę owocowa na nocną przekąskę ;)

Maziajka jak tam już bliżej końca remontu kuchnia juz stoi ? Lepiej Ci czy dalej mdłości?

Miłego wieczoru :)

reklama
na początek życzę Wam milego sobotniego wieczoru ..

co do wesel....to tak blisko po porodzie też bym się nie odwarzyła pójśc..tym bardziej ze po pierwszym porodzie prawie 2 tygodnie normalnie usiąść nie mogłam :(
Byłaby to chyba bardziej męczarnia niż przyjemność...

Nas w tym roku czeka komunia ...ale ja raczej zostane w domu bo to prawie 200 km...i roczek ..póki co wiecej i imprez nie mamy w planach ...

Nawet nie wiedzialam, że w ciąży tak sie może zapach wysotrzyć..dostaliśmy dziś od mamy sałtakę z sosem czoskowym i mój m zostawił ją w przedpokuju (zamykane drzwi) i weszłam do jakimś czasie i spanikowałam..bo wydawalo mi się ze czuje gaz ...a ze nie było go w domu to zadzwoniłam i powiedziałam ze coś czuć ..jakby gaz (przy okazji sałatke zabrałam do kuchni) i po kilku minutach znów czuje ten "gaz" ty razem w kuchni..( płyte mam indukcyjną wiec nie masz szans na gaz w kuchni).
moj m wroił do domu ...oczywscie nic nie wyczuł - ja zła...ze przeciez bylo czuć i teraz czuje to w kuchni ....
No i jakie było moje zdziwnie jak kazał mi powącahc sałatke i stąd ten mój 'gaz'

No takie życie ...sałatki trochę podjadłam i do teraz mi cieżko na żoładku :(

AAggAA biedactwo. Mnie też ostatnio strasznie zmogło. Udało mi się wyleczyć domowymi sposobami, ale w aptece są leki, które możemy brać. Wymocz sobie stopy, mikstura czosnek+mleko+miód, no i hektolitry herbaty z cytryną, imbirem albo domowym soczkiem z malin. Wygrzewaj się a niech facet donosi Ci wszystko :)

Ja zrobiłam swojemu pulpety w sosie pieczarkowym na jutro. Ja cały dzień na uczelni, a on biedny wykańcza cały czas... Muszę jeszcze dziś nagrać filmik z migowego na zaliczenie. No i chyba otworze sobie Radlera, w końcu sobota dziś :)

ja w tej ciąży też juz 2 razy poległam przeziębieniu ...polecam syrop z cebuli ...trochę leżenia w łóżku ...
Stosowałam też *spam* ...ale nie wiem na ile pomaga..

Przy zatokach pomogły inhalacje...miska wody z sola kucheną..bynajmniej w dzien sie dało żyć...

I woda z cytryna i miodem...

po tygodniu z reguly jest lepiej ...

Zdrówka życzę wszystkim :)

ps. według jednego z lekarzy epidemia grypy dopiero przed nami ...

550405679be19.jpg

W tym roku urodziny bez imprezy, zrobiłam tylko sernik na zimno.
Ostatnio rzadko zaglądałam, przyznaję się bez bicia :zawstydzona/y:. Od tego siedzenia w domu nic mi się kompletnie nie chce. Popracowałabym troszkę hehe.

Witam wszystkie nowe mamusie :)

Załączniki

• 550405679be19.jpg
    550405679be19.jpg
    75,4 KB · Wyświetleń: 1 050
Witam się wieczorowo-sobotnio!
Dzisiaj nic ciekawego się u mnie nie działo prócz leżenia, jedzenia i spania :)
Widziałam, że były omawiane tematy szkoły rodzenia - otóż zapisałam się na bezpłatną szkołę tylko muszę się do nich zgłosić po 20 tygodniu ciąży (wtedy jest bezpłatna)
Dziewczyny ! Zbliżają się walentynki ! Jakieś plany/pomysły ??
My z mężem chyba w gronie znajomych par kino i wspólna impreza domowa :)

curran_twins - koszulka świetna i idealnie pasuje ta liczba MNOGA smoków :p

Lilith - z tym własnym pulsem na brzuchu to jak dziewczyny mówiły zupełnie normalne, dziecka może być wyczuwalne pod koniec ciąży jak się odpowiednio ustawi :)

Megan i Angie_90 - mam dokładnie to samo z tym spaniem ! Najwięcej czasu schodzi na znalezienie odpowiedniej pozycji do snu. Na prawym boku czuję się najgorzej.

Kasiulka! - a który rogal do spania byś poleciła ??

AAggAA88 i Alex_87 - z tymi weselami moim zdaniem zrobiłyście bardzo dobrze. Ostatnio jak byłam na weselu to była moja znajoma z 1 miesięcznym dzieckiem i z mężem. Nic się nie pobawili i byli przemęczeni. Także więcej stracili niż zyskali z tej imprezy.

aga_k_m - Twoja historia z wesela mnie przeraziła, szczególnie Ci wujkowie z oddechem alkoholowym...

Joanna84-84 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! a podziękowanie w postaci Mariolki super (też jesteś w dechę :D)

abed i AAggAA88 - Trzymajcie się ! Nie dajcie się chorobie !!

Mąż mnie dziś wyciągnął po materiał :)

I zrobiłam sama, masakra bo ręcznie maszynę dopiero jutro przywiezie. W przyszłym tyg jadę po inne materialki plus wstążki. Te pierwsze były próbne i dla cory bo ona szyję sama :)
Niedługo przejdecna ciuszki :)

Pola ja nie mam 160 a wole długie. Mam zdjęcie, jutro wrzucę :)

Nie odpisze, tylko poczytam bo właśnie siadlam. Wrzucam fotki i moje dzieło.

_20170204_212549.JPG
_20170204_212519.JPG
_20170204_212418.JPG
_20170204_212336.JPG

Załączniki

• _20170204_212549.JPG
    _20170204_212549.JPG
    849 KB · Wyświetleń: 559
  • _20170204_212519.JPG
    _20170204_212519.JPG
    710,4 KB · Wyświetleń: 549
  • _20170204_212418.JPG
    _20170204_212418.JPG
    674,6 KB · Wyświetleń: 555
  • _20170204_212336.JPG
    _20170204_212336.JPG
    689,5 KB · Wyświetleń: 544
Śliczne Lilith [emoji3]

Mamusia Muminka - my w walentynki to się pakujemy (choć pewnie na kolacje w jakiejś małej knajpce też się czas znajdzie [emoji6]). 15.02 jedziemy na ferie, a po drodze mam jeszcze II badanie prenatalne /polowkowe, więc może płeć poznamy [emoji6].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Asieńko zdrówka i ode mnie na urodzinki :*

Lilith piękne wyszło!

A ja się zrobiłam dziś blond:D wprawdzie dalej ruda ale w blondzie - właśnie wróciłam z urodzin teściowej i wszystkich zszokowałam kolorem [emoji14] Na szczęście wszystkim kolor przypasił więc zatwierdzone :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Nie tylko na brzuchu, właśnie prawie wszędzie go czuje i trochę to irytujące..

Paalina karta porodowa, nam taką samą książkowa jak do ciąży.
Miałam fizjo przed a teraz już specjalistyczne ciążowe. Sprawdź czy masz bo po co się męczyć.
Zawsze ma się prawo wglądu do swojej wszelakiej kartoteki czy wyników badań. Jak Tobie cuduja niech ginekolog poprosi.

Seriale to ja z mężem oglądam..

Zonagraja a jak głową??

Truskawka wieki juz krzyżówek nie robiłam jeju, przydałoby się :)

Haha co do debilacji czy golenia, nie mogę od 2 tyg dowidziec pod brzuchem a nad blizna.. Coś okropnego..

Joanna i ja życzę wszystkiego najlepszego!!

Aaggaa duuuzo zdrówka!!

Alex co to jest?? Oo doczytałam :)

Abed może smecta??

Morela ja wczoraj na fiolet ale taki hmm z tonera. Na białe włosy dawałam, wyszło ciemna lilia.

Do góry