reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Tak, ja bym miała po 5 godzinach ale poszłam dopiero na następny dzień i tu podkreśle że to nie była kwestia znajomości czy że w moim szpitalu puściłam to szybciej ;) w Krakowie na Kopernika mają takie tempo jak co, na przyszłość.

AIM ja tez mam wrażenie ze ciąża sie ciągnie, moze ze względu na poronienie- jestem w ciazy od czerwca z 3 miesięczna przerwa, jeszcze te wszystkie problemy mnie okropnie dobijają :/

Aha ja czekałam na pappa tak z 4 dni chyba, ogólnie do 5 dni miał być wynik a był ciut wcześniej

Bulkaasia nie znam sie na wózkach dla bliźniaków ale kurczę jaki będzie dostęp do tego malucha na dole?? A druga sprawa ze wyglada ta dolna cześć jakby miała wchodzić pod nogi osobie pchającej wózek.

Ja tez byłam dziś na zakupach i kupiłam nowy staniczek na rozmiar E ale miseczka trochę mała natomiast F była za duża, mnie raczej juz biust nie urośnie :p kupiłam tez dwie bluzeczki ciążowe w hm takie dłuższe w sam raz do getrów.

Macie problem z bólami krzyża? Jak więcej sie nachodze to mnie boli oraz przy leżeniu na pleckach tez zaraz krzyż boli :/

Ja też będę musiała zmienić rozmiarówke cyckonosza - dostałam mega wypełnienia, przy i tak sporych.
Mój M przeszczesliwy [emoji23][emoji6]

Truskawka - z krzyżem mam to samo. Jak za długo postoje cierpię.. Jak poleze na plecach - cierpię. Jedynie leżąc z boku na bok dostaje chwilowej ulgi.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim, to dziwne, ja robiłam pappa na Kopernika i czas oczekiwania na wyniki to 7 dni robiczych- nawet dostaje się taka karteczkę z informacją że 7 dni. Miałam badanie w poniedziałek 9.01, dzwoniłam w piątek i jeszcze nie było wyników. Także jeżeli wynik miałaś w 5 godzin, to nie jest to standard dla "zwykłego pacjenta"

Mnie sie dziewczyny ciaza tez ciagnie i ciagnie...to pewnie od tej koniecznosci oszczedzania sie i od zlego samopoczucia, poza tym czekam wlasnie na te wyniki pappa... Z coreczka bylam w ciazy wulkanem energii;)

Truskawke tego typu 2 tak wyglądają ale mają różne możliwości montowania siedzeń czy tam gondol.

Tez mam 3 m przerwy między ciazami, w czerwcu urodziłam a po 3m dwie kreski.. I dziwne to dla mnie bo jestem teraz na etapie tej z córeczka.. Marzy mi się juz 25tc..

Z krzyżem mam od wieków problemy. Teraz znowu się podnieść nie mogę jak np myje głowę schylona.. To pewnie przez brak fizjo.. Czekam na nowe, ciążowe.

Aim, to dziwne, ja robiłam pappa na Kopernika i czas oczekiwania na wyniki to 7 dni robiczych- nawet dostaje się taka karteczkę z informacją że 7 dni. Miałam badanie w poniedziałek 9.01, dzwoniłam w piątek i jeszcze nie było wyników. Także jeżeli wynik miałaś w 5 godzin, to nie jest to standard dla "zwykłego pacjenta"

Ale ja tam weszłam i kompletnie nigdzie nie mówiłam kim jestem w sensie gdzie pracuje i jako kto... Także byłam jak zwykły człowiek.
Choć ponoć na Kopernika są dwa punkty. Jeden zakład wchodzi się dość głęboko między budynki (15b), a drugi jest inny jakiś, chyba numer 36. I ja byłam właśnie w 15b.

@Truskawka89 też właśnie się zastanawiałam czy to nie przez poronienie. Ja z kolei od lipca w ten sposób"jestem" w ciąży...

reklama
A widzisz. Ja robiłam bez skierowania (nie miałam podstaw żeby dostać z resztą jak za nic nie płacę to uznałam że o to prosić się nie muszę) ale że skierowaniem też byś tam zrobiła. Polecam 15b, patrzyłam na cennik, jest niezwykle korzystny. Pappa tam kosztował mnie 90 zł i raczej nie wiedziałam żeby gdzieś było taniej. Pozostałe rzeczy też mają tanio. Na przyszłość warto wiedzieć jak co:)

Do góry