reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bulkasia moj maz tez wszystko robil sam poczawczy od hydrauliki elektryki, stawiania scian panele itp.Bogu dzieki ze wszystko to potrafi bo i tak sam remont to kilkanascie tys a jak by jeszcze do tego doszla robocizna to nie chce myslec nawet.

010igov35ye70zfx.png

reklama
I ja się witam,

Znowu rzucalam się po łóżku, nie mogąc znaleźć dobrego miejsca. Plecy mnie napierdzielaja :-(, a to nawet nie połowa ciąży.

Maziajka - fajnie już to wygląda. Nie mogę się doczekać efektu końcowego u Ciebie [emoji4].
Ja za miesiąc zamawiam swoją kuchnie.
Ale znowu rozmyslilam się nad jej kolorystyka - masakra.
I znowu mam dylemat połysk, mat, polmat (przy połysku mąż chce mnie do notariusza wysłać, żebyśmy podpisali papiery, że skoro chciałam połysk, to czyszczę go sama [emoji19]).

Bułkaasia - gratulacje [emoji323].
Oby pozostałe miesiące były szczęśliwe i radosne [emoji8]

Paalina, Alex - macie się z tym tematem kramzorg. Tez nie lubie jak mi obcy po domu się panosza.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka fajna kuchnia nie ma to jak wszystko nowiutkie :)
Aga ja mam wysoki polysk bialy o czarne blaty i jest super balam sie czarmych ze wszystko widac ale sabok a polysk spoko ja nie latam ze szmata cos tam czasem widac jakis palec ale nie spalam.sie ale czarna lodowka to juz inna bajka mlody notorycznie ja ozdabia odciskami ale coz kto ma pszczolyvten ma miod kto ma dzieci ten ma smrod albo brud hiho trz przywyknac i juz
Bulkasia juz 5miesiac super

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Dzieki dziewczyny :-)

Aga ja podobnie jak Wendy mam szafki z bialego polysku i nie ma tragedii ale tylko.na.bialym siostra ma czarny polysk i strasznie narzeka, bratowa czerwony tak samo.Ja nie chcialam polysku ale w koncu najbardziej mi.pasowal a ze mama ma komode z bialym polyskiem to wiedzialam , ze na bialym nie ma tragedii.Na inny kolor bym sie niezdecydowala:p

W ogole inspiracji na kuchnie szukalam dobre pol roku ...juz spac po nocach nie moglam:p bo ciagle cos mi nie pasowalo.Jesli chodzi o sprzety to szybko kupuje ale meble- kolorystyka to tragediia.
Piekarnika tylko szukalam by byl z nienagrzewajaca sie szyba bo to najwazniejsze przy dzieciach.Reszta mi byla obojetna.

010igov35ye70zfx.png

Witam. Dzisiaj sama jestem bo mąż w pracy i mam zamiar w pizamie cały dzień przechodzić.
Endokrynolog pochwalił moje badania na tarczyce. Jeszcze nigdy nie miałam tak dobrych wyników.
Jutro wizyta u dentysty. Kontrola. Ciekawe jak wypadnie. Buziaki.

Aga gdzie robisz badania prenatalne? Ja w 13 tygodniu robiłam w Lubaniu u Jastrzębskiego. Nie polecam. Wyszłam z płaczem .

Lilith super podusia. Szkoda że mam 2 lewe ręce i nie potrafię stworzyć takiego cuda. Teściowa jest krawcową ale obrazona i jak jak była u nas to powiedziała że więcej nigdy nie przyjedzie w odwiedziny... szczerze ? Mam nadzieję że dotrzyma słowa

Mazijka piękne meble podobne do moich☺

Ostatnia edycja:
Mąż mnie dziś wyciągnął po materiał :)

I zrobiłam sama, masakra bo ręcznie maszynę dopiero jutro przywiezie. W przyszłym tyg jadę po inne materialki plus wstążki. Te pierwsze były próbne i dla cory bo ona szyję sama :)
Niedługo przejdecna ciuszki :)

Pola ja nie mam 160 a wole długie. Mam zdjęcie, jutro wrzucę :)

Nie odpisze, tylko poczytam bo właśnie siadlam. Wrzucam fotki i moje dzieło.

Zobacz załącznik 794308 Zobacz załącznik 794309 Zobacz załącznik 794310 Zobacz załącznik 794311

Jakie milusie materialy i takie cuda powstaly...[emoji7]
Czy ja moglabym sie tego sama nauczyc? Kurcze moja mama moze by mnie nauczyla...
Dzieki Lili za slowa pocieszenia, dzis drugi dzien lezenia w domciu. Byle nie dopuscic do powiklan.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Bry mamusie. Noc nawet ok, chociaż znowu miałam takie realistyczne złe sny. Pogoda skiszona. A ja jakoś smutna od rana:-( :( Jakoś dopada mnie to ile rzeczy, spotkań mnie ominie czy omija, znajomi, z którymi bardzo rzadko się widuję wrzucają zdj , wiecie, gdzieś wyjeżdżają, coś ciekawego robią , a ja siedzę jak ta kupa z synusiem. Uwielbiam go i niby mam też czas żeby wyjść czasem na spotkanie z koleżanką czy poćwiczyć czy wyjść do sklepu, ale czasem mnie tak dopada, taka nostalgia. No to natrułam Wam:-p A i jeszcze do tego dochodzi brak ruchów w brzuchu, jestem w 16 tyg, to sprawia, że po prostu czuję jakbym miała flaczka na dole i tyle, waga nadal +1kg.
A ból głowy mówiłam, że był u mnie właśnie od czekolady ;-) ;)

Tej Kupa co Ty za glupoty wygadujesz!!!
Wiadomo, ja tez sie czasem tak czuje, szczegolnie jak skiszona pogoda(alez bym zjadla ogora-chyba zdrowieje). Jeszcze chwile i bedzie wiosna! A potem nasze super porody.
Brak ruchow dobija wiekszosc z nas, nie jestes sama[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj tak, zdecydowanie mi wiosny brakuje. W tamtej ciąży też miałam żal do świata, że dużo rzeczy nie mogę robić czy gdzieś pojechać. Marzę o tym aby z mężem gdzieś we 2 nawet tylko na weekend pojechać, On widzi, że mnie coś gniecie, a gdy powiem co mnie gryzie i co bym chciała to od razu wyjeżdża z tym, że nie ma czym jechać( nie mamy auta od ponad 2 lat, na wiosnę chcemy kupić) , nie ma za co i nie ma z kim syna zostawić itp. No po prostu szlak mnie przez to jego durne gadanie trafia jeszcze bardziej. Przez to głównie czuję się tak jakby " samotna" i sama ze sobą w ciąży.

Do góry