reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

I ja z bólem wstałam. W sumie z bólem też się położyłam. O 1:00 wzięłam 1 apap, po 6:00 drugi. Ale póki co nadal cmi, i czuje się otepiala.
U mnie nawalka w pracy, i mam wrażenie, że zmęczenie ciągnie mi się od poprzedniego weekendu, także bardzo się cieszę, że dzisiaj piątek [emoji3].
Popołudniu zalicze warsztaty z gliny, a jutro wypchne młoda na plastyke o 11:00, to może pobycze się do 13:00-14:00 [emoji6]

Co do stroju, to ja chcąc korzystać z basenów jestem zmuszona zakupić. Moje stroje były dość dopasowane, a dwuczęściowy odpada.

aim - Trzymam kciuki za wyjaśnienie sprawy z zakupem.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zonagraja kciuki za wizyte i ujawnienie plci ;)
Sylver synowych to sie chyba boje bardziej niz synow ;)
Aga tego sie trzymam teraz bede BOSKA dla moich chlopcow hihi
Milego dzionka i niech te bole juz przejda..

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

@Mumusia_Muminka ja dziękuje poki co [emoji5]

Czytam I czytam [emoji5] bo od wczoraj 100 postow do nadrobienia.
Czy wy biezecie solpadeine? Mnie lekarz powiedzial że nie mogę tego brac.. A to jedyny lek który pomogal... [emoji53]

Wczoraj wrocilismy do Irlandii. Przed wylotem troche sniegu odsniezylam haha. 2.5h z Częstochowy do Łodzi jechalismy, po drodze 3 kolizje... Masakra. Samolot opozniony 40 Min. W Dublinie ladowanie... Az się przezegnalam tak rzucalo. Przyjechalismy do domu dopiero o 21 I przez Te turbulencje I wolne spadanie co I rusz czulam się okropnie. Brzuch bolal pol nocy, obudzilam się bardzo wczesnie ale mialam co robic bo Te 100 postow Samo się nie przeczyta [emoji16]

A tymczasem ide zrobic sniadanie moim chlopakom [emoji5]

Milego dnia mamusie [emoji4]

Ja tez miałam do Lidla pojechać, ale musiałabym specjalnie po pracy jechać, kiedyś już tak pojechałam i nic nie było co chciałam więc zrezygnowałam....

Dziewczy mam pytanie odnośnie pozimu TSH w ciąży, w 10 tc jak robiłam miałam wynik 2,69 mlU/l, lekarka powiedziała że trochę za dużo jak na pierwszy trymestr, kazała powtórzyć przed następną wizytą, powtarzałam wczoraj i mam wynik 2,93 uIU/ml, norma dla kobiet w ciąży jest 2.35 ulU/ml. Czy któraś z was maiła tak prekroczone ? I zastanawiam się czy to dużo czy mało ? Jakieś macie doświadczenia ?
Tak! Ja mialam podobnie!
Tsh juz w ciazy na poczatku podskoczylo z pieknej normy 1,3 na 2,7. Od razu dostalam najnizsza dawke euthyroxu.
Po 6tyg znowu tsh i zeszlo do 1,5.
Bynajmniej euthyrox musze juz brac do konca ciazy.
Ot moj przypadek.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Zonograja moze faktycznie wybierz sie do neurologa, bo moga to byc bole od kregoslupa.

Lilirh widzisz co osoba to inna opinia o szpitalu .Ja najchetniej bym chciala by ktos zdecydowal za mnie nigdy nie bedzie idealnie i w najlepszym szpitalu moze sie cos stac.I to mnie wlasnie dobija...

Curran brrrr na sama mysl o tych turbulencjach mnie trzepi:p jeszcze w zyciu samolotem nie lecialm tak sie boje.Moze dlatego ze mam klaustrofobie.

Jeju ale mi ten czas przez palce leci ten remont i budzet remintowy mnie wykonczy!!! Co chwile cos....
Poza tym jestem teraz tak zalatana jutro jeszcze z Jasiem na urodziny jedziemy i to na 2 imprezy pierwsza na 15 druga na 17...` a wczoraj znow dostal nowe zaproszenie, a ja tylko jezdze z nimi powiariowali z tymi urodziami:p:p

010igov35ye70zfx.png

Witam Was po nadrobieniu.
Wczoraj bylam wylaczona na caly dzien. Meczyl mnie potworny bol glowy. Az tak okrutny ze az wymiotowac mi sie chcialo. Moj maz od razu chcial mi leciec po apap ale ja moge sie meczyc ale zadnego dodatkowego swinstwa brac nie bede. Wystarczy juz Lamitrin i Euthyrox.
Dzis juz lepiej. Dobrze ze to nie grypa.

Mamusia_Muminkowa - ja juz bylam na basenie we wtorek takze polecam i sie dolaczam[emoji1]

Dziewczyny mam nowa maszyne w domu, jest mojej mamy ale nie uzywa jej. Nawet nie wiem jak sie za nia zabrac[emoji12]

Problemy ze spaniem juz powoli daja o sobie znac. Budze sie z 4, 5 razy...nie moge zasnac i tak w kolko. Boje sie co bedzie pozniej.

Inka zabije Cie za te pierogersy! Ja pierwsze w zyciu robilam na wigilie. Ogolnie duzo gotuje...ale od wszelakiego ciasta (slodkiego tez) trzymam sie z daleka. Jedyne co to pierniki klepie. Ale przy tym tez mam niezly nerw. Szybko sie wkurzam jak ciasto mi nie wychodzi!
Pierogi natomiast wyszly mi wybornie o dziwo[emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Czy wy biezecie solpadeine? Mnie lekarz powiedzial że nie mogę tego brac.. A to jedyny lek który pomogal... [emoji53]

Solpedeine ma w składzie paracetamol, w takiej samej dawce jak apap, ale zawiera też kodeine, a ta już nie jest tak obojętna dla nas i dzidzi jak paracetamol.
W ciąży zdarzyło mi się dwukrotnie sięgnąć po solpedeine, ale zamiast 2 tabletek, biorę 1. Ale to były naprawdę skrajne przypadki.

Maziajka - na szczęście masz już końcówkę tych zabiegów remontowych [emoji3].
Z urodzinami mam to samo. Na szczęście za tydzień rusza fala imprez, a ja mam tydzień na zorganizowanie prezentów (już mam zamówione, część jest nawet w drodze) [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey mamusie!
Mam pewnien problem, który zakrząta mi głowę cały czas. 12.10 miałam ostatnia@, cykl miałam 36 dniowy. Moja dr bierze pod uwagę jedynie datę@ i ustaliła datę porodu na 19.07, milion razy jej powtarzałam, że powinna tą różnicę między 28, a 36 dodać, ale się uparła i nic. W rzeczywistości mam skończony15 tydzień, a wg niej 17 i weź tu bądź madra Nie wiem co mam myśleć czy mówić ludziom. Dla mnie niby lepiej, że jest wcześniejszy termin, ale dla malucha nie za bardzo.Doradźcie.
Poza tym noc ok. Mąż ok 13:30 będzie w domu, na obiad spaghetti, a po 15 jadę się wyrwać na ploty z koleżanką :blink:

Do góry