reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Czesc dziewczyny

Ja ostatnie dwa dni w pracy Do 20 stej ,wczoraj 8 godzin i o 19 mialam taki twardy brzuch ze sie wystraszylam ale wrocilam Do domu polezalam i bylo okay.niewiem czy wam pisalam Tabletki na cisnienie Narazie pomagaja tak ze niemam wysokiego cisnienie i boli glowy ale znowu bardzo obniza Mi cisnienie i dzisiaj mialy okropny dzien. Siostra zrobili nam niespodzianke i przyjechali na obiad ale ja sie okropnie czulam. Jak tylko pojechali padlam i zasnelam na Pol godziny. Przez to niskie cisnienie jestem taka slaba i bez sil i juz niewiem Co lepsze. Dzisiaj sasiedzi pozyczyli ni cisnieniomierz i bede mierzyc regularnie i jesli bede sie dalej tak zle czula to pojde Do lekarza.biore te Tabletki rano i wieczorem, moze by tylko jedna wystraczyla. Pierwsze 14 tyg bylo takie super u mnie a teraz zamiast lepiej to jest gorzej

Sorki ze tylko o mnie ale chcialam sie tylko wygadac bo nikt Mi niewierzy ze sie tak zle czuje Przez to cholerne cisnienie[emoji20]

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Karo - ja nigdy nie miałam skoków ciśnienia, więc nie wiem dokładnie jak to jest. Ale podejrzewam, że kolorowo nie jest, i potrafi ściąć na maxa z nóg. Współczuję bardzo tej niemocy. Pogadaj z lekarzem, może coś Ci zmieni.
I ten Twój twardniejacy brzuszek.. Szkoda, że nie możesz wziąść L4 do końca ciąży :-(

Ja mam niskie ciśnienie, i jak delikatnie i ono spadnie (np.po czosnku/sos czosnkowy) to mam stany jak przy migrenie. Takich skoków jak u Ciebie, to chyba bym nie dała rady znieść

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey ! Też mam problem z kręgosłupem, a dokładnie z odcinkiem lędźwiowym, rano mnie strasznie boli, śpię na takim łączeniu łóżka:hmm: Oprócz tego mam ciasno w łóżku, bo mąż jeszcze czasem w środku nocy bierze do nas syna( śpimy w tym samym pokoju i od początku czyli 1,5 roku jest bajlando w nocy) , ehh, już mu awanturę o to zrobiłam żeby coś z tym zrobił, no zobaczymy.
A piersi jeszcze mam normalne i tak jak w tamtej ciąży zamierzam nosić staniki sportowe, bardzo wielką ulgę mi przynosiły:)
A prawko? Mam już od 6 lat i od dwóch nie mamy auta heh:-p Ale cieszę się, że wtedy zrobiłam, przed tymi zmianami.

Lilith popatrzę sobie w małych sklepach, dzięki za podpowiedź ;)

Truskawka też nie wiem jak to z takim wózkiem dlatego zależy mi aby fizycznie go zobaczyć, sprawdzić jak się nim jeździ itp.

Hej, będę cierpliwie czekać. Chociaż ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym już poczuć bobasa, byłabym spokojniejsza bo usg dopiero w 20 tyg a ja dopiero w 14 :sad:

Ja zauważyłam, że boli mnie kręgosłup ale w tym miejscu gdzie miałam znieczulenie do cc. I czasem jak za długo siedzę to mnie boli, innych dolegliwości nie mam :p

Pumelova - osobiście w stanach zapalnych dziąseł, a nawet przy bólach zębów stosuje miejscowo dentosept A, ale czytałam ulotkę, i nie jest on wskazany dla kobiet w ciąży i dzieci przed 7 rokiem życia.
Nie mniej poszukalam i znalazłam lżejszy odpowiednik mojego specyfiku - "dentosept A mini", który może być stosowany od pierwszych tygodni ciąży.
Może warto spróbować?
Link do: Dentosept A Mini, spray, 30 ml - Portal Dbam o Zdrowie

Joanna - kategoria C, autobusy...? No Kochana zaimponowalas mi na całej linii [emoji5].
Świetną niespodziankę zrobił Ci mąż [emoji3]. Szkoda, że na tak krótko, ale jakby nie było jest teraz przy Was, więc wykorzystuj sytuację na maxa [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki za podpowiedz, narazie mam coś do płukania, myślałam ze może któraś z Was miała coś takiego i wie co z tym zrobi dentysta :)

Karo właśnie to jest słabe w leczeniu nadciśnienia, cieżko wcelować z dawka. Ja nim zdiagnozowałam swoje nadciśnienie to z pół roku minęło. To było juz dawno. Miałam masakryczne bóle głowy, takie jak dziewczyny opisują przy migrenach. Jak dostałam leki byłam jak nowonarodzona. A przed potrafiło mi walnąc 200/100. Z wielkiem i zrzucilonymi kg problem przestał istnieć. U mnie nie znaleziono przyczyny nadciśnienia. Współczuje Ci!

Wczoraj byłam na super kuligu, ale trzeslooo chyba jakbym wiedziała ze aż tak będzie bym nie wsiadła ;)

Karo kontroluj ciśnienie i jeśli faktycznie za bardzo Ci spada to skontaktuj się z lekarzem. Dawkę leku napewno można zmniejszyc/dostosowac- bez sensu żebyś się męczyła ze złym samopoczuciem.

Ania ja też wyczekiwalam ruchów, ale spokojnie masz jeszcze czas.
Pisalyscie ze strasznie Wam się ciągną tygodnie a mi wręcz przeciwnie strasznie lecą. To już 17tc zaniedlugo połowa :-O

Wspominakyscie tu o Kopernika, ja też z Krakowa ale raczej na Żeromski się zdecyduje ponownie.

A czy wiecie może czy w ciazy można wykonywać ekg?

Kasiulka ja wlasnie nigdy problemow z cisnieniem niemialam.wyszlo tylko przez ze bole glowy ktore mialam tak czesto Teraz w ciazy.i wlasnie jak wzielam tabletki to w piatek bylo super bez bolu glowy i super sie czulam
Juz wlasnie sie zastanwialam teraz moze poprostu mam gorszy dzien dzisiaj bo wczoraj w pracy bylo okay i w piatek bylo naprawde dobrze tylko dzisiaj od rana tak kiepsko. Caly dzien mialam praktycznie dzisiaj cisnienie 100/50 Co dla mnie okropnie niskie.nic poobserwuje Pare dni i zobaczymy

Kasiulka ale fajnie napewno bylo na kuligu.u nas niema grama sniegu tylko mroz od dzisiaj znowu
f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Witajcie kochane... Jestem na wsi u siostry. jako ze u nas są już ferie, spakowalan moją pannę i jesteśmy :) jakimś cudem zlapalam zasięg, a uwierzcie tutaj to nie lada wyczyn :)

Mam nadzieję że u was wszystko w porządku :)

Do góry