reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja po porcji ćwiczeń i prawdopodobnie jutro lipa znów z basenu bo coś mnie łapie przeziębienie :/ coś to nie jest mi dane bo co chwilę coś :/

reklama
Paulinaa mnie położna proponowała szkołę rodzenia..ale stwierdziłam że skoro jedno już urodziłam to i wiem co i jak..także niebede sobie tym zawracać głowy..Ale gdybym była w Polsce i było by to moje pierwsze dzieciątko to fajnie pójść choćby poznać inne przyszłe mamusie z okolicy..

Mnie ostatnio położna pytała ile krwi straciłam przy pierwszym porodzie czy niemam jakiegoś świstka gdzie jest to odnotowane..jednakże nic takiego niemam..to stwierdziła że skontaktuje się ze szpitalem gdzie rodzilam tam na pewno w aktach wszystko jest..Może i w twoim wypadku w szpitalnych aktach znajdą się te informacje..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi nie proponowała, na szczęście. Nie sądzę też,że ma sens próba kontaktu ze szpitalem w Polsce ;)
Ale jest nadzieja,bo rodzice znaleźli jakieś moje papiery ze szpitala, karty ciąży (miałam dwie) i jakieś inne ciążowe info, czekam aż mi to dostarczą i zobaczę co tam mam. Tyle razy się przeprowadzałam od porodu,że byłam pewna,że wszystko przepadło,a tutaj taka niespodzianka. Póki co dostałam tylko foto wypisu, a tam niewiele jest. Na którymś z dokumentów jest coś o krwotoku,więc powinno być więcej info. Zobaczymy.

Alex, najbardziej mnie tutaj ten cały Kraamzorg martwi -.- coś czuję,że to będzie wojna :o

Słuchajcie, Facebook mi dziś wyspiewal, że nasza joanna84-84 ma urodziny [emoji3] (mam nadzieję, że nie obrazisz się Asiu, za podanie tej informacji [emoji6]).

Joasiu,
chciałabym Ci życzyć: dużo zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń - szczególnie tych związanych z własnym domkiem i szczęśliwego finału ciąży, buziaki [emoji8] [emoji8] [emoji8]
1486226051199.jpg

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1486226051199.jpg
    1486226051199.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 352
Mafu - będziemy trzymać za Ciebie kciukasy. A nie możesz / nie chcesz przełożyć obrony na wrzesień?

Truskawka - pamiętam o tym Twoim zjeździe majowym - Wrocław, prawda
emoji6.png
?

Morela - kochliwy ten Twój Teść
emoji3.png
. Tesciowa też jedzie
emoji6.png

A tak na serio - fajnie, że w każdym wieku ludzie potrafią się uszczęśliwić, i przede wszystkim mogą odnaleźć swoją drugą połówkę. Najgorzej to tkwić w nieszczęśliwych związkach, w których brakuje zrozumienia i szacunku ...

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak się uda to chciałabym się obronić w Lipcu, zeby mieć już spokój. Ale jak się nie uda to też nic na siłę :)

Co do wesela to ja mam jakoś początkiem sierpnia i w sumie pasuje nam iść, bo to po męża stronie, a tak się składało, ze w tamtym roku odmówiliśmy tam z 3 wesela i teraz to już wszyscy patrzą na nas z odgórnym nakazem ;) Tyle ze wesele chyba nie będzie tak daleko więc jak coś to maluszka z mamą moją zostawię i będę dojeżdżać na karmienie jeśli nie uda mi się odciagnąć. Brac nie zamierzam bo to jeszcze malizna będzie na taką imprezę a wróce pewnie przed 12 ;)

Mi nie proponowała, na szczęście. Nie sądzę też,że ma sens próba kontaktu ze szpitalem w Polsce ;)
Ale jest nadzieja,bo rodzice znaleźli jakieś moje papiery ze szpitala, karty ciąży (miałam dwie) i jakieś inne ciążowe info, czekam aż mi to dostarczą i zobaczę co tam mam. Tyle razy się przeprowadzałam od porodu,że byłam pewna,że wszystko przepadło,a tutaj taka niespodzianka. Póki co dostałam tylko foto wypisu, a tam niewiele jest. Na którymś z dokumentów jest coś o krwotoku,więc powinno być więcej info. Zobaczymy.

Alex, najbardziej mnie tutaj ten cały Kraamzorg martwi -.- coś czuję,że to będzie wojna :o
Paalinaa ja niedoczytalam że pierwszy porod był w Polsce..to zmienia sprawę..

Co do Kraamzorg mam już w tym temacie doświadczenie i niepowiem bym była zadowolona..Ale może tym razem trafi się ktoś bardziej kompetentny..Słyszałam dużo pozytywnych opinii..a taka pomoc po porodzie (kiedy wokół niema się rodziny) czasem jest niezastąpiona..Ja wybieram opcję tylko 2 godzin max..W tym czasie będą u mnie rodzice..poza tym to moja druga ciąża także już wiem co i jak..Pani będzie przychodzić bardziej sprawdzać czy dzieciątko dobrze przybiera na wadze..i w razie jakichś szwów, sprawdzać czy rana dobrze się goi..
Takie panie sprzatają także dom, robią śniadanie, czasem i obiad..różne obowiązki domowe..zależy też na kogo się trafi bo u mnie niecałe 7lat temu to było jedno wielkie nieporozumienie..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Joanna ode mnie rownież wszystkiego najlepszego :*

Aga dokładnie tak, pod Wrocławiem :) w ogóle to miałabym ochotę na wiosnę gdzies pojeździć po południowej Polsce tak jedno dniowo w weekendy, pózniej z niemowlakiem to będzie bardziej skaplikowane :)

reklama
Dziewczyny no to rozlozylo mnie jak nigdy. Leze i rycze, tak bym chciala cos wziac na grype[emoji21]
Bo wyglada to na grypsko[emoji21]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry