reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja wszystko dostaje na nfz wszystkie badania teraz miałam ich chyba z 6 ale nie pamiętam dokładnie co to było bo jutro mam wyniki ale na pewno mocz, morfologia, tsh, toksoplazmoza, usg robi mi co wizytę mierzy pokazuje serce jak bije, zdjęcia dostaje dla siebie. I dostałam skierowanie na prenatalne ale wiem nie każdy lekarz daje nawet jak jest wskazanie :)
Ja tez teraz chodze na nfz i wszystkie badania mam za darmo i usg na kazdej wizycie. I moge dzwonic do mojego gin o kazdej porze.

Megan, Ania wszystkiego najlepszego [emoji253][emoji253]

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Pojawiam się i znikam :p

Zazwyczaj w ciągu dnia nie mam kiedy pisać, a wieczorem już mi się nie chce.
Ostatnio ciągle biegam za Igorem, bo łobuz nauczył się włazić tam, gdzie nie powinien, np. na parapet, sięga też już do klamki od łazienki. I tak chodzę w kółko za nim i wołam "Igor nie wolno!" a on zatrzyma się, popatrzy na mnie... i lezie tam, gdzie nie ma 8-)

Ojej Truskawka emocje potrafią wykończyć..
Aim a nie ma jakis leków, żeby sttan podleczyć czasowo?
Misia gratuluje!
Joanna u mnie to samo ;) misiek tez mały łobuz, ale jaki słodki

Truskawka, mogłabyś proszę napisac gdzie (w której placówce) robiłaś nifty?
Odpoczywaj, ni we denerwuj się na męża, bo nie warto (w sensie nie warto się w ciąży denerwować)

Robiłam w sofimed na norymberskiej, oni to wysyłają do genomedu w Warszawie, to chyba jedyna firma zajmująca sie tym w Pl. Na ich stronie sa placówki które pobierają krew na to badanie, bo musi być przy tym lekarz.

Hej, dziękuję kochane za życzenia :)
Megan wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń :)

Znów mam nocki w pracy i mdłości i wymioty powróciły. Nie wiem dlaczego tylko na nockach tak się czuję :(

Jutro postaram się Was trochę nadrobić :)

Mnie biust swędzi masakrycznie , a do tego nie bardo mogę się podrapać , bo to z kolei boli :) ocieram się wieć o wszystko jak kotka ... czasami bardzo dziwnie to wygląda :)

No dokładnie to znam! Tylko czasem się drapię albo poobcieram, że aż krwawe ślady zostają :-(
Mój dobry sposób ostatnio odkryty to delikatne pocieranie kilkudniowym mężowym zarostem :D

Aga hihi aż zabawnie. Początkowo bałam się tej różnicy no i Judi poplakala się, że chłopak będzie.. Teraz?? Świata bez siebie nie widzą. Ona jest dumna, że może coś z nim porobić zająć się pomóc, ma towrzystwo bo 2 latek to juz duży dzieciak a on ją ubostwia. Czeka aż wróci do domu, czy od koleżanki aż się pibawia i mogą być nawet pet shopy czy pony, byle razem. Wiem, że to chwilowe.. W przyszłym roku nowa szkoła i znajomi.. Zacznie starsze życie.. Ale wtedy będzie mala i on nie zostanie sam, jak kiedyś Judyta..

Co do nóg, tez przestawiam ale to z powodu cierpniecia.

Maziajka kuchnia mega ważna rzecz. Wstawisz tym razem zmyware??

Kasiulka nie wiem.. Cukier mam w normie ponoć.. A o hemoglobine nie pytalam.. Nie pomyślałam.. Ale mogę zapytać. Wyniki z glukozy w tym tygodniu, będą dzwonić jak będą źle.
Mam sprawdzana gluko przez tycie i samopoczucie i mocne obciążenie w rodzinie, babcie i dziadkowie z obu stron pkus ciotki i prą babcie, obecnie matka.

Ewcia Ty odpoczywaj, nie ma co nadrabiać.

AIM mam nadzieje, ze jednak szybko się poprawi i nie będziesz potrzebować konsultacji.
Oo doczytalam. Może uda się szybko umówić do tego specjalisty :)

Truskawka to przez nerwy i cięższy okres?? Bardzo to przykre.. Nie znosze kłótni z moim, mocno mnie to dotyka. Dobrze, jak umiesz się odciąć od tego i odstresowac. Jutro będzie lepiej.

Ika pij syropy na zgage, działają dobrze. Tez miewam od dawna jak w każdej ciazy. Nie mogę przelykac bo rozrywa mnie w klacie :/

Pola i jak??

Misia gratki chłopaka!!

Joanna w końcu się odezwalas. Daj jutro znać koniecznie po wizycie. Będzie dobrze.

Hej.
Nadrobię jak znajdę czas na laptopa, bo na iPadzie co chwile wyskakuje błąd strony i ładuje od nowa, wiec nie przeskoczę od strony do strony bez nerwów :p

Bóle głowy mam czasem okropne. Ostatnio głowa mnie rozbolała w środę rano i przeszło w czwartek wieczorem. Mam brać 2x paracetamol 500mg jak tak boli, ale nie pomógł.
W tamtym tygodniu byłam na wizycie u położnej i ginekologa w szpitalu z powodu tego ciśnienia. Leków na ten moment nie mam, ale straciłam moja położna i przeszłam na opiekę szpitalna z powodu ciśnienia, bólu głowy częstego i krwotoku przy poprzednim porodzie. Od teraz wizyty bede miała w szpitalu,wiec skończyły sie wizyty wieczorne i wszystko w godzinach pracy teraz. Jestem tak rozleniwiona, ze sobie z tym rady nie daje. Nie chce mi sie wychodzić z domu do pracy. Co wieczór boli mnie podbrzusze po pracy, jeszcze wczoraj pracowałam z dziewczyna, która jest w 11 tygodniu ciazy i dzień porażka, no bo która z nas miała dźwigać ? Czekam jeszcze chwile i powiem,ze nie daje rady, szef obiecał mi wtedy prace lekka, siedząca. Jeśli nie bede musiała pracować z ta w ciazy,to dam radę normalnie pracować jeszcze, a jeśli z nią, to mowię , ze nie dam rady. Ja miesiąc temu pracowałam sama i nikt nie wiedział o ciazy, wszystko sama musiałam robic, a ta sie wczoraj schyliła dwa razy i ona nie może. Planuje nie powiedzieć o ciazy tylko po urlopie pójść na zwolnienie, wiec ja dodatkowo nosić za nią nie bede dlatego,ze o a ma taki plan, a nie inny i nikt nie wie o ciazy wiec nas planują razem.

Macie problemy ze spaniem ? Mnie rls wykończy. 24h na dobę to uczucie , nie mogę spac. Co mi sie uda zasnąć to sie budzę na siku i od początku walka o sen. Wcześniej miałam tabletki na epilepsje , które pomagały na rls, odkąd jestem w ciazy ich nie biorę oczywiście , a to sie nasila :/ tej nocy z rls wygrał ból żołądka i bliskość wymiotów -.- ale ubiegłej nocy spałam łącznie może z dwie godziny właśnie przez rls. Chłodzenie stóp nie pomaga, żadne tam trzymanie nóg wyżej , z tym sie nie da wygrać :(

reklama
Jakby mi było mało ciążowych "atrakcji" to właśnie pierwszy raz tak totalnie zwymiotowałam. Mam nadzieję że to pojedynczy przypadek, może niestrawność, bo inaczej to już nie wiem co gorsze czy nudności z 1 trymestru czy to rzyganie :/

Do góry