reklama
Właśnie od tego zacznie się wojna. Po to mam M. i rodzinę,żeby mi pomogli posprzątać, wyprali ciuchy, zmienili pościel,czy podali kawę gościom. Nie chcę,żeby mi obca baba po domu łaziła i w szafkach grzebała. W marcu mam z nimi spotkanie, wizytę domową (?) Wtedy im powiem czego oczekuję, bo ja po porodzie nie będę się szarpać z żadnym babskiem. Ciekawa jestem ich reakcji bo mam trochę wymagań, a płacę to i wymagam. Interesuje mnie osoba, która przyjdzie, sprawdzi czy z dzieckiem wszystko ok, czy u mnie też ok i tyle. Słyszałam,że czasem mają jakieś mądre rzeczy do powiedzenia,ale nie chcę,żeby mi ktoś cokolwiek starał się narzucić. Poza tym chcę,żeby to była holenderka mówiąca dobrze po angielsku , żadnej kobiety w chuście.Takie panie sprzatają także dom, robią śniadanie, czasem i obiad..różne obowiązki domowe..zależy też na kogo się trafi bo u mnie niecałe 7lat temu to było jedno wielkie nieporozumienie..
Spotkałam się z dwiema z nich wcześniej u siostry mojego M. Z jedną nawet rozmawiałam,że to dla mnie nie jest całkiem normalne
U mnie prawdopodobnie będzie siostra, mamę też mam blisko, rodzice mojego M. mieszkają 3 szeregowki od nas. Nie potrzebuję niewiadomo jakiej pomocy od obcej osoby,bo mam przy sobie bliskich. To jest świetne rozwiązanie dla ludzi, których nie mają nikogo, kobietka przyjdzie, pomoże, jest się z kim kawy napić i pogadać, ale ja tego nie potrzebuję
Ja kapsalona wciągnęłam w piątek,ale obeszło się bez odchorowania.
Co do wagi, ja od początku ciąży jestem 2,5 kg. na plusie.
Siary też nie mam, w pierwszej ciąży miałam już w 4tym miesiącu ciąży.
Lilith, nie mam swojego ginekologa, tylko co wizytę inną położną i nic im nie da kontakt ze szpitalem w Polsce, już doszliśmy do tego,że przeżyją bez tej wiedzy,ale ciągle czekam na dokumenty, które znaleźli rodzice, może akurat.
Dziewczyny, ja z taką ciekawostką co do bólu głowy. Po trzech próbach mogę szczerze powiedzieć,że wiem skąd się bierze mój ból głowy. Jakiś czas temu mój M. mi wyskoczył z tekstem,że migrenę może powodować/nasilać czekolada. Powiedział mi to w trakcie migreny , a wcześniej jadłam czekoladę. W tym tygodniu, we wtorek uraczyłam się odrobiną czekolady i dwie godziny później zaczął się ból głowy. Wczoraj zjadłam 3 kostki czekolady, loda w czekoladzie i jeden wafel ryżowy z polewą czekoladową i ot mam ból głowy :/
Definitywny koniec między mną, a czekoladą! Polecam poobserwować reakcje po czekoladzie,bo może można w łatwy sposób sobie pomóc.
Hejka
Ja juz od 6 nie spie moje dziecko w brzuchu mnie tak kopalo ze szok!! Nie dalo sie spac.
Wczoraj po maratonie urodzinowym ledwo dalam rade sie wykapac.A jeszcze rano zakupy piekarnik, zlew itp.Bylam padnieta,
Ewella dziekuje ze pytasz remont sie posuwa juz prawie finiszujemy:-) a mdlosci niestety wracaja ale widocznie tak ma byc.
Lilith sliczne te podusie tez chce taka
Swoja droga niezly biznez ja ostatnio siostrzencowi za poszewke z jednej strony material minky i do tego wyszyta byla jego metreyczka i metki takie po bokach dalam prawie 40 zl...
Co do imprez my tez mamy full w tym roku wszysykie jak bede w ciazy ostatnia 50 tka mojej mamy 17.06 a pewnie 19.06 bede musiala sie stawic do szpitala .
Ja juz od 6 nie spie moje dziecko w brzuchu mnie tak kopalo ze szok!! Nie dalo sie spac.
Wczoraj po maratonie urodzinowym ledwo dalam rade sie wykapac.A jeszcze rano zakupy piekarnik, zlew itp.Bylam padnieta,
Ewella dziekuje ze pytasz remont sie posuwa juz prawie finiszujemy:-) a mdlosci niestety wracaja ale widocznie tak ma byc.
Lilith sliczne te podusie tez chce taka
Swoja droga niezly biznez ja ostatnio siostrzencowi za poszewke z jednej strony material minky i do tego wyszyta byla jego metreyczka i metki takie po bokach dalam prawie 40 zl...
Co do imprez my tez mamy full w tym roku wszysykie jak bede w ciazy ostatnia 50 tka mojej mamy 17.06 a pewnie 19.06 bede musiala sie stawic do szpitala .
Chybra
Fanka BB :)
Bry mamusie. Noc nawet ok, chociaż znowu miałam takie realistyczne złe sny. Pogoda skiszona. A ja jakoś smutna od rana Jakoś dopada mnie to ile rzeczy, spotkań mnie ominie czy omija, znajomi, z którymi bardzo rzadko się widuję wrzucają zdj , wiecie, gdzieś wyjeżdżają, coś ciekawego robią , a ja siedzę jak ta kupa z synusiem. Uwielbiam go i niby mam też czas żeby wyjść czasem na spotkanie z koleżanką czy poćwiczyć czy wyjść do sklepu, ale czasem mnie tak dopada, taka nostalgia. No to natrułam Wam A i jeszcze do tego dochodzi brak ruchów w brzuchu, jestem w 16 tyg, to sprawia, że po prostu czuję jakbym miała flaczka na dole i tyle, waga nadal +1kg.
A ból głowy mówiłam, że był u mnie właśnie od czekolady
A ból głowy mówiłam, że był u mnie właśnie od czekolady
Joanna wszystkiegi naj naj naj i spelnirnia wszystkich marzen!
Lilith wow! Super podusia! I to recznie szyta! tez macie z coreczka zdolnosci!
Ja wlasnie zastanawiam sie czy nie zakupic maszyny do szycia (jutro maja byc w lidlu) i tez rozpoczac dla dzidziusia produkcji wlasnych kocykow, pieluszek muslinowych/bambusowych i poduszeczek
Maziajka to kuchnia juz prawie gotowa, super! pochwal sie jak bedzie calosc
Paalinaa nie tylko brak migreny, ale jak figura na tym zyska a tak na powaznie ja jak zjem cos slodkiego, jakies ciasto, ciasteczka itp., to tez przezywam pozniej, mam straszne mdlosci i mowie sobie, ze nigdy wiecej slodyczy
Chybra ja tez mam dziwaczne sny, dzisiaj snily mi sie wozki spacerowe Tez teraz w ciazy czasem odczuwam taki zal, czy troche zazdrosc, ze inni moga to i tamto, a ja nie. To na pewno wynika z konoecznosci L4 u mnie Wiadomo, ze czesc ograniczen narzucamy sobie sami, tak jak ja: potencjalnie moglabym teraz gdzies wyjechac na ferie, ale nie czuje sie swietnie i nie chcialabym w zwiazku z tym ryzykowac ze wzgledu na dzidziusia.
Lilith wow! Super podusia! I to recznie szyta! tez macie z coreczka zdolnosci!
Ja wlasnie zastanawiam sie czy nie zakupic maszyny do szycia (jutro maja byc w lidlu) i tez rozpoczac dla dzidziusia produkcji wlasnych kocykow, pieluszek muslinowych/bambusowych i poduszeczek
Maziajka to kuchnia juz prawie gotowa, super! pochwal sie jak bedzie calosc
Paalinaa nie tylko brak migreny, ale jak figura na tym zyska a tak na powaznie ja jak zjem cos slodkiego, jakies ciasto, ciasteczka itp., to tez przezywam pozniej, mam straszne mdlosci i mowie sobie, ze nigdy wiecej slodyczy
Chybra ja tez mam dziwaczne sny, dzisiaj snily mi sie wozki spacerowe Tez teraz w ciazy czasem odczuwam taki zal, czy troche zazdrosc, ze inni moga to i tamto, a ja nie. To na pewno wynika z konoecznosci L4 u mnie Wiadomo, ze czesc ograniczen narzucamy sobie sami, tak jak ja: potencjalnie moglabym teraz gdzies wyjechac na ferie, ale nie czuje sie swietnie i nie chcialabym w zwiazku z tym ryzykowac ze wzgledu na dzidziusia.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry w niedzielę!!!
Dziś z bliźniakami zaczynamy 5 miesiąc
Lilith poduszka super
Maziajka piękna kuchnia powstaje. Mój mąż pod koniec miesiąca też będzie robił remont kuchni, wszystko od nowa. Wczoraj przyszły kafelki
Dziś z bliźniakami zaczynamy 5 miesiąc
Lilith poduszka super
Maziajka piękna kuchnia powstaje. Mój mąż pod koniec miesiąca też będzie robił remont kuchni, wszystko od nowa. Wczoraj przyszły kafelki
reklama
Alex_87
Fanka BB :)
Witajcie
U mnie noc w miarę ok chociaż łapie się na tym że w nocy coś odpowiedniego miejsca do snu niemoge sobie znaleźć..
Lilith sliczna ta poduszka..macie dziewczyny talent..zazdroszczę wam..u mnie chęci były ale nic mi nie wychodziło i dałam sobie spokój..może trzeba znowu spróbować..
Maziajka zapowiada się ładna kuchnia
Paalinaa co do Kraamzorg może powinnaś tak jak ja zgłosić że chcesz tylko 2 godzinki dziennie max żeby dogadaly czy z dzieciątkiem ok i tyle..Ja też niechce by mi się ktoś po domu krzatal bo nas będzie tu w tym czasie sporo..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie noc w miarę ok chociaż łapie się na tym że w nocy coś odpowiedniego miejsca do snu niemoge sobie znaleźć..
Lilith sliczna ta poduszka..macie dziewczyny talent..zazdroszczę wam..u mnie chęci były ale nic mi nie wychodziło i dałam sobie spokój..może trzeba znowu spróbować..
Maziajka zapowiada się ładna kuchnia
Paalinaa co do Kraamzorg może powinnaś tak jak ja zgłosić że chcesz tylko 2 godzinki dziennie max żeby dogadaly czy z dzieciątkiem ok i tyle..Ja też niechce by mi się ktoś po domu krzatal bo nas będzie tu w tym czasie sporo..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom