reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Karoo z córa miałam wysokie 150/98 ciśnienie, przy anemii spada mi i mam niskie typu 90/50. Ledwo się snuje.. Ale to nic bo po porodzie miałam 70/34 i pod transfuzje podchodzilam juz. Ciągle machina pikala i musiały piguly przychodzić. Skoków jak Aga pisała bym nie przetrwała.. Juz wole obecne anemiczne niskie.. I też czuje się gorzej niż w pierwszym okresie.

Joanna super prezent mąż zrobił, musieliscie baardzo siemcieszyc mimo, iż krótko :)

Bulkasiaa w tych sklepikach popatrz koniecznie i polecam Ci popatrzeć pomforach odnośnie wózka. Sama to przerabialam w poprzedniej ciąży jak myślałam, że takk się przyda. No i dużo przyjaciółka mi podpowiedziala. Rozstawy dolne są różne, oystery mają mała slacerowke i tam maluchy bardziej wiszą na dole, jakby w koszu siedzą. Joggery mają chyba najwięcej możliwości wpiecia ondol etc. Britaxy mają tą rączkę, która sama prawie złamała rękę mojemu synowi, wiec nie polecam.
Teraz jest nowy wózek, on ma jedno siedzisko ale jak potrzeba dooinasz drugie w fajny sposób. Musze sprawdzić jak się nazywa. W książeczce ze szpitala była reklama jego. Abc są znowu trochę chybotliwe.

Kulig wow. Mi by sama jazda konna wystarczyła jako atrakcją :)

Wyszedł której większy celulit??

reklama
Czesc dziewczynki,
Karo .najlepiej zapisuj pomiary cisnienia zeby pokazac lekarzowi, oby wszystko sie unormowalo.

Lilith ale.mialas przejscia z tym cisnieniem.szok. Bóle plecow wspolczuje ja.mam.z tym.myciem glowybtak samo ale dopiero w polowie ciazybpoki co jest ok,ale za to sapie jak parowoz brak mi tlenu ;)wiec lapie oddechy jak ryba;)M ciagle pyta czy dobrze sie czuje, boi sie ze juz schodze hihi a takvto wszystkie nudnosci przeszly wraz z 13tc wiec spoko teraz czekam na ruchy malucha :))i bede spokojna .

Co do celulitu juz w pierwszych tyg zauwazylam.ze jest wiec nawet juz na to nie zwracam uwagi po porodzie po kilku miesiacach schodzi sam :)

Lilith sprobuj ta fryzjerska farbe daja fakne efekty tylko uwazaj zebys sobie gumek z wlosow nie zrobila , mi ostatnio przyszla chec na blond ale to ewentualnie po porodzie dopiero;)

Zonagraja udanego wypoczynku ja ja tez na ferie na wies do lasu jade z dzieciakami a M remontuje buduje urzadza w tym czasie ;) takze nawdycham sie swiezego powietrza, oby snieg byl w polowie lutego:)

Pumelova spokojnie nie martw sie ropa to stan zapalny lekarz da sobie z nim rade:)

Ania 023 tez mam czasem bole dokladnie tam gdzie mialam znieczulenie za 1 razem, drugie znieczulenie bylo tak fantastycznie zrobione ze nie mam zadnych dolegliwosci.

Joanna naciesz sie Mezem:)

No to chyba tyle poki co.
Milego dzionka[emoji5]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Lilth ja sie najbardziej bałam w przerwie miedzy ciazami, ze ktos ze znajomych bedzie w ciazy, nie przezyłabym tego. Mało w ogole w tym czasie wychodziłam z domu, bo ciagle widzialam ciezarne czy mamy z niemowlakami, bardzo to bolało. Jeszcze jedni znajomi u nas na imprezie non stop dopytywali kiedy drugie (to było tak z 2 tyg po poroneniu), jak to mozemy jeszcze nie miec drugiego dziecka itp, było mi bardzo przykro. Teraz znow sie odezwali, ze chca sie spotkac akurat jak czekam na ten wynik :/ ale maz juz powiedzial, ze absolutnie czasu nie mamy i chwała.
Co do cellulitu to tez mam teraz okropny, w dodatku stasznie mi wyskoczyły boczki i bryczesy na udach :/

pumelova dobrze, ze idziesz do dentysty, wszelkie atrakcje typu ropy nie sa dobre w ciazy, mnie kiedys dentystka tłumaczyła, ze stany zapalne zebów moga powodowac wczesniejsze porody, najlepiej to wszystko leczyc na bieząco i powinno byc ok.

Karo dokładnie rozumiem o czym piszesz, ja po porodzie dostawałam bardzo mocne leki na zbicie cisnienia to kontaktu ze mna nie było, potrafiłam zasnac w trakcie rozmowy z kims, nie byłam w stanie tego opanowac. Niestety tak jak dziewczyny pisza ciezko utrafic z dawką, ale i tak lepsze niskie niz wysokie cisnienie.

Karuzela ekg mozna w ciazy wykonywac, ja mialam robione nawet na początku :) ja synka rodziłam w zeromskim i byłam zadowolona, natomiast patologie ciazy tam maja tragiczną.

ZonaGraja miłego wypoczynku :)

Melduje sie z pracy [emoji6]

nie przedluzalam L4, bo i tak zrywalam się z rana, żeby wypchac młodą i M do szkoły i pracy. Nie czuje się super extra, ale cóż.. Dam radę [emoji6]

Z rana pojechałam do labo - robiłam rozszerzone badania morfo, i właśnie..
Aim - Kochana - pamiętasz mój super sposób na pobranie krwii u osób z słabymi żylami? No więc nie zawsze działa.
Trafiłam na taką babe, ze jej dopiero 4 igła coś wskurala. W ogóle wkuwanie zaczęła od biadolenia nad moimi zylami, po czym rzuciła tekst, że będzie musiała to zrobić "na chybił trafił - albo chybił albo trafił" [emoji34]. I tak.. 3 razy chybiła, a za 4 razem sciagla mi (wiercac na boki) krew w żyły bocznej przy łokciu. Oczywiście zero przeprosin, jedynie co to mnie ostrzegla, że może mnie teraz pobolewac ręka i z pewnością będzie spory siniak. Także.. Cóż za piękny początek tygodnia [emoji4]

Żonograja - udanego wypoczynku! Nie szalej za bardzo [emoji6][emoji8]

Wendy - to my wspólnie feriujemy [emoji6][emoji3]

Lilith - o cellulicie już pisalysmy w początkowych tygodniach, i niestety... U mnie nadal to świństwo siedzi na udach, baa rozsialo się po całej długości do kolan. Najgorzej z przodu - tył jeszcze ujdzie.

Kasiulka - jaaa - zazdroszczę kuligu, a jeszcze bardziej odwagi [emoji5].
Mam nadzieję, że nocka minęła spokojnie po tym trzesawisku [emoji5]

A w ogóle to.. Właśnie usłyszałam w radiu, że dziś panuje "blue monday", tj.najbardziej depresyjny dzień w roku, przypadający na 3 poniedziałek stycznia.
Stąd ja Wam dziś życzę mega udanego, szczęśliwego dnia. Może nawet z dodatkiem czekolady? - bo co jak co czekolada jest najlepszym lekarstwem na ciężkie chwile [emoji6][emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja też witam się z pracy chociaż dzisiaj byłam bliska wzięcia urlopu na rzadanie - Aga mówisz blue monday to by wiele tlumaczylo... Z celulitem mam odwrotnie zawsze w ciazy mi zanika ale potem wraca ze zdwojoną siła [emoji48] Ja aktualnie walczę z zaparciami z drobnymi sukcesami polecam kiwi do picia oleju lnianego na noc jakoś nie mogę się zmusić ale może nie jestem jeszcze tak zdesperowana.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Aga wspolczuje :-( ja w przyszlym tygodniu ide na pobranie i juz sie boje...!!

Samotnaja jakies wiesci? Czekamy odezwij sie.

Co do celulitu ja nie zauwazylam wiecej ale dzialam prewencyjnie co 2 dzien peeling i szczotkom taka do masazu pod prysznicem sie masuje.

010igov35ye70zfx.png

A ja znowu chciałam isc na długo spacer i znowu smog... :/
DO tego od 2 dni boli mnie głowa jak tylko sie rusze. Zdecydowanie jestem przykładem na to, ze najlepszy jest 1 trymestr ciazy, a nie 2 :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W o matkoo ja o pierwszym trymestrze to chce jak najszybciej zapomniec:D jedne wielkie rzygowiny[emoji23] [emoji23] [emoji23]

010igov35ye70zfx.png

reklama
Melduje sie z pracy [emoji6]

nie przedluzalam L4, bo i tak zrywalam się z rana, żeby wypchac młodą i M do szkoły i pracy. Nie czuje się super extra, ale cóż.. Dam radę [emoji6]

Z rana pojechałam do labo - robiłam rozszerzone badania morfo, i właśnie..
Aim - Kochana - pamiętasz mój super sposób na pobranie krwii u osób z słabymi żylami? No więc nie zawsze działa.
Trafiłam na taką babe, ze jej dopiero 4 igła coś wskurala. W ogóle wkuwanie zaczęła od biadolenia nad moimi zylami, po czym rzuciła tekst, że będzie musiała to zrobić "na chybił trafił - albo chybił albo trafił" [emoji34]. I tak.. 3 razy chybiła, a za 4 razem sciagla mi (wiercac na boki) krew w żyły bocznej przy łokciu. Oczywiście zero przeprosin, jedynie co to mnie ostrzegla, że może mnie teraz pobolewac ręka i z pewnością będzie spory siniak. Także.. Cóż za piękny początek tygodnia [emoji4]

Żonograja - udanego wypoczynku! Nie szalej za bardzo [emoji6][emoji8]

Wendy - to my wspólnie feriujemy [emoji6][emoji3]

Lilith - o cellulicie już pisalysmy w początkowych tygodniach, i niestety... U mnie nadal to świństwo siedzi na udach, baa rozsialo się po całej długości do kolan. Najgorzej z przodu - tył jeszcze ujdzie.

Kasiulka - jaaa - zazdroszczę kuligu, a jeszcze bardziej odwagi [emoji5].
Mam nadzieję, że nocka minęła spokojnie po tym trzesawisku [emoji5]

A w ogóle to.. Właśnie usłyszałam w radiu, że dziś panuje "blue monday", tj.najbardziej depresyjny dzień w roku, przypadający na 3 poniedziałek stycznia.
Stąd ja Wam dziś życzę mega udanego, szczęśliwego dnia. Może nawet z dodatkiem czekolady? - bo co jak co czekolada jest najlepszym lekarstwem na ciężkie chwile [emoji6][emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga jak napisałaś o tych żyłach to mi sie przypomniało jak byłam na intensywnej terapii i lekarz mi chciał założyć wkłucie centralne czy coś takiego w żyle przy nadgarstku, próbował chyba z 10 razy az zaczęłam mowić ze mnie okropnie boli i nie wytrzymam a on na to ze w sumie to mi tego jednak nie założy bo tego sie nie robi na przytomnych osobach!!! Chcieli mi jeszcze wbić igle w szyje ale tez stwierdzili ze nie jest ze mną az tak zle a by mnie to oszpecilo i wolałam nie dopytywać o wielkość tej igły :D

Do góry