reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Poruszę temat spania. Ja zawsze zasypiałam na brzuchu i teraz w ciąży też tak mam. Boję się że już za pare tygodni to bedzie nie do wykonania i wcale nie zasne. Myślałam o kupnie tejspecjalnej poduszki do spania a potem karmienia. Czytalam już mase opini na jej tema. Co Wy myślicie? Też macie problem ze snem? Może któraś ma już taka poduszke?

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bulkaasia dwie dziewczynki, super! Gratulacje!:)

Integral zapraszamy!:)

Olokolo, chybra zazdroszcze super samopoczucia;) swietnie ze mozecie cwiczyc w ciazy!:) ja jak ide po coreczke do przedszkola, potem po schodach na drugie pietro, to czasem mam wrazenie jakbym mount everest zdobywala;)

Wiecie, ze ja w ciazy nie jadlam jeszcze ani jednego loda? Ale dzisiaj zrobilyscie mi smaka, chyba przejde sie do sklepu po jakies male zapasy do zamrazarki, zeby byly w pogotowiu;)

Tymuniek dobrze ze w dzien panujesz nad tym cukrem, to musi byc bardzo uciazliwe...

Pera i Katanka gratuluje umiejetnosco dziewczyny!:) ja kiedys umialam troszke robic na szydelku, moze czas sobie odswiezyc te umiejetnosci?;)

Ps. Zapisalam sie na warsztaty bezpieczny maluch;)

Poruszę temat spania. Ja zawsze zasypiałam na brzuchu i teraz w ciąży też tak mam. Boję się że już za pare tygodni to bedzie nie do wykonania i wcale nie zasne. Myślałam o kupnie tejspecjalnej poduszki do spania a potem karmienia. Czytalam już mase opini na jej tema. Co Wy myślicie? Też macie problem ze snem? Może któraś ma już taka poduszke?

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
Zajrzyj na watek zakupowy tam sa poduchy :)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

A jeszcze gdzieś tam był temat drugiego dziecka. Też planujemy, dość szybko, się po pierwszym poronieniu wiem że plany można sobie w tyłek wsadzić :p a zobaczymy co wyjdzie. Ale starania zaczniemy pewnie dość szybko.

Hejka:-)

Bulkasia gratki:-)

Tea tylko kalendarzy chinski jest kilka mi na jednym pokazuje dziewczynke na drugim chlopca.

Aha bo ten odstep juz dawno obalony:p najnowsze badania firmy Lady Comp obalily teorie Shetellsa.

Aga powodzenia w pracy!!

Tymuniek gratki dla siostry Jaski sa super!

Co do lodow ja od poczatku ciazy mam na nie faze:D najlepiej magnum migdalowe ale ostatnio po nich mialam taka zgage ze myslalam ze zwariuje!!

Wczoraj opiekowalam sie bratanica 3l i bratankiem 7 mies do tego moj 7 l i myslalam ze zwariuje glowa mi pekala ledwo do domu dojechalam 5 km...bo tak mi czaszka pulsowala.
Serio wiem ze kilka osob zastanawia sie nad imieniem Laura szczezrze odradzam jak imie idzie w parze z charakterem bo to jest maly diabel! Czyste ADHD:D takiego dziecka nie znam drugiego.Uwielbiam ja bo jest slodka i te teksty jej" kocham Cie moja ciociu" ale oszalec z nia mozna!! Od urodzenia taka byla.

010igov35ye70zfx.png

Witam sie z zatłoczonego metra ;)
Dziś spałam spokojnie w końcu ze snem, że wyciskalam mleko z piersi. Leciało, że hej :)

Pera imion nie mam bo obstawialiśmy chłopców. Dla nich były Igor i Patryk. Dla dziewczyn zero pomysłów niestety :errr:

Tea kalendarz chiński sprawdził się w pierwszej ciąży, w drugiej nie i teraz w trzeciej jak na 100% potwierdzi się płeć to też zadziałał.
Natomiast z wróżby z obrączki wyszło mi córka, syn, syn, syn więc raczej też 50/50 prawdy :confused:

Hej laski! :)
Dziś mam do położnej na 14:45. Pierwszy raz posłucham serduszka! Nie mogę się doczekać. Mam dostać dziś skierowanie do szpitala na usg polowkowe. :biggrin2:

Też jem lody, codziennie. Ale mi teraz podeszly wodne gruszkowe :D

Integral- ja taka poduche miałam w pierwszej ciąży, jak dla mnie była świetna. Dzięki niej zaczęłam w miarę dobrze sypiac. Teraz też ją kupię.

Dziewczyny, gdzie wchodzicie w poszczególne wątki? Tak jak np.brzuszkowy czy zakupowy? Chyba typowa blondynka ze mnie :D

Maziajka - polecam oreo na patyku, jadłam ze 2 tyg temu, pyszniaste! Ja planuje Laure.. csii nie pisz o tym głośno że to diabeł żeby mój mąż nie słyszał.

bulkaasia - gratuluję dziewczynek! cudowny dwupaczek :-)

Ania023 Link do: Lipcowe mamy 2017 tu sobie wejdź i masz listę wątków :)

olokolo91 ja od 8tyg leżę i jak na początku wariowałam (jestem dosyć aktywną osobą) to już się przyzwyczaiłam..ale liczę na to że jutro na wizycie lekarz pozwoli mi żyć normalnie :D

tea80 jak będę znała płeć to dam znac ;)

Integral witaj :)

ja w tej chwili mam problem z imionami. chciałabym Laure, ale jest problem z chłopakiem. jak zmarł jego najlepszy przyjaciel to kazał mi obiecać że kiedyś nazwiemy tak syna... problem w tym że nie wyobrażam sobie mówić tak do własnego dziecka. przeciez to zawsze będzie przypominało o bólu i tragedii.. w końcu pękłam i kazałam mu się nad tym zastanowić i się już 2 tyg zastanawia. zobaczymy... żeby było prościej, już do mnie teściowa wydzwania że to nie jest dobry pomysł i co my zrobimy itd.. zamiast dać nam się nad tym zastanowić. wkurza mnie jak są osoby (jedną mam taką) która już 15 razy pytała kto będzie chrzestnymi, 10 razy jakie imiona, o tych chrzestnych już nawet pytała moje przyjaciółki (chyba liczy na angaż), eh... też mam nerwy :D:D

p.s też się zapisałam na te warsztaty, a co! :-)

Ania 023 kliknij u gory strony "lipcowe mamy 2017" i wejdziesz "pietro wyzej", gdzie sa inne nasze watki, np. zakupy:) milej lektury!:)

reklama
Taaaak polecam szydelkowanie czy " drutowanie:p ", nic tak nie relaksuje hehehe. Zwlaszcza w moim przypadku kiedy nerwy nie doopanowania.
A mysle, ze to kwestia samozaparcia i wpracy:p

Aga- powiem Ci, ze zachorowalam na imie Jagoda :-) Jeszcze ktoras z dziewczyn tez wspomniala i tak sie mnie juz trzyma.
Pisalyscie o Anieli, to meza faworyt byl ;-)

Co do spania to ja tez dalacze do grona z problemami...
Zasypiam chyba z godzine, jak spie na jednym boku to mnie cycek boli:-( na plecach reka mi dretwieje, az sie boje pomyslec co bedzie pozniej :-/

Do góry