reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra ale to i tak później korygują na podstawie USG, a dziecko i tak się urodzi kiedy będzie chciało :)
Alex może to nie zapalenie trzustki, mnie też tak bolało przez dwa dni, jak kolka pod żebrami od lewej strony, ale po dwóch dniach przeszło, wydaje mi się że wtedy to był żołądek, zjadłam coś co nie chciało się strawić...
Pera to miłego wyjścia :)

reklama
Hej dziewczyny
My wczoraj wróciliśmy z ferii, musiałam ogarnąć pranie i stertę prasowania. Siedzę z młodym w domu bo dalej chory, najgorsze ze w pracy mi sie posypało trochę, bo miała mnie koleżanka zastępować a jej w pracy tez nie ma, wiec jak wrócę w pn to bede miala mały sajgon, juz mi sie słabo robi jak o tym myśle :p

Co do tsh to ja na początku ciazy miałam super, a tydz temu skoczyło to 2,38, norma w ciazy jest do 2,5, mam powtórzyć i zobaczymy czy dalej będzie wysoki.

Ja co prawda bede rodzic w Krakowie, ale śledzę na Fb profil takiej dziewczynki Lilka z bonifratrów, teraz Lilka pomaga- radzę zajrzeć tym dziewczyna które chcą w kato rodzic na bonifratrów.

Dziewczyny ale sie wczoraj wystraszyłam, dopadłam mojego doplerka i tętno dziecka mi wyskoczyło 230 :/ ale nie było słychać serduszka, dopiero pózniej namierzyłam ok 160 z biciem serca, a ten wysoki wynik to chyba mc Donald w żołądku :D

Morela a jak to wyleczyłas? I jakie towarzyszyły jeszcze temu objawy ...
narazie nie powinnam sie nakręcać ale ciekawa jestem bardzo ..
wizyta dopiero o 18.

abed no mam nadzieje ze masz racje i nie koniecznie sie przejmuje ..tylko to niestety juz za długo trwa :)

aim no mam nadzieje ze usg wyjdzie ok:)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

misia12 - Dobrze, że wyzdrowiałaś to na base będziemy się motywować !!

Aga_k_m - Wspieramy się :) Ja też muszę kupić kostium, ale nie wiem gdzie... Stary na razie wystarczy, ale później.... zobaczymy.

aim - trzymam kciuki, żeby okazali się w porządku Ci z OLX

Inka1985 - udanej imprezy urodzinowej ! Tylko się nie przemęczaj !!

Maziajka - jak lubiane dziecko to i często zapraszane :), ale dla rodzica kłopot :(

AAggAA88 - kolejna "wspieraczka" witam !!

Chybra - W teorii powinno Ci wychodzić na 27.07.2017. Jedynie co to nie wiem jak Ty obliczyłaś, że jesteś w 15 tygodniu ciąży skoro Pani dr wyliczyła 17 tydz. a to się akurat zgadza (wtedy nie bierzesz pod uwagę jak długie miałaś cykle... tylko po prostu jedziesz od ostatniej miesiączki tydzień po tygodniu) Mi wychodzi, że jesteś w 17 tygodniu ciąży + 2 dni....Ale to jeszcze obliczają dodatkowo z USG na początku ciąży... a tego to prócz Pani dr prowadzącej Ci nikt nie obliczy :(
Ludziom możesz mówić, że jesteś w 4 miesiącu ciąży :) będzie bezpieczniej... :)

Pera - robisz piękne rzeczy !! Masz dar dziewczyno !

Angie_90 - uwierz mi gdybyś miała ostre zapalenie trzustki to już dawno siedziałabyś na SORZE lub w szpitalu. Tak ciężko to przebiega i dodatkowo boli praktycznie cały brzuch a nie tylko z jednej strony. Naprawdę uważajcie z tymi internetami bo można się mocno wystraszyć diagnozy. Na spokojnie niech Cię lekarz zbada i się nie nakręcaj :)
Z tym bólem to bardzo często są to bóle od rozciągających się więzadeł i macicy. Jak miałaś bolesne miesiączki to większa szansa na bolesne poszerzanie się ciężarnej macicy... Z trzustką to gdyby było coś nie tak to powinien ginekolog skierować Cię do chirurga + badania krwi, na USG trzustka nie zawsze jest widoczna chyba, że będzie mocno zapalnie zmieniona, ale to już w zaawansowanym stadium. Jak wrócisz od lekarza to daj znać jak było i czego się dowiedziałaś. Pozdrawiam !!

Ostatnia edycja:
Angie takie objawy miala moja mama ostatnio i byly to nerki (kamień) tez sie zdziwila bo niby nic innego nie bolalo a ten bol tez nie byl zlokalizowamy w okolicach nerek tylko wlasnie tak jak piszesz.no coz najwazniejsze zeby nie bagatelizowali tylko zbadali.
Chybra tak jak.pisza dziewczyny zapytaj czy z usg sie pokrywa u mnie cykl 31 a tez liczy 3 dni wczesniej termin ale na usg prenatalnym wyszedl tak jak mam cykle czyli 3dni pozniej niz jej i tego sie trzymam ja.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

A tak w ogóle to jak ktoś chce zrobić suwaczek jakiś inny niż podstawowy to stronka suwaczki.com już działa poprawnie. Mnie przynajmniej w końcu zaskoczył wzór jaki chciałam od początku :)

Truskawka89 a w którym szpitalu chcesz rodzić w Krakowie ?

Alex daj znać co lekarz powiedział.

reklama
Do góry