reklama
Paulinaa mnie położna proponowała szkołę rodzenia..ale stwierdziłam że skoro jedno już urodziłam to i wiem co i jak..także niebede sobie tym zawracać głowy..Ale gdybym była w Polsce i było by to moje pierwsze dzieciątko to fajnie pójść choćby poznać inne przyszłe mamusie z okolicy..
Mnie ostatnio położna pytała ile krwi straciłam przy pierwszym porodzie czy niemam jakiegoś świstka gdzie jest to odnotowane..jednakże nic takiego niemam..to stwierdziła że skontaktuje się ze szpitalem gdzie rodzilam tam na pewno w aktach wszystko jest..Może i w twoim wypadku w szpitalnych aktach znajdą się te informacje..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi nie proponowała, na szczęście. Nie sądzę też,że ma sens próba kontaktu ze szpitalem w Polsce
Ale jest nadzieja,bo rodzice znaleźli jakieś moje papiery ze szpitala, karty ciąży (miałam dwie) i jakieś inne ciążowe info, czekam aż mi to dostarczą i zobaczę co tam mam. Tyle razy się przeprowadzałam od porodu,że byłam pewna,że wszystko przepadło,a tutaj taka niespodzianka. Póki co dostałam tylko foto wypisu, a tam niewiele jest. Na którymś z dokumentów jest coś o krwotoku,więc powinno być więcej info. Zobaczymy.
Alex, najbardziej mnie tutaj ten cały Kraamzorg martwi -.- coś czuję,że to będzie wojna
Słuchajcie, Facebook mi dziś wyspiewal, że nasza joanna84-84 ma urodziny [emoji3] (mam nadzieję, że nie obrazisz się Asiu, za podanie tej informacji [emoji6]).
Joasiu,
chciałabym Ci życzyć: dużo zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń - szczególnie tych związanych z własnym domkiem i szczęśliwego finału ciąży, buziaki [emoji8] [emoji8] [emoji8]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Joasiu,
chciałabym Ci życzyć: dużo zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń - szczególnie tych związanych z własnym domkiem i szczęśliwego finału ciąży, buziaki [emoji8] [emoji8] [emoji8]
Załączniki
Mafu - będziemy trzymać za Ciebie kciukasy. A nie możesz / nie chcesz przełożyć obrony na wrzesień?
Truskawka - pamiętam o tym Twoim zjeździe majowym - Wrocław, prawda?
Morela - kochliwy ten Twój Teść. Tesciowa też jedzie
A tak na serio - fajnie, że w każdym wieku ludzie potrafią się uszczęśliwić, i przede wszystkim mogą odnaleźć swoją drugą połówkę. Najgorzej to tkwić w nieszczęśliwych związkach, w których brakuje zrozumienia i szacunku ...
Jak się uda to chciałabym się obronić w Lipcu, zeby mieć już spokój. Ale jak się nie uda to też nic na siłę
Co do wesela to ja mam jakoś początkiem sierpnia i w sumie pasuje nam iść, bo to po męża stronie, a tak się składało, ze w tamtym roku odmówiliśmy tam z 3 wesela i teraz to już wszyscy patrzą na nas z odgórnym nakazem Tyle ze wesele chyba nie będzie tak daleko więc jak coś to maluszka z mamą moją zostawię i będę dojeżdżać na karmienie jeśli nie uda mi się odciagnąć. Brac nie zamierzam bo to jeszcze malizna będzie na taką imprezę a wróce pewnie przed 12
Alex_87
Fanka BB :)
Paalinaa ja niedoczytalam że pierwszy porod był w Polsce..to zmienia sprawę..Mi nie proponowała, na szczęście. Nie sądzę też,że ma sens próba kontaktu ze szpitalem w Polsce
Ale jest nadzieja,bo rodzice znaleźli jakieś moje papiery ze szpitala, karty ciąży (miałam dwie) i jakieś inne ciążowe info, czekam aż mi to dostarczą i zobaczę co tam mam. Tyle razy się przeprowadzałam od porodu,że byłam pewna,że wszystko przepadło,a tutaj taka niespodzianka. Póki co dostałam tylko foto wypisu, a tam niewiele jest. Na którymś z dokumentów jest coś o krwotoku,więc powinno być więcej info. Zobaczymy.
Alex, najbardziej mnie tutaj ten cały Kraamzorg martwi -.- coś czuję,że to będzie wojna
Co do Kraamzorg mam już w tym temacie doświadczenie i niepowiem bym była zadowolona..Ale może tym razem trafi się ktoś bardziej kompetentny..Słyszałam dużo pozytywnych opinii..a taka pomoc po porodzie (kiedy wokół niema się rodziny) czasem jest niezastąpiona..Ja wybieram opcję tylko 2 godzin max..W tym czasie będą u mnie rodzice..poza tym to moja druga ciąża także już wiem co i jak..Pani będzie przychodzić bardziej sprawdzać czy dzieciątko dobrze przybiera na wadze..i w razie jakichś szwów, sprawdzać czy rana dobrze się goi..
Takie panie sprzatają także dom, robią śniadanie, czasem i obiad..różne obowiązki domowe..zależy też na kogo się trafi bo u mnie niecałe 7lat temu to było jedno wielkie nieporozumienie..
Alex_87
Ja również dołączam się do życzeń.. Wszystkiego co najlepszeJoanna 100 lat i spełnienia marzeń i planów
dołączam.sie do życzen od Agi. [emoji8]
D
Deleted member 134305
Gość
Joanna ode mnie rownież wszystkiego najlepszego :*
Aga dokładnie tak, pod Wrocławiem w ogóle to miałabym ochotę na wiosnę gdzies pojeździć po południowej Polsce tak jedno dniowo w weekendy, pózniej z niemowlakiem to będzie bardziej skaplikowane
Aga dokładnie tak, pod Wrocławiem w ogóle to miałabym ochotę na wiosnę gdzies pojeździć po południowej Polsce tak jedno dniowo w weekendy, pózniej z niemowlakiem to będzie bardziej skaplikowane
reklama
AAggAA88
Dziewczyny no to rozlozylo mnie jak nigdy. Leze i rycze, tak bym chciala cos wziac na grype[emoji21]
Bo wyglada to na grypsko[emoji21]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Bo wyglada to na grypsko[emoji21]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom