jutro jedziemy na ferie i maja bardzo fajne masaze w tym osrodku co bedziemy- jakis specjalny pakiet dla kobiet w ciazy, wiec skoro maz nie chce mnie miziac to niech mi za takie masaze zaplaci przynajmniej haha
Dziewczyny co do ruchów to dzis 3 noc pod rząd wydaje mi sie, ze czułam w nocy pod pepkiem jakies smyranie, 2 ostatnie noce myslalam, ze mi sie to sni, ale chyba nie mozliwe miec 3 dni z rzedu taki sam sen...sama juz nie wiem. W dzien nie czuje zupelnie nic
Odnośnie SPA - czy któraś z Was korzystała z tego typu przyjemności w ciąży ?? Mieliśmy z mężem jechać na tego typu wypad, ale się trochę obawiam tych masaży, leżenia na brzuchu itd.
Co do ruchów to wydaje mi się, że pierwsze ruchy były już dwa tygodnie temu w moim przypadku. A teraz mam czasami takie uczucia pukania raz to w lewym a raz w prawym boku a czasami pośrodku, czy Wy też tak miałyście, że np. w danym dniu czułyście tylko po prawej stronie w jednym konkretnym miejscu ??
Dzień dobry
Po wczorajszym wypadzie do restauracji nadal czuje się najedzona i mam brzuch ogromny
Ale jaki pyszny ciepły gofr na deser zjadłam, mmnnniam..
bulkasia, narobiłas mi takiej ochoty na gofry z bitą śmietaną i borówkami, że poleciałam do sklepu kupić borówki,ale jak zobaczyłam ilość tych borówek i cenę to musiałam przystopować
Lilith - gratuluję pierwszych ruchów. Dziecko będzie chyba dobrym opowiadaczem historii bo lubi trzymać w napięciu
Truskawka - gratuluję udanej wizyty, ale teraz odpoczywaj i mierz sobie te ciśnienia. Może ostatnio miałaś jakiś nerwowy okres, niewyspanie i przez to jest jak jest. Także muzyka relaksacyjna i odpoczynek
Na początku czułam przelewanie,burczenie itd... takie dziwne odgłosy a jakieś 2 dni temu pod pępkiem dosyć nisko takie puknięcia poczułam jakby ktoś mnie pięścią od środka uderzył ale tak lekko oczywiście
Czy któraś z was bierze Femibion 2 ?? Bo ja brałam ale bardzo zle się czułam ( zawroty głowy mało nie zemdlałam kilka razy ) i zastanawiam się czy to może od tych witamin...? Odstawiłam je na kilka dni i czuję się dobrze więc to całkiem dziwne....
Dokładnie Agness z tymi pierwszymi ruchami miałam takie samo odczucie jak Ty i z tym pukaniem od środka
Ja również biorę Femibion Natal 2 plus (tam jest dodatkowo żelazo i wit. D3) i powiem Ci, że też na przełomie 15-16 tydzień czułam się fatalnie i powiązałam to z tym suplementem i odstawiłam na dwa dni i lepiej się poczułam, ale na trzeci dzień znowu pogorszenie pomimo ominięcia dawki. Na czwarty dzień wzięłam i pod koniec 16 tygodnia do tej pory już się normalnie czuję pomimo brania tego suplementu. W środę idę do lekarza to podpytam jak z tymi suplementami.
Ale najpierw trzeba wykluczyc cukrzyce wiec mialam przedchwila pobierana krew i w poniedzialek wyniki.ale wogole bym sie niezdziwila Jesli mam ta cukrzyce ciazowa bo juz wczoraj M mowilam to Co niemialam w poprzednich ciazach i Super sie czulam tak Teraz mam wszystko.
Karo, nie martw się. To, że masz objawy, których nie miałaś w poprzednich ciążach nie jest od razu sygnałem do tego masz większe prawdopodobieństwo cukrzycy ciążowej. Także spokojnie trzeba czekać na wyniki badań z krwi. Później między 24-28 tyg. i tak każda z nas będzie miała doustny test obciążenia glukozą, więc będziesz miała jeszcze nie jedno badanie, żeby to sprawdzić.