reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzieki za kilka słów otuchy:) wyczekuje juz wizyty u dentystki:))

Widze ze kazda ma jakieś przejścia, co ciekawe mało się w ogóle o tym mówi. Ja zaszlam w pierwsza ciążę, za pierwszym razem, pochwaliliśmy się znajomym i rodzinie od razu (nigdy bym nie pomyślała ze poronie..) i straciłam ciążę w 9tc. Po 3mcach zaszlam znów, nikomu nic nie mówiliśmy i znów poronilam w 9tc. Zaszlam znów po 3mcach i powiedzieliśmy znajomym dopiero w 12tc, jak juz minal ten 9tc... Najgorzej jak ciągle ktoś pytal jak nam idą starania itd a ja tylko zachodzilam i tracilam. Mysle ze hormonalnie mój organizm jest nieco wykończony ;-) teraz każdy tydzień jest na wagę złota.

reklama
Hymmm celulit, ja nie mam od jakiś4 lat, bo wtedy schudłam20 kg i zrobiłam ze sobą porządek i do tąd się pilnuję i ćwiczę, również w ciąży;-) ;) Niestety, samo się nie zrobi. A dr odradzała mi w ciąży peelingi ud, brzucha i piersi więc uważajcie z tym.

Truskawka - widzę, że trafiłaś na zdolną ekipę wkluciowa [emoji23]. Porażka wkluciowa totalnie ich nie zniechecala... Chyba, że... Może posłużyłas im w celach praktyki [emoji6]? Nieprzytomny pacjent nie zgłosi zastrzeżeń - Ty mogłaś.. Dzięki temu mogli obrać kolejny tor do działania.
Jednym słowem - współczuję.

Co do igły - staram się nie patrzeć gdy mi sie wkluwaja. Proszę o tą większą, bo już dwukrotnie super się udawało, przez co ograniczyłam sobie ból i kolejne serie prób..
A dzisiejsza sytuacja to wynik słabej pielęgniarki, która nie dość, że przyszła po 7:30 (poniedziałek, wszędzie mega zaspy), nie zdążyła kawki lyknac, a tu..przed 8:00 trafiłam sie jej ja (jako 4 do poboru).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny
Również należę do grona lipcowych mam, czytam forum codziennie i w końcu postanowiłam coś napisać :)
Jestem ciekawa jak u Was wygląda kwestia porodu, macie już coś ustalone? wybrany szpital, położną?
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie

Cześć Martac88 - ja jeszcze nie jestem na etapie porodu. Chciałabym urodzić naturalnie. Ale wszystko wyjdzie w późniejszym etapie ciąży.

Napewno znowu będę musiała przejść szkole rodzenia.
A co do położnej - zdaje się na los, na zasadzie układu z tą, która akurat będzie na dyżurze [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra rozumiem by nie robic peelingu brzucha ale ud czy posladkow? Co w tym.zlego uzasadniala to jakos? Ja robie regularnie od kilkunastu miesiecy i nie wyobrazam sobie by przestac.Jeszcze musze sobie kupic banki chinskie i masowac uda.Bo jak zaniedbam to w lato bede w pantalonach latac:p
W tej ciazy jestem bardziej swiadoma i wole zapobiegac niz pozniej " plakac" nad soba:p

Marta witamy ja bede miala cc ale szpital jeszcze nie wybrany.

010igov35ye70zfx.png

Lilith, Wendy ja myje głowę pod prysznicem tylko, kiedyś jak się schylilam do wanny to już tak zostałam :/
Zonagraja udanego wypoczynku- zazdroszcze. Uwielbiam wiochę i muszę.
Byłam wczoraj na zakupach, najpierw typowo remontowe, a potem próbowałam kupić spodnie z paskiem bo już zwykłych dżinsów nie wcisnę, tzn wcisnę ale mnie cisną. Wyobraźcie sobie że w 3 sklepach nie było mojego rozmiaru :/ rozmiar mniejsze nie przewidują powiększenia ud, a rozmiar większe spadały. Także nie kupiłam nic :(

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj wklejam test papa może któraś z,was to odczyta?
Test PAPP-A i wolne Bhcg masz w normie. Wartości < 0,5 MoM lub > 5,0 w przypadku PAPP-A świadczą o większym prawdopodobieństwie wady genetycznej. Co do samoistnego porodu przedwczesnego to wyliczają to głównie na podstawie wywiadu, lokalizacji łożyska i przepływu oraz lokalizacji pępowiny.

Martac witaj [emoji3]
U mnie cc i szpital 1 wiec wybor prosty,a do poloznej juz dzwonilam takze jestesmy unowione [emoji5]
Aga toc mowilam Cie ze jestes najblizej. [emoji6] nie zartowałam.
My juz z młodym zaliczylismy śnieżny patrol takze wlasnie zasypia po spacerku a ja bede miala relaksik ;)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszym trymestrze nie mogłam ćwiczyć także niestety. Natomiast to że wcześniej o siebie zawsze dbałam nie pomogło na zapas i jak nigdy cellulitu nie miałam tak w ten weekend go zauważyłam.

Poród to jeżeli chodzi o miejsce mam wybrane, położna też z dyżuru.

Do góry